reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

reklama
nie zgodze sie, 13 skonczony i rozpoczety 14 , 13 i iles tam dni 14 tygodnia
tak mi ginka tlumaczyla ostatnio :-)
dziwnie, ja sobie liczę sama wg ostatniego dnia m-czki i każdy tydzień kończy tydzień, więc u mnie wypada, że jutro kończę 16-ty :tak: Obserwacja cyklu - enpr.pl , to tak jak się rodzimy, rodząc się nie mamy roku, tylko dopiero w następnym roku ten rok osiągamy, dopiero jak go skończymy, tak samo jak z miesiącem życia :tak:

Też to sobie tak tłumaczyłam ;-) ale w karcie ciąży przy dzisiejszej wizycie mam jak byk - tydzień ciąży 13. A przy pierwszej wizycie byłam 8 tydzień 5 dzień i mam pierwsza wizyta w 8 tydz. A wy jak macie w kartach ciąży?

a no czwarty :tak: u mnie jest skończony 15-ty tydzień, a jutro skończę 16-ty, czyli wejdę w 5-ty m-c :tak::-)
to ja znalazlam jakies inne :

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

ale nie wiem zy to dobre.... wg tego poczekasz na 5 :-p

dziwnie, ja sobie liczę sama wg ostatniego dnia m-czki i każdy tydzień kończy tydzień, więc u mnie wypada, że jutro kończę 16-ty :tak: Obserwacja cyklu - enpr.pl , to tak jak się rodzimy, rodząc się nie mamy roku, tylko dopiero w następnym roku ten rok osiągamy, dopiero jak go skończymy, tak samo jak z miesiącem życia :tak:

no dokladnie! :-D jak sie rodzimy to rok konczymy dopiero po roku, a caly roczek niemowle jest w PIERWSZYM roku zycia, a potem ma 1rok i iles tam miesiecy co oznacza ze jest w nieskonczonym DRUGIM roku zycia

reklama
Do góry