reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

kasiulka wspólczuje porodu. A Majusia jest sliczna!!! Jeszcze raz gratuluje!!

hefi podziwiam Cię że pozwoliłas Julce pojechać aż na 2 tygodnie bez Ciebie. Ja bym się nie odwazyła. Nie zniosłabym takiej rozłąki i bałabym się że Natan by sobie beze mnie nie poradził.

reklama
witajcie

troche mnie nie było ale nie miałam weny pisać, widze że dobre wieści przeplatają się ze smutnymi.... u nas podobnie niestety, ale to temat na inna osobną opowieść....

Kasiulka przede wszystkim ogromne gratulacje dzielna mamusiu, co prawda poród może nie fajny ale teraz maleńka wynagrodzi Ci ten trud o którym i tak niedługo zapomnisz, Majusia cudna księżniczka, a jak Hanulka przywitała siostrę?

Emalia trzymasz sie jakoś, kurcze nawet nie potrafie sobie wyobrazić co czujesz bo na szczęscie nie byłam nigdy w takiej sytuacji, przytulam

Milusia kochana zdrówka dla Twojego Kubusia, chyba już wystarczy tego chorowania - obyście szybko trafili na jakiegos kompetentnego lekarza

Hefi szacun, ja nie wiem czy bym sie odważyła "oddać" ktoreś na 2 tygodnie wakacji... nawet nie wiesz jak tęsknię jak nie ma ktoregoś przez weekend bo są u moich rodziców a co dopiero 2 tyg:szok: oczywiście wiem że im jest dobrze a dziadkowie opiekuja sie rewelacyjnie i rozpieszczają ale ta ciagle nieodcięta pępowina;-), chyba nic nie poradze na to że taka ze mnie matka kwoka która najlepiej sie czuje mając cale stako koło siebie :-D ale pracujemy nad tym
a Julcia napewno bedzie sie świetnie bawić i tego trzeba sie trzymać wiec i Ty mamusiu korzystaj póki córci nie ma w domu

zyraffka o matko a u Ciebie tylko 3 tygodnie zostały? jak to szybko zleciało, torba już spakowana?

Gosiagro u Ciebie też widzę już półmetek, ciekawe czy dowiesz się teraz kto tam mieszka? masz termin na grudzień czy jeszcze na listopad się załapiecie? ja niedawno dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży z 3 maluszkiem ( ewidentnie zazdrościła i zarazała się ode mnie jak byłam w ciąży i się udało) i mają termin na początek grudnia:-)

anecznik gratki

to tak w skrócie, postaram sie byc na bieżąco... choć nie zawsze się odzywam to staram sie czytać, o każdej myśle cieplo i trzymam kciuki kiedy trzeba:-)

Gosiagro u Ciebie też widzę już półmetek, ciekawe czy dowiesz się teraz kto tam mieszka? masz termin na grudzień czy jeszcze na listopad się załapiecie? ja niedawno dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży z 3 maluszkiem ( ewidentnie zazdrościła i zarazała się ode mnie jak byłam w ciąży i się udało) i mają termin na początek grudnia:-)

spokojnie załapię się na listopad bo termin mam na początek, tj 6 listopada:-) teraz za tydzień mam połówkowe, więc pewnie poznam już pleć nie mogę się doczekać:-) chyba chciałabym drugą córeczkę, ale myślę ze będzie chłopak, parka też super:tak: najważniejsze żeby było zdrowe, mąż oczywiście chce syna:-D
a cóż to za smutne wieści:-( przytulam...

właśnie wczoraj się widziałam z hefi i Julcią i bardzo przezywała jej wyjazd, czemu zresztą się nie dziwie

dobry wieczór:-)

mąż nie chce zrobić mi kolacji :-( sama muszę się ruszyć do kuchni.

hefi- podziwiam, że puszczasz Julkę na tak długo, ja chyba bym nawet na 1 noc Łukaszka nie oddała, może dlatego, ze Łukaszx jeszcze ma nie odciętą pępowinę i czasem mi się wydaje, ze przyklejony do mnie jakby jeszcze w brzuszku siedział.

eagle- 3 tygodnie do czego?:? jaką torbę??:-D:-D ale o co wogóle chodzi?:-D:-D.

aj te rozłąki,my też byśmy chcieli po slubie polecieć w jakiś piękny zakątek świata, ale z dziećmi nie pojedziemy bo to żaden odpoczynek, z resztą bała bym się że cos mogą załapać, a z kolei zostawianie ich na jakiś tydzień też mnie przeraża.A jak po slubie nie pojedziemy na wakacje to później zawsze bedzie coś ważniejszego i szkoda będzie kasy..

