reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Hmmmm mam te krople Nasivin ale nie pomyslalam ze taki maluch juz moze a druga sprawa ze ona wlasnie ma biale te gluty wiec niby nie szkodliwe.

Amandla zazdroszcze ci ze mozesz wychodzic u mnie niestety tragedia, powinnam wpadac do pracy ale mala nie umie zostac z babcia czy kims- odrazu wyje i sie uspokoic nie chce!

Boje sie cholera teraz tego infacolu podac, dzis mala odsypia nocke wiec nie wiem jak tam jej brzuch,teraz ssie i sie prezy i nic nie wychodzi (ona w ogole malo pryka), ale podczas ssania to normalne ze sie prezy bo wtedy jelita pracuja jak ssie.wiec chyba nie zastosuje tego infacolu wiecej.

Witaminy tez wciaz zapominam i podaje srednio 1 raz w tygodniu a wit K podalam 2 razy a D z 10 razy:(

Trawa dzieki za rade jak mi wcina ale ja zawsze z komorki pisze:) chociaz tu tez cofam i czasem to dziala:)

Mata a co powoduje witamina K???

Angel super, że tak ładnie w sumie Wam dziś poszło ;-) I że Dorianek rośnie zdrowo. Mój Rafał też głowę mocno trzyma i na brzuszku to potrafi w drugą stronę ją obrócić, ale myśłałam, że to normalne i nawet w drugą stronę - -martwiłam się, ze za mało go na brzuszek przewracam (bo i nie myślę o tym i on za bardzo za tym nie przepada :zawstydzona/y:)

Ewstra fajnie, że przeprowadzka poszła sprawnie, a Tosine ubranka zaczniesz odkładać prędzej niż myślisz :-)

mata
super, że i u Was takie dobre wieści - i tak ma być :tak:; tylko niech Dobrusia jeszcze katarek pogoni...
A, no i 6kg prawie - widać efekty tego wiszenia ;-) Aż się boję, co u nas będzie, choć pewnie bedzie mniej

ahoj kobitki,
my też szczepiliśmy Manię 6 w 1, też nie było dużo płaczu, rotawirusy odpuszczamy, a pneumokoki po 6 mies ( mniej o jedną dawkę się wtedy podaje dziecku), aha no i Mania, jako, że urodzona w 37 tygodniu to się łapie na wcześniaka i ma pneumokoki za darmo:D, tak więc te dziewczyny, które macie dzieciaczki nieco przed terminem, to pamietajcie, że niektóre szczepionki są za free:)
ja dzisiaj byłam w pracy, a mała z babcią rządziła , jutro podobnie, ale tylko na 2-3 godzinki wyskakuję :) cieszę się , że mam taka pracę;D

poważnie? dlaczego mi nikt o tym nie powiedział :wściekła/y: nosz k.. co za kraj ja mam dziecko urodzone w 34 tyg a o tym że mam jakieś szczepienia darmowe nikt mnie nie poinformował:wściekła/y:

Renia jak zaszczepiłas na pneumokoki płatnie to kolejne dwie dawki muszą Ci dac za darmo :)
Pneumokoki.pl - Szczepię, bo...
u mnie w szpitalu nawet było info o tym, więc domagaj się tego skoro sami Ci nie zaproponowali:)

Ivi u mnie w przychodni przy szczepieniu pielegniarka sama zaproponowała, że skoro urodzona w 37 tygodniu to jej przysługują darmowe pneumokoki, też Mania nic w książeczce nie miała, że wcześniak, tylko donoszona, więc liczy się tylko tydzień urodzenia:)

Atomówka - u mnie w książeczce zalecili wizyte u pediatry w 10 dniu życia

Ostatnia edycja:
hej
Angel dobrze że wyjaśniłas z tymi węzłami i że to nic poważnego ... A tak się zastanawiam czemu nie nakarmiłaś Dorianka piersią ?? nie chciałaś publicznie ??

Villandra Rafałek ślicznie przybiera :tak: 6kg fiu fiu ciekawe kiedy moja Duszka będzie tyle ważyć :-D

Mata super wieści ... Zdrówka dla Dobrusi ... my walczymy z zapaleniem ucha ( znowu !!!!) drugi antybiotyk przerabiamy :confused2:

Atomówka
ja miałam zalecaną kontrolę pediatryczną po tygodniu ze względu na tą glukozę , ale z Borysem byłam chyba coś koło 5 tygodnia

A u mnie szczepionki są za darmo , dziś się dowiedziałam że szczepią Ci dziecko za darmo ale w zamian pobierają krew do badania :eek:

Mario wit. K u nas powoduje problemy z brzuskziem i niepokój - Jeremiś mało spi, duzo płacze i sie pręży. Zaczyna się to niedługo po podaniu witamin i trwa kilka ładnych godzin - jak daję rano to wieczorem jest dopiero lepiej, kiedys dałam na wieczór i cała nocka nieprzespana...

z tymi szczepieniami dla wcześniaków to przegięcie widzę - mi się kiedyś cos tam obiło o uszy, że wcześniaki mają zalecane jakieś szczepienia i są własnie za darmo, ale juz w szpitalu nie słyszałam ani nie widziałam info o tym... Walczcie dziewczyny, jak jest mozliwość zrobienia szczepień za free, a chcecie dodatkowo szczepić :tak:

My będziemy szczepić 5 w 1 (czyli jedynie na wzw "starą" szczepionką) i tez chcę przeciągnąc nieco pierwsze szczepienie, przynajmniej o 2 tygodnie :tak:

chlip już nie jesteśmy MARCÓWECZKAMI:no:

my też szczepiliśmy Manię z poślizgiem, nasza pediatra też nie kazała się spieszyć ze szczepieniem

Mini po czym poznałaś, że Dusia ma zapalenie ucha?

reklama
Mini a myslałam, że nie będziesz szczepić w ogóle ;-) a zapalenie ucha to ma chyba Borys? Bo jak Ida to nie ciekawie... maluszki z zapaleniem ucha maja problem z ssaniem, bo powoduje to okropny ból...

Angel to super, że powiększone węzły w Waszym przypadku to nie oznaka choroby. Ja tez jestem ciekawa czemu butlą musiałaś się poratować? Ja na początku jak miałam opory do publicznego karmienia, to przykrywałam buźkę i pierś pieluchą, ale to trwało krótko - bo nie było mi za wygodnie ;-) teraz bezwstydnie wywalam sprzęt na wierzch i mam w nosie co ludzie o mnie myslą - grunt, żeby maluch był najedzony (dziś też zaliczyliśmy publiczne karmienie na poczekalni po wizycie w poradni ;-))

ciekawe czy wszystkie kobitki będa umiały nasze nowe miejsce znaleźć :sorry:

Do góry