reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

a ja jestem wierząca i co tydz jestem w kościele, bo chcę, dzieci są razem z nami i nie wyobrażam sobie żebym miała ich nie ochrzcić, co prawda nie wielu jest teraz prawdziwych księzy, tylko że ja do kościoła nie chodzę dla księdza tylko dla Boga i siebie, i codziennie modlę się o zdrowie dla swojego dziecka, żeby ta wstrętna tokso zniknęła z mojego życia raz na zawsze. A chrzestni jak najbardziej powinni być wierzący.

A do Maca chętnie bym podskoczyła:-D

reklama
pchła: plan porodu układasz z lekarzem lub położną od nich sie dowiesz wszystko o znieczuleniu ( na które bym na Twoim miejscy nie liczyła;] niestety POLSKA) i dowiesz sie na co mozesz sobie pozwolic w szpitalu, np własnie płyta cd, bo pewnie nie wszędzie jest taka mozliwość

krolewna to w Polsce nie dostaje sie znieczulenia? U mnie sie dostaje(Irlandia) nieodplatnie i bez problemu. Rowniez porod rodzinny jest darmowy i wszelkie zajecia szkoly poporodowej i rodzenia. Moja znajoma po porodzie dostala herbatniki i herbatke od pielegniarek by jej pogratulowac porodu. Cos co mnie zdziwilo to rowniez to ze dostaje sie menu z wyborem dan i takze deserki:)Dla mnie to pierwszy porod w ogole i to za granica wiec nie umiem porownac-wszystko jest dla mnie nowe.
Ale tym znieczuleniem to mnie zabilas...przeciez kazdy powinien dostac kto czuje bol i nie daje rady.Wszedzie tak jest?

Ostatnia edycja:
a ja już po dwóch ho-dogach wcinam precelka pączkowego...mniam :-p

Notka, ja tak samo, tez jestem nie wysoka (160 cm) i też zaczynałam z większą wagą niż w pierwszej ciąży i też powinnam się pilnować :zawstydzona/y:

i dlatego zjesz tylko jednego precelka paczkowego a nie dwa :-D:-D;-)
na zdrowie!

ide do lodowki po serek mniaaam

U nas piękne słoneczko

My a raczej Ł. miał przechlapaną noc bo wzieliśmy się za Fifka by spał całą noc w swoim łóżeczku efekt był taki że Fifi spał w swoim łóżeczku a Ł. na podłodze w śpiworze:-D a ja sama w dużym łóżku ale był sukces a dziś w nocy moja kolej mam nadzieje że będzie lepiej i nie będę spać na podłodze lub krzesełku:-p:-D

Ja dziś po badaniach a w następną środę mam wizytę i mam nadzieję poznać płeć bąbelka

Co do śniadanka to ja dziś jadłam je w samochodzie między przychodnią a pocztą i domem a była to ciabata z serem roztopionym a na drugie hmmm zobaczymy na co przyjdzie ochota jak się otworzy lodówkę:-p

Pozdrawiam Was cieplutko

Notka, zjem jednego, bo przewidziałam, że jak kupię więcej to więcej zjem, więc kupiłam jednego- na szczęście ;-):tak::-D

Pchła, tak u nas w PL za wszystko się płaci ;-):tak:, mam takie pytanie do Ciebie? czy Ty się urodziłaś w Irlandii? Ile lat tam już mieszkasz?

Ja mam akurat domowe powidła już doprawione takim prawdziwym kakao - podpytam mamę o przepis, od lat już go robi. Myślę, jednak że można i z kupnych zrobić, tylko wtedy to już chyba nie z kakao (bo może być za gorzkie i nie rozprowadzić się dobrze), a z Nesquikiem trzeba byoby wymieszać;-)

krolewna to w Polsce nie dostaje sie znieczulenia? U mnie sie dostaje(Irlandia) nieodplatnie i bez problemu. Rowniez porod rodzinny jest darmowy i wszelkie zajecia szkoly poporodowej i rodzenia. Moja znajoma po porodzie dostala herbatniki i herbatke od pielegniarek by jej pogratlowac porodu.
Ale tym znieczuleniem to mnie zabilas...przeciez kazdy powinien dostac kto czuje bol i nie daje rady.Wszedzie tak jest?

Pchla, no nie wszedzie w Polsce w szpitalach jest tak samo :-( w sumie to i w UK moga byc roznice, prwda?
np u mnie w szpitalu i owszem mozna bylo miec plyte cd :-) nawet polozne w szkole rodzenia przy szpitalu do tego zachecaly.... mowa oczywiscie o indywidualnych slach do porodu, sa dodatkowo platne i nie wszystkie rodziny na nie stac
po porodzie lezalam na indywidualnej sali z tv, lozkiem dla meza, wlasna lazienka i wszystkimi bajerami, dostawalam co rano swieza prase a "za urodzenie dziecka" Dyplom od Dyrektora szpitala ;-) takze milo bardzo
ale rachunek za 3 dniowy pobyt słony ;-)

ze znieczuleniem tez jest roznie, w jedych szpitalach jest bezplatnie w innych za oplata, nie jest to tajemnica, moza zapoznac sie z wysokoscia oplat jeszcze w czasie ciazy i wybrac ten szpital ktory pasuje.....pisze jak jest w wawie, tu wybor jest
ale mieszkajac na wsi czy w malym miescie takiego wyboru juz nie ma, a sluzba zdrowia nie ma jednakocwych standardow na cala Polske, a szkoda :-( wszystko zalezy od zamoznosci placowki, umiejetnosci dyrektora do zarzadzania nia i od serca pracownikow

Notka, też mam dyplom, ale co tu się dziwić, w końcu rodziłyśmy w tym samym szpitalu, a rachunek fakt słonawy, tymbardziej za prywatną salę poporodową, dobrze, że za ZZo nie musieliśmy płacić, bo poród skończył się CC (wtedy nie liczą znieczulenia) :tak:, a co do znieczulenia, niby jest w niektórych szpitalach darmowe, ale żeby się doprosić to już sukces

a wyobrazacie sobie jakby to bylo, gdyby to panowie chodzili w ciazy?? L4 od pierwszego dnia ;-) znieczulenie do porodu bezplatne ;-) 3 letni tacierzynski pelnoplatny ;-)
i wtedy przestali by mowic ze " CIAZA TO NIE CHOROBA" ha ha ha ha no nie choroba ale na jakis dluzszy czas zmienia sie wszystko !!

reklama
dokladnie roznie to bywa z tymi szpitalami :-)
ja bede rodzic w normalnym szpitalu publicznym, ale sale porodowe sa pojedyncze (za darmo), dobrze wyposazone (drabinki, materace, liny, worki sako, krzesła do porodu, wanna, w pełni regulowane łóżka porodowe...), porody rodzinnei i ZZO na zyczenie tez za free (i nie dam sie przekonac do nie brania... i jeszcze przypilnuje zeby nie bylo za pozno :-p).
muzyke tez mozna miec - to tzw. muzykoterapia, ktora obok masażu i impresji wodnej jest jedna z niefarmakologicznych metod radzenia sobie z bolem.

teraz powstaje ta baza szpitali w ramach akcji Rodzic po ludzku (gdzierodzic.info), wiec co nieco mozna tez sobie poczytac jak to jest w praktyce... ja na razie poki co jestem pelna optymizmu :-)

Do góry