reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga, no i wykrakałam Ci drugi skok
laugh.gif
Wygląda to obiecująco
yes2.gif
, trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
hehehe no jest skok faktycznie
zobaczymy co dalej... ;) buziak

Dziewczyny życze Wam przyjemnego dnia!

I musze się również z Wami podzielić wiadomością:) Filipek dziś stracił pierwszego mleczaka! :-) jaki szcześliwy!

reklama
hej dziewuszki

wróciłam przed chwilą z kościoła, położyłam Małego, m śpi po nocce, więc w domu cisza i spokój :) po południu idę do bratanka, bo skończył 2 latka

pirania ja ciężarnym w kółko powtarzam, że dziecko łatwiej przegrzać, niż wychłodzić, żeby nie zakładać czapek, kiedy nie ma potrzeby, a już na pewno nie w domu:szok:bo i takie przypadki się zdarzają.. w Anglii czy Irlandii jest tzw chłodny wychów i jakoś dzieci chyba mnie chorują

mamcia wow, ale pospałaś :) mi dane było pospać tylko do 6.30, a w sumie do 4, bo o 4 synuś przyszedł do mnie i już spać nie mogłam,t ylko drzemałam

kazimiera witaj u nas

noemi my mamy kredy na 30!!! lat na mieszkanie.. ehhh.. ciężka to myśl

kinguś kochana, ależ piękny wykres!!! strasznie bym chciała, żeby Ci się udało...

pirania Słońce, czy masz może w zanadrzu wykresy dziewczyny po łyżeczkowaniu? tak strasznie się martwię, kiedy okres się pojawi i jak długo będę musiała na niego czekać :(:(:(

miłego dnia życzę kochane

Hallo Kochane!
Ewcik całym sercem!!!
A Kacka właśnie przegrzałam w szpitalu, bo miał czapeczkę i te beznadziejne antydrapki, i skarpetki! Tak go biedaka wysypały potówki, że 3 tygodnie walczyłam, by się ich pozbyć!
Kazimiera witaj! Mam nadzieję, że szybko ujrzysz te dwie II wymarzone!
Oglądam właśnie na polsacie ANNA i KRÓL! Piękny film, aż beczeć mi się chce:happy2: te hormonki!
Miłego dnia dla wszystkich!!!!
Natusia
doopa ze spaniem, biodra bolą, Ada miała dwa razy czkawkę, tylko M mnie wyjątkowo nie budził chrapaniem:shocked2: Ale za to sąsiadka kupiła sobie psa, takiego szczekającego idiotę shih tzu, i coś czuję że długo tego nie wytrzymamy!!!!! I wiesz co to może dobrze, że nasi M tacy mało przejmujący są, dają nam nadzieję (obojętnie co myślą w środku), że będzie dobrze!

Ostatnia edycja:
witam babeczki!!!

nadrobiłam Was!!! ale jestem z siebie dumna:-D

Natusia - Sonia nadal tylko je i śpi, jest przekochana!!!:-), katarek niestety nadal ją męczy, ale wszystkie wyniki w normie;
Pirania - ależ Kajka szybko rośnie, jejku, już 3 miesiąc jej idzie!!!:-); wczoraj byłyśmy z Sonią w poradni neonatologicznej na kontroli, wszystko ok, morfologia w normie, więc nie ma anemii (ufff), żółtaczka w fazie zaniku, dość częśto męczy ją czkawka i nie zawsze jej się odbija po jedzeniu, nie wiem co zrobić, żeby zawsze się odbijało, bo panicznie boję się ulewania, na szczęście zdarzyło się tylko 2 razy, żeby jej się odrobinka ulała, ale strach pozostaje, jest taka delikatna:-), wiem, schiza przewrażliwionej matki:-D;
Mama - ależ zazdroszczę dzikiego seksu:-D, szczęściara z Ciebie!!! ja jestem wyposzczona od 12 tyg ciąży i jeszcze trochę muszę poczekać a bierze mnie coraz bardziej:-D:-D:-D
Kazimiera - witaj!!! nie wiem czy udało mi się zaplanować płeć czy był to przypadek, ale starałam się o córcię i mam córcię:-)
Kasia - witaj wśród żywych!!! dobrze, że choróbsko odpuściło

dziewczyny - nareszcie odzyskałam swoje kostki!!! miałam ochotę je ucałować, taka byłam szczęśliwa na ich widok:-D; brzuchol schodzi jak ta lala, kiloski lecą w dół a samopoczucie z każdym dniem lepsze:-)

pozdrawiam cieplutko i życzę udanego dnia!!!

tasha myszko,a le fajnie, że wpadłaś :) jak tam Biedroneczka?

natusia mierzę tempkę, teraz jest ciągle na poziomie 36,5, po łyżeczkowaniu spadała od poziomu 36,7

a'propo wieku: mam 36 lat, mój synuś skończył w maju 16 lat:-D a teraz malutka perełka zaplanowana:-)

i też nie jestem zwolennikiem przegrzewania, ale podobno wcześniaki lubią ciepło, szybko się wychładzają a ja o tym nie pomyślałam i w efekcie mała dostała katar... a ja wolę zimny wychów...

dziewczynki, mam pomysł:

może zróbmy listę dziewczyn, które planowały płeć dzieciaczka ... co robiły, jak wyglądały starania, jakie suplementy, kiedy działanie itd i oczywiście, czy się udało.. Będzie nam wówczas o wiele łatwiej i za każdym razem nie będziemy musiały pytać np. tashy czy piranii, jak planowały córeczki :) ja mogę stworzyć taką listę, tylko bym prosiła, aby na pw dostarczać mi te wszystkie info :)

no chyba, ze to głupi pomysł, to się wycofam ;)
-rozpoczęcie starań
-pozytywny test ciążowy /data/
-planowana płeć
-przyjmowane suplementy-od kiedy
-w którym dniu cyklu przytulanie
-kiedy owu i pozytywny test owu
- rzeczywista płeć dziecka

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcik - witaj kochana, dzięki:-), bardzo dobry pomysł, można nawet pokusić się o jakąś statystykę:tak:
Axarai - hejka ciężaróweczko!!!

dziewczyny - zakupiłam fotelik mutsy z 3 stopniową regulacją oparcia, bo mam fotelik chicco, ale to jakaś katastrofa, Sonia jest w nim tak skrzywiona, że masakra i postanowiłam ulżyć jej i sobie i właśnie kupiłam ten mutsy plus stelaż do zamontowania fotelika, będzie jak znalazł na różne wypady do miasta czy galerii... jak mi się spodoba to dokupię jeszcze gondolę mutsy, bo póki co moja rybka śpi w gondoli, na razie nie chce spać w kołysce...

Do góry