reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja jak na razie większość rzeczy mam białych, kremowych, takich neutralnych. Ale to z racji tego, że nie chcę wiedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka.

reklama
Dziewczyny - mnie nie chodziło o herbatkę (też dostępną na rynku) tylko napar z suszonych liści malin - jak to zamawiałam to mi przyszło w worku foliowym, wyglądało jak śmieci pozamiatane z ogrodu. Smaczne nie jest, ale można przywyknąć. Stojąc nad garnkiem i parząc to śmiałam się, że wyglądam jak czarownica:-D
A jaka jest roznica miedzy herbata z suszonych lisci a naparem? z ciekawosci pytam? elvi.... to stad masz taki a nie inny avatar ? :D

A jaka jest roznica miedzy herbata z suszonych lisci a naparem? z ciekawosci pytam? elvi.... to stad masz taki a nie inny avatar ? :D
Ten susz to tylko zmielone liście malin, podobno działają też mlekopędnie.
Takie ekspresowe herbatki to dla mnie pozamiatany magazyn;-)

Oto aukcja osoby od której ja w pierwszej ciąży kupowałam i teraz też zamierzam:
ŁATWY I SZYBKI PORÓD ORAZ HERBATKA LAKTACYJNA200G (2174385664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pani mi napisała, że najlepiej zacząć pić 3 tygodnie przed porodem i po porodzie także.

a pilas ta herbatke wczesniej i nie mialas wczesniej niz termin porodu? ile herbat dziennie nalezy pic?

ja liscie malin kuplam w zwykłym ziołowym. Trzeba po prostu spojrzec by były to liscie a nie herbata w toorebkach, bo ta w torebkach jest głownie owocówa nas owoce nie interesują. Na tych lisciach jest napisane, ze nie wolno przed 36tc. Piłam przed drugim porodem i faktycni leko posżlo, choc nie wiem czy to zasłuuga tych lisci

no i wlasnie nie wiadomo jak to faktycznie pomaga bo moja kolezanka probowała dosłownie wszystkiego zeby tylko przyspieszyc porod , sex ,spacery , masaz sutkow ,picie tego naparu i nic:sorry2: mała wyszla tydz po terminie :sorry2: ale ja zapewne popróbuje a nuż sie uda :-)

le kobietki my to mamy pić nie by przyspieszyć ,a dlatego by nam to poszło lekko ,łatwo i no niech będzie "przyjemnie'"

ja sie zgadzam z agasim co do smoczkow! moj wcale nie chcial i chwala mu za to, bo oby sie bez pobudek nocnych co chwile i wkladania smoczka.. O ile wygodniej jest bez smoczka!

gia widze, ze masz tak samo jesli chodzi o plec jak ja :) imiona chociaz wybrane? masz jakies przeczucie co do plci? w jakich dniach bylo przytulanko? ile dni od owulacji lub w owulacje?

reklama
Do góry