reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwiecień 2013

reklama
witajcie dziewczyny, kilka dni mnie nie było ale to z braku czasu, jeszcze udaje mi się pracować;-) ja na temat pampersów się nie wypowiadam bo jestem zielona:szok: jutro mam wizyte kontrolna i nie moge sie doczekać zeby zobaczyć małego:-)
pozdrawiam wszystkie brzuchatki i miłego dnia

Hej
kijowo się ten poniedziałek zaczął, zaspaliśmy, nie wiem w jaki sposób udało mi się uszykować chłopców:baffled:, coś mi się wydaję że jakieś przeziębienie ich łapie, no nic zobaczymy. Do tego posząłm napoić byki a tam kran niedokręcony i przez całą noc woda sobie leciało więc powódz:wściekła/y:. Zaraz muszę iść placek upiec na jutro bo dzisiaj muszę zawieźć.

Co do pieluch w szpitalu były z belli happy, nie było najgorsze, tylko trochę sztywne,pampersy pod tym względem są delikatniejsze i ciensze, przez pierwszy miesiąc używałam pampersów a później przerzucałam sie na tańsze, kiedyś były fajnie w tesco. Dade używałąm dopiero przy Antku jak był większy i nie narzekam, są ok, kupię jedną paczkę w najmniejszym rozmiarze to się okaże. Kupiłam też jedną paczkę z pampersa, na zapas nie kupuję bo różnie moze być z tymi pieluchami. Chusteczki mam na początek z huggisa, później przejdę na dade, a na początku do wycierania pupci to i tak woda z mydłem i płatki kosmetyczne.

Maluch w nocy obrócił mi się główką do góry bo czułam czkawkę nad pępkiem, a jak teraz leży nie mam pojęcia:rofl2:.

hej, hej ;-)

nie odzywałam się na weekendzie bo miałam weekendową szkołę rodzenia ;-) trochę ciekawostek się dowiedziałam i trochę poćwiczyłam ;-) a no i widziałam sale porodowe, ładne ;-)

co do pieluszek to ja myślałam, na początek pampers newborn paczkę kupić, później dada ewentulnie, bo ciąglę jeszcze myślę nad wielorazowymi pieluchami czy się w to bawić ;-)
co do proszków, to chyba odwieczna prawda, że w niemczech mają lepsze ;-)ale jakoś nigdy nie pomyślałam, żeby na allegro zamawiać zapasy ;-)

dziś musze trochę mieszkanie ogarnąć bo się zapuściło, w ogóle czasu ostatnio nie mieliśmy, ale mam nadzieję, że w końcu odpocznę i poogarniam, fajnie że dałyście linki do sprzedawców na allegro bo muszę zacząć kupować co nie co :-D

miłego dnia Wam życzę ;-)

Witajcie:) próbuje sie właśnie zwlec z łóżka ale coś mi nie wychodzi :baffled: Trzeba trochu ogarnąć w domu ale jakoś weny twórczej mi brak:happy: hihi ostatnio tez miałam dylemat co do pieluszek bo tez jestem zielona ale postanowiłam kupić właśnie te z Dada . Narazie jedna paczkę ale mam nadzieje ze bedą oki bo są po prostu tanie. Pozdrawiam;-)

Witajcie;) wciągnęłam się w oglądanie nowego serialu, bo co robić na l4 :-D można paść z nudów... wczoraj pozwiedzałam i zmacałam ze wszystkich stron wózki :-) Pan patrzył sie dziwnie ale chciałam sprawdzić wszystko , aby nie okazało się , że pieniądze w błoto wyrzucone i tak przepinałam spacerówki, gondolki i foteliki i po kilkugodzinnych oględzinach mamy z narzeczonym faworyta:-D już nie mogę doczekać się gdy będę go miała w domu:-D i tak się zastanawiam, że niektóre osoby pracujące w sklepach opatrzone etykietką specjalista na prawdę nie powinny tam pracować , gdyż nie posiadają predyspozycji do wchodzenia i nawiązywania kontaktów międzyludzkich... jakby stali tam za karę , a skąd osoby kupujące po raz pierwszy wózek maja posiadać ich wiedzę:baffled: na kilka odwiedzonych hurtowni i sklepów w dwóch znaleźli się specjaliści naprawdę do tego przygotowani:-D oraz bardzo pomocni;) pozdrawiam ciepło

Margot gdzie byłaś w szkole rodzenia?

Hania ja też chętnie zrobię rajd po sklepach z wózkami podaj gdzie byłaś!
a może widziałaś te mebelki gdzieś na żywo? koniecznie potrzebuje zobaczyć je w Krakowie najlepiej a wszyscy mi tylko ulotki pokazują.

reklama
Hania w takim razie, gdzie w Krakowie warto ogladac wozki? b mnie to jeszcze czeka ;-)

W Świecie Dziecka na Aleji Róż jest bardzo kompetentna obsługa i spory wybór - niestety miejsca mało, żeby pojeździć, ale panowie naprawdę mają wiedzę i są pomocni - ja każde poszukiwanie wózków i fotelików zaczynałam od wizyty u nich, a potem bogatsza w wiedzę szukałam też po innych sklepach

Do góry