reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

reklama
Witajcie, wczoraj po spacerze Ula ok, a ja się załatwiłam, pije herbatę z sokiem malinowym i dziś nie wychodzę.
A i sprawdziłam u rodziców mamy śpiworek został dodany extra do mutsy kompletu więc jutro go włożę na spacer.

polisia, trzymam kciuki, żeby było lepiej i żeby spacer się udał.

dzag, spóźnione życzenie imieninowe!

millioka, super!

Co do rota i sraczki, pewnie ale sraczka u niemowlaka to co innego niż u nas i nie kończy się na częstym lataniu do łazienki.

Asia kuruj się, taki głupi okres teraz :dry:

Pamelcia my z tej naszej małej gwiazdy jesteśmy strasznie dumni, nie jest łatwa w obejściu, no ale divą trzeba się urodzić :rofl2:

ja mam dzisiaj wolne, starszak poszedł do babci, więc rządzimy z Niną, na dwór nie idziemy, bo pada taki brzydki mokry śnieg, co topnieje zaraz, więc sobie daruję. Powinnam posprzątać, ale na to marnować wolny dzień :sorry2:

Witajcie :-)
U nas wczoraj pierwszy wieczór usypiania przez tatę :-) musieliśmy zrobić próbę wieczornego usypiania bez cyca, bo w czwartek idę na spotkanie świąteczne z pracy i nie wiedziałam jak to będzie. Tymek wypił 140ml mojego mleka i chyba mógłby jeszcze :-) potem usnął w łóżeczku ze smoczkiem w buzi, ale mąż musiał mu go trzymać w buzi, bo On pierdoła smoczkowa jest, niby chce ssać ale wypycha językiem. Wypróbowaliśmy już płaskie i te zakrzywione i nic. Muszę jeszcze z okrągłym spróbować, bo przydałby się na takie awaryjne sytuacje do zasypiania. U nas noce coraz lepsze (żebym nie zapeszyła) bo zazwyczaj z jedną pobudką. No i rano pozwala pospać do jakiejś 8, a dzisiaj to nawet do 8.45 :-)

U nas dzisiaj na obiad żeberka w miodzie :-) mam nadzieję że po tym miodzie nic Tymkowi nie będzie, bo jeszcze nie próbowałam.

witajcie dziewczyny!

mart81 - widzisz jak sobie TZ pięknie poradził! Małymi kroczkami zrobisz z Niego super-hero-tatę :tak: Nawet się chlopak nie obejrzy ;-)

milionka - strasznie się cieszę, że bakteria poszła w końcu precz!!!!

Ale dzisiaj pięknie w Katowicach! Młody jak na złość śpi od 8.30... mnie już nosi żeby wyjść na spacer. Jest super, świeci słońce, śnieżek się skrzy - taką zimę to lubię! O 7 byłam już z Cześkiem - uwielbiam rano z nim wychodzić, zamiast sobie pospać to ja lecę z sierściuchem do lasu, fajny moment na zebranie myśli.

Dzisiaj o 16.00 się szczepimy, 5w1. Mam nadzieję, że trzecia dawka przejdzie tak spokojnie jak dwie poprzednie.
Miłego dnia kochane! miłych spacerów życzę :-)

U nas mały sukces. No wiedziałam, że takie 2h siedzienia z dzieckiem wieczoram i popadanie w chorobe sierocą to nie jest normalne. Wykąpaliśmy wczoraj Fifka o 19.30, zaraz po tym zjadł i zasnął, zanim do łóżeczka go doniosłam. Obudził się o 24, zjadł i znowu zasnął. Potem obudził się o 5 i już nie chciał spac, pogadał chwilkę i padł i spał do 9. Poćwiczył siady i znowu śpi!
A ja durna, tyle czasu się męczyłam, a ta 22 na kąpiel, to nie była jego godzina!

k8libby, a Ty go kąpałaś o 22? U nas 18.30 kąpiel, masaż, czesanie główki, cyc i w poziom z pozytywką w tle, o 22 drugi raz cycek zazwyczaj.

No ja też zaplanowałam spacer,a Kacper mi zasnął przy jedzeniu i śpi w najlepsze. A na dworku coraz bardziej szaro się robi,więc zobaczymy jak będzie.

Milionka- bardzo się cieszę,że wreszcie bakteria poszła precz! :-*

Asia- kuruj się i cieplej ubieraj na spacerki.

U nas noc w miarę. Dwie pobudki do Kaca,Jedna do laktatora i ostatecznie o 6 koniec spania. Idziemy na spacer,bo Kacek się obudził. Do później.

reklama
Ja tak na szybko,bo zaraz zabieram małą na spacer.

Polisia, patrz sama, jak Tobie udało się wszystkim poodpisywać :) Ja to ogólnie lubię pisać, na studiach dziennikarskich to była codzienność, ale ja po prostu bardzo lubię przelewać myśli na coś trwalszego, tylko że z czasem bywa różnie. Życzę lepszych dni i dużo dobrej energii.

Mart, u nas dziś tak samo. Lila leżała już rano przy mnie - niby spała - ale w moment wybuchła tak gwałtownym i żałosnym płaczem, że też musiałam tulić ją i obcałowywać, by się uspokoiła. Ach te dziecięce sny :)

U nas kąpiel waha się pomiędzy 18 a 19. Tu staramy się być nieco elastyczni, bo czasem Lila dłużej wytrzymuje, więc jak się zmęczy i ordobimy nasze wszystkie rytuały (kąpiel, kremowanie, czyszczenie noska, dawanie witamin, czesanie, karmienie) to bardzo szybko zasypia. Wczoraj kąpiel była dopiero po 19, ale dzięki temu, że Lila później zasnęła, to i dłużej pospała rano, dzięki czemu znacznie lepiej się dziś czuję. Wczoraj było gorzej i miałam spadek samopoczucia.

My, tak jak napisałam, dostaliśmy śpiworek od moich rodziców i w naszym przypadku bardzo się sprawdza. Moja mama do teraz trzyma śpiworek, w który byłyśmy z siostrą owijane, stąd dla rodziców zakupem dla nas oczywistym był też śpiworek. Ale kto nie ma to pewnie, cieplejszy koc i odpowiednie przygotowanie i w drogę :)

Dziewczyny od kilku tygodni normalnie zmagam się ze zdrętwiałymi koniuszkami palców w lewej dłoni. Za cholerę nie wiem od czego tak mam i w ogóle nie mija. Ręce mi czasem cierpną, ale przechodzi, a te koniuszki palców to ciągle takie zdrętwiałe i mam uczucie mrowienia... Okropnie wkurzające. Czy któraś z Was doświadczyła czegoś podobnego?

A poza tym doszłam do wniosku, że muszę nieco ograniczyć internet, bo z niczym kompletnie się nie wyrabiam. Uzależniłam się i od netu i od bb i chyba muszę ogarnąć mieszkanie i wszystko, bo już teraz fatalnie się z tym czuję. A co robię, żeby to wdrożyć w życie? Siedzę na bb przed wyjściem na spacer - ale jestem konsekwentna ;)

No nic, kończę więc i życzę Wam miłego dnia :)

Do góry