reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Cześć, mam do was pytanko gdzie kupowałyście odzież ciążową, koszule nocne do karmienia?? Ja jestem dopiero na samym początku ale jakoś to mnie męczy bo zaczynam z rozmiarem 50-52. Mam nadzieję że mocno nie utyję i pozostanę na tym rozmiarze. A i te majtki siatkowe co zakłada się po porodzie są też w większych rozmiarach??
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam:)

reklama
Bedac jeszcze w PL, kupowalam na Allegro. Wybor w tym rozmiarze mizerny, ale jak sie zawczasu zaczyna lowy to ujdzie, niestety czesto oferta w duzych rozmiarach jest od razu w emeryckich fasonach. Tutaj kupowalam na ebay'u i zycie jest o wiele latwiejsze bo w UK czy rozm 10 czy 22 to w tym samym fasonie mozna czesto dostac. Jesli nie masz wymagan zwiazanych np. z praca, mozna sie po prostu zaopatrzyc w dresy, legginsy itp. niezobowiazujace przyodziewki, a to powinno sie udac kupic. Ja mialam 3 pary jeansowych ogrodniczek, a na gore wrzucalam co popadnie - T-shirt, prosta bluzke z dlugim rekawem (tak jak T-shirt tylko grubsza bawelna i dlugi rekaw, lubie takie) albo golfik i obskoczylo az do porodu. Kurtke mialam typu namiot wezyra i niemal do konca sie zapinalam, wiec ten problem odpadl. Majtek siatkowych nie mialam, szczerze mowiac nie szukalam zbyt namietnie, a same pod oczy nie podlazly - mialam zwykle, bawelniane majtki i podpaski typu Night - wystarczylo.

Kwestia upolowania. Rozmiar 50-52 to juz troche ciezko cos fajnego trafic. Wiem z doswiadczenia. No i moze to, ze mieszkalam w malym miasteczku, gdzie byly 2 lumpeksy na krzyz.

No, majtami to mnie zastrzelilas, redusia. W zyciu bym nie pomyslala, ze w XL mozna wcisnac dupsko wieksze niz 46, nawet bym nie probowala. :-D

Klaczek ja mam niedaleko ryneczek gdzie mam ze 3 babki które sprzedają ciuchy i one zawsze maja duże rozmiary , wiedza co lubię i przynoszą dla mnie zawsze z reklamowe żebym mogła sobie przymierzyć w domku. Także jestem w komfortowej sytuacji

Redusia, ja mam podwozie jak kombajn, zawieszenie jak kopara, a jeszcze niezla naczepe z tylu ciagam. Od dolu patrzac to juz od pecinek zaczyna sie postawa nie tyle efemeryczna co solidna. Tak ze porcieta tylko w wersji szeroka nogawka, albo prosta, albo wrecz szwedy bo lydeczke nawet mam taka, jak niejedna laska udo. A w d... dobre 50 jest.
Marcia, masz po prostu swietnie! Taki uklad majac to mozna zyc!

a ja jestem chłop śląski .... w barach szeroki a w pupie wąski ... :D
do pracy od lat ubieram się ... w zakładzie krawieckim, hmm muszę bo góra jak witryna u rzeźnika a dół dwa rozmiary mniejszy
góra 50, dół 46/48
nigdy nie kupuję kompletów kostiumów, garsonek, bielizny... bo musiałabym kupić dwa komplety
natomiast w rzeczy ciążowe zaopatruje się u krawcowej (bluzki), natomiast spodnie kupuje w Rzeszowie na Rejstana gdzie jest super sklep dla przyszłych mam w rozmiarach adekwatnych

reklama
Do góry