krolewna to w Polsce nie dostaje sie znieczulenia? U mnie sie dostaje(Irlandia) nieodplatnie i bez problemu. Rowniez porod rodzinny jest darmowy i wszelkie zajecia szkoly poporodowej i rodzenia. Moja znajoma po porodzie dostala herbatniki i herbatke od pielegniarek by jej pogratlowac porodu.
Ale tym znieczuleniem to mnie zabilas...przeciez kazdy powinien dostac kto czuje bol i nie daje rady.Wszedzie tak jest?
Pchla, no nie wszedzie w Polsce w szpitalach jest tak samo :-( w sumie to i w UK moga byc roznice, prwda?
np u mnie w szpitalu i owszem mozna bylo miec plyte cd :-) nawet polozne w szkole rodzenia przy szpitalu do tego zachecaly.... mowa oczywiscie o indywidualnych slach do porodu, sa dodatkowo platne i nie wszystkie rodziny na nie stac
po porodzie lezalam na indywidualnej sali z tv, lozkiem dla meza, wlasna lazienka i wszystkimi bajerami, dostawalam co rano swieza prase a "za urodzenie dziecka" Dyplom od Dyrektora szpitala ;-) takze milo bardzo
ale rachunek za 3 dniowy pobyt słony ;-)
ze znieczuleniem tez jest roznie, w jedych szpitalach jest bezplatnie w innych za oplata, nie jest to tajemnica, moza zapoznac sie z wysokoscia oplat jeszcze w czasie ciazy i wybrac ten szpital ktory pasuje.....pisze jak jest w wawie, tu wybor jest
ale mieszkajac na wsi czy w malym miescie takiego wyboru juz nie ma, a sluzba zdrowia nie ma jednakocwych standardow na cala Polske, a szkoda :-( wszystko zalezy od zamoznosci placowki, umiejetnosci dyrektora do zarzadzania nia i od serca pracownikow