Hefi wow,2 tygodnie to bardzo długo, ja bym chyba siedziała i płakała:-) ale stało się i musicie se poradzić z taka rozłąka
Żyrafka myślę że pępowina odetnie się z chwilą narodzin siostrzyczki, i Łuki nie będzie miał wyboru:-D

Ja wylam jak sie dowiedzialam o pomysle samym... Wczoraj staralam sie przy julce sie nie rozklejac dopiero jak wsiadla w samochod i odjechala to mi puscilo i zaczelam wyc...
wczorajszy dzien masakra, wyluzowalam jak tesciowa zadzwonila ze sa juz na miejscu. Wieczorem pojechalam do kolezanki bo maz w pracy a sama bez julki w domu zwariowalabym...
ciezko jest teskni mi sie straszie, ale nas nie stac zeby pojechac z maluchem na taki czas gdziekolwiek... Poza tym moj maz ma taka prace ze u niego dluzszy urlop zgrac z moim urlopem to jest masakra dlatego od 3 lat nie bylismy nigdzie na wakacjach nie liczac kilkudniowych wypadow do moich rodzicow bo dziadkow tez trzeba odwiedzic...

dobry wieczór:-)

mąż nie chce zrobić mi kolacji :-( sama muszę się ruszyć do kuchni.

hefi- podziwiam, że puszczasz Julkę na tak długo, ja chyba bym nawet na 1 noc Łukaszka nie oddała, może dlatego, ze Łukaszx jeszcze ma nie odciętą pępowinę i czasem mi się wydaje, ze przyklejony do mnie jakby jeszcze w brzuszku siedział.

eagle- 3 tygodnie do czego?:? jaką torbę??:-D:-D ale o co wogóle chodzi?:-D:-D.

:-D:-D:-D jak to a pobyt w SPA???? zobaczysz jak szybko miną te 3 tygodnie i Sylwusia będzie z Wami, a pępowinka Łukaszka nieco się wydłuży po narodzinach siostry, u mnie tak było przed narodzinami Tomka że Asia była niemal moim przedłużeniem i tak skutecznie sie "oddzielamy":-)

Gosiagro ech długo by pisać, jeszcze muszę przetrawić te wieści żeby móc pisać czy rozmawiać....
masz rację że najważniejsze żeby zdrowe, moja Madzia ma 2 chłopaków i to już wyrośniętych bo 9 i 6 lat więc teraz przydała by im sie mała słodka królewna, czego im po cichu życzę ale najwazniejsze żeby zdrowe

hefi grunt to myślec pozytywnie, mała napewno miło spędzi czas

a u nas znów masakra z ta pogoda - od rana smaży że szok o 8 było już 25 stopni w cieniu a co będzie poźniej
jak nie pada przez cały tydzień to znów upały:baffled:

a jak nastroje po meczu?... ja jak mało kiedy oglądałam całość i tak trochę przykro mi się zrobiło na koniec bo chłopaki sie starali i powinni byli wygrać... cóż wyszło jak zawsze

kasiulka biedactwo............ dobrze, ze macie to juz za soba, gratuluje! Majusia jest urocza;))))))
milusia trzymam kciuki za Kubusia, niech bedzie wreszcie zdrowy;)mysle o Was i
koniecznie pojezdzcie w podroz poślubna! bo drugiej takiej okazji pewnie nie bedzie;)
eagle fajnie miec 3 dzieci, ja chyba też chce, ale poki co na razie nawet drugiego nie mam;/ a Ty planujesz jeszcze jakiegos dzidziusia?
emalia <przytulam>
hefi głowa do góry!!!! dacie rade, odpoczniesz sobie;)
gosiagro o juz polowkowe usg? trzymam mocno kciuki i czekam na info

Kubuś wrocil do złobka, od razu ma katar
wczoraj byl ostatni etap Kubusia urodzin, mial super tort w kształcie zyg zaka, naprawde przepiekny i baaardzo duzy

zastanawiam sie czy na wakacje jechac z Kubusiem, chcemy poleciec do grecji na 7 dni w sierpniu, ale skonczyl juz 2 latka i doplata za dziecko wynosi 1000-1500, wiec nie wiem czy warto, bo z nim nie odpoczniemy, mniej pozwiedzamy, a on chyba i tak nie bedzie pamietal tej wycieczki, dziadkowie sie zdeklarowali ze z nim chetnie zostana, ale bedzie mi smutno bez niego tak mysle co zrobic.........

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry!

My już po spacerku, po gofrach i lodach :-D mojemu dziecku najbardziej smakował suchy chleb, który zabraliśmy, zeby pokarmić wróble, przewidziałam ze tak będzie więc zabrałam świeży :-D
pogoda była piękna teraz troszke się psuje więc dobrze ze zaliczylismy promenadę.
17062012143.jpg

eagle- aaaaa spa, trzeba było odrazu dodać :-D jeszcze nie spakowana hehe

mam nadzieję, ze Łukaszek troszkę się ode mnie oddzieli, dla jego dobra.

co do meczu to już myślałam, ze zaraz na porodówce wyląduję z tych nerwów:-D.

mamakubulki-
jeśli macie możliwość zostawić Kubę u babci a on nie przeżyje tego jakoś traumatycznie (mój Łuki pewnie tak by przeżył) to bym pojechała tylko z mężem. Tym bardziej, ze chcecie drugiego dzidziusia to już wogóle ciężko się gdziekolwiek wybrać :-).

kasiulka- to pięknie Majczeka daje odpocząć oby tak dalej

ps. udało nam się ze spacerkiem bo właśnie zaczęło lać :/

Ostatnia edycja:
Do góry