reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

My już po usg:)) Maleńka została nadal maleńką na koniec tak się rozkraczyła, że już na spokojnie kupuje dziewczęce ubranka:D

Wymiarowo idealnie się wstrzela w termin tak więc mam nadzieję, że bardzo duża nie urośnie i tym razem uda nam się sn:-D Ma śliczny zadarty nosek i ja się zakochałam jeszcze mocniej:-):-) Waży już 713 gram:tak:

Gabryś średnio był zainteresowany siostrą tak więc Luka musiał z nim wyjść w połowie jeszcze chyba za mały żeby zrozumieć , że podglądamy Nelę. Jak mówiliśmy mu, że ją widać na ekranie to patrzył na mnie dziwny wzrokiem i pokazywał mój brzuch i mówił, że Nela jest tu:-)

reklama
ala gartuluje :) fajna reakcja syna :D dzieci tak różnie reagują na wiadomość że dzidzia jest w brzuszku :) Fajnie, że będziesz mieć parkę :) jeszcze raz gartuluje :)

Gratuluję pięknych wieści, zdjęć :D

Madziara córa ślicznie rośnie :)
Ala łał piękna waga, moja mała jeszcze do 300gr nie dobiła, no ale w końcu prawie miesiąc młodsza hehe
pochwal się zdjeciami :)

ja w ogóle muszę z D poważnie siąść nad imieniem:-p bo wy już tak ładnie dzieciaki nazywacie, a u nas skoro nie ma Michała, to trzeba dla córci imię znaleźć :-p
i jeszcze pare fotek, udało mi się z filmiku z usg połówkowego powycinać :)
Zobacz załącznik 514670
Zobacz załącznik 514671
Zobacz załącznik 514672
Zobacz załącznik 514673

ala- fajnie tak "rodzinką" na USG iść. Mam nadzieję, że za 3-4 lata pójdę na takie z moja córą ,która teraz fika w brzuchu :-)
truskafka- zdjęcia super, szczególnie tej uśmiechniętej buźki... ta fota mnie powaliła :tak::tak::-)

No i po wizycie

Badanie zaczeilsmy od badania moczu i krwi, wynik dobry. Potem cisnienie 100/60
CTG skurczy brak, tetno 140 uderzen na minute
Nastepnie zrobilismy ultradzwieki i bylam w szoku:szok:
Moj skarba wazy 570g i jest duzym chlopcem:tak:
Wedug badania 24,1tc a wiec o 1,5 tygodnia wiekszy. Wczesniej roznica byla 1 dzien a tu po 5 tygodniach niespodzianka:szok:
Tatus mega szczesliwy:tak:

Gratuluje potwierdzenia corke i synow, najwazniejsze ze dzieciaczki zdrowe.

Załączniki

• Nasz syn 22,4tc.jpg
    Nasz syn 22,4tc.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Anka no w końcu :-) Czekałam na Twoje wiadomości od rana :tak: Gratuluję synka!! Zaraz dopisuje do tabelki :-p

Gratulacje potwierdzenia płci!!

Mnie czeka wizyta jutro :-)

Ala a jaki ma nick ta koleżanka?? Ona jest na BB??

Mam pytanie dziewczyny. Chce miec filmik z udziałem mojego Leona (usg 4d), a nie wiem kiedy jest najlepszy czas by na niego pójść. Chciałabym zrobic to przed świętami i zrobic taki mini prezent dla rodziny.

reklama
Mikowata ja byłam w 20 tyg. i słabo było widać. Z Tymkiem byłam w 30 tyg. i wszystko było widać rewelacyjnie, ale lekarz mówił, że na pomiary za duża dzidzia. Więc najlepiej, według mnie, tak między 22-28 tyg. :-)

Do góry