reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

......
Truskafffka
....a ja ogarniam chatę na raty, wolę wszystko naraz...no ale Rybci się nie podoba taki system pracy, więc teraz z przerwami, powoli...do skutku
p.gif

.... a ja fasolki brak i tez nalesniki na raty, ale mi to bb nie pozwala.
g025.gif
postawilam w kuchni... i co ... co chwilke przerwa bo " psiapsiolki" pisza....
Ja dzis dopiero " france" spakowalam i w swiat wyslalam, u mnie dzis 7dc, tak wiec mam czas na boboseksy. testy leza i czekaja na odpowiedni czas :-). Teraz czas na spontan, relaks a pozniej bo trzeba, hehehhe

No to nalesniki dzis rzadza!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny na czym smazycie nalesniki???? Ja na oleju, natomiast moja kolezanka na smalcu... kurcze nie probowalam....

pierwszy nalesnik smaze na oleju tzn smaruje tylko cieniutko patelke a pozniej ani razu nie smaruje bo w przepisie jest olej i nie trzeba :) bo ja nie lubie tych na oleju ;/ lubie tylko te takie biale nalesniczki cieniutkie;p

hej laski

witaj nowa starczko której nazwa jest ciazka

pirania słodziutki aniołek kajusia

andziak brzuszek piekny i zycze zdrówka dla chłopców oby im szybko przeszło

ja czekam znaów na @ ciekawe czy zaita

czyatm was codziennie ale nie mam czasu pisac
ciagle czyms zajeta
terz bejbik spi a ja nasmazyłam placków ziemniaczanych na obiadek

normalnie terz tylko na jogurtach i mleku zyje

terz &&&&&&&&&&&&&&&& zacisniete za wszystkie starczkie i oby te cykle były owocne.

miłego dnia moje babeczki.

Kasiu ja tez liczę w tym cyklu na złoty strzał :-D i nie ma innej opcji ;-)

Ja naleśniki smażę tak jak Daria na początku kapka oleju a potem już nic, bo nie lubie bardzo tłustych

mówicie szał na naleśniki dziś? u mnie były wczoraj z białym serem, kiwi i kremem czekoladowym (jak ktoś lubi to nutella, ale ja nie lubię orzechowych kremów;) - polecam, autorski wymysł;P
W wersji tuczącej zamiast białego sera może być bita śmietana, ale ja mam na to za gruby tyłek;)

a dziś mi się zapiekanka ziemniaczana z dorszem marzy, ale co będzie to wielka zagadka co mi się za godzinę, jak dotrę do domu z pracy,będzie chciało zrobić...
Była pomidorowa, ale to na zatkanie dopóki nie przyjdę z pracy...

8 minut i uciekam do domu ciężko spracowana:)

nullka, Kasia: będzie złoty strzał - taka ekipa to musi hurtowo zajść. Ja to chyba optymistycznie chciałabym w pierwszym cyklu i od razu zaciążyć..eh grunt to być optymistką nawet jak okoliczności nie sprzyjają:)
daria: ja rodziłam w zimę totalną - zawieja, śnieg za oknem i mi było gorąco, więc nie wiem czy chcę doświadczyć porodu latem, ale jakby tak człowiek mógł wybierać..heh
Truskafffcia: ja sprzątam na raty, bo mi się nigdy nie chce, ale ty masz dobra wymówkę:)

uciekam do domu, miłego popołudnia dziewczynki!

reklama
Hej hej!

Andziak
, okropnie współczuję, strasznie źle wspominam jelitówkę u Krzysia a u Ciebie aż trójka dzieci chorych :-(, oby szybko im przeszło.

Kasiu, dzięki :-* Ze stawem dziś lepiej a łobuziaczek zadowolony bo ma dziś odwiedziny, fajnie się bawi razem z 3-letnim Alejandro z Hiszpanii :-) Oby do powrotu córeczki szybko czas minął, dopiero jak człowiek sam ma dzieci to może zrozumieć tą ogromną tęsknotę, ja myślałam, że zwariuję przez 4 dni bez Krzysia jak byłam w szpitalu po CC, w życiu bym nie pomyślała, że aż tak będzie mi bez niego ciężko. Jak zdrówko?

natusia, to żaden spadek, trzymam mocno kciuki! Czas w końcu na jakąś fotkę pozytywnego testu na naszym forum :-)

Aga, Kazimiera, ja też uwielbiam piątki a w niedzielę mam już doła, że jutro poniedziałek :-)

Aga, też bym chciała 2-dniowe @ bo u mnie zawsze trwa to 5-6 dni, w tym 2-3 dni potopu ;-)

Mama, Ty kobieto powerze, nie udzielasz korepetycji z samoorganizacji? :-) Siostra bliźniaczka ma dzieciaki w wieku Twoich i narzeka, że czasu brak na wszystko ;-) A co do nocki to standardowo pobudki były co 3-4h ale po ciążowej bezsenności dla mnie to pikuś ;-)

Truskafffka, a jaki dokładnie model Nikosia macie? ...chyba poszukam jakiegoś używanego na Allegro :-)

Axarai, chyba najgorsza jest ta niepewność czy CC czy SN. Jak się Adusia nie odwróci to muszą zrobić CC bo przecież przy SN główka może utknąć w kanale rodnym, podobno dziecko może się odwrócić tuż przed porodem. Jej, już za około miesiąc będziemy podziwiać zdjęcia małej Adusi, jak to zleciało!

nullka, no to właśnie chyba tego samego wirusa złapał Krzysiu jakiś czas temu, miał 2 dni gorączki i zero innych objawów, czuł się tak jakby nic mu kompletnie nie dolegało ...oby wszystkie choroby były tak mało problematyczne. Jutro będziesz mieć już wyniki hormonów (ja miałam tego samego dnia) czy musisz dłużej czekać?

Do góry