reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

bebe ja wlasnie ide jutro do spowiedzi, a wczoraj mi przyjaciólka powiedziala, ze nie potrzebne są żadne karteczki.
i generalnie nie poszłabym do spowiedzi, bo nie jest mi to potrzebne, ale pojdę, bo wszyscy bedą szli do komuni, i ja jako chrzestna też chcę pojsc. dla malej Julki. nie dlatego, ze wszyscy na mnie bedą patrzec, ze nie idę, bo mam to w dupie. po portu chcę isc. chociaż spowiedz jest dla mnie bez sensu. ale o tym już chyba rozmawiałyśmy niedawno haha

reklama
Chrzciłam Weronikę, wyspowiadałam się przed Bogiem, nie przed księdzem, choć w PL nie jest to jeszcze uznawane, trudno, do komunii przystąpiłam. ;-)

Future - możesz podpowiedzieć z tym nożem do sushi? Jaki jest dobry.

[QUOTEFutureMummy[/B];9529849].
a u nas beda 2 dziewczyny chrzestne. tez się to niektórym nie podoba, ale to na szczescie ja wybieram, a nikt inny.
[/QUOTE]
to moga byc dwie Chrzestne a nie Chrzestny i Chrzestna??

[B pisze:
bebe85[/B];9529857]

Co do trafionych prezentów-2 lata temu dostałam od męża na walentynki zestaw kosmetyków: krem przeciwzmarszczkowy, balsam antycelulitowy, jakieś suplementy diety typu skrzypowita itp dużo tego bylo....Nie wiedziałam czy się cieszyć czy płakać...:baffled:

no niezle dobre hih

[B pisze:
Lilijanna[/B];9529929]Chrzciłam Weronikę, wyspowiadałam się przed Bogiem, nie przed księdzem, choć w PL nie jest to jeszcze uznawane, trudno, do komunii przystąpiłam. ;-)

A w jakiej Religii i gdzie tak mozna, ja myslalam, ze Komunia bez Spowiedzi w Konfesjonale to Świętokradztwo??

SZCZĘŚLIWYCH WALENTYNEK

Tygrys Kocha Was wszystkie i Wasze Maluszki
;-)

Dzien dobry :-) ja od 6.17...

Tygrysie w innych odlamach chrzescijanstwa nie ma spowiedzi przed ksiedzem... Nie pamietam dokladnie w ktorych. U nas w Holandii tez o tym nie slyszeli , ale tutaj msza wyglada troche jak koncert. Ja mieszkam w regionie gdzie jest duzo protestantow i tu np kobiety chodza do kosciola w czarnych kapeluszach.

Ja was kocham dzis, jutro i wczoraj tez. :*

Ostatnia edycja:
Tygrysek - to się nazywa spowiedź powszechna, w Holandii np. jest, Ayni może się wypowie. Zresztą na mszy świętej wyznaje się grzechy, dla mnie to moje rozgrzeszenie, nie mam grzechów poważnych, więc dla mnie ta forma spowiedzi jest skuteczna.

EDIT: Ayni koleżanka 10 lat temu uczestniczyła w normalnej mszy rzymskokatolickiej i ona nie poszła do komunii jako jedyna w kościele i potem znajoma, u której była spytała się dlaczego nie poszła, no to powiedziała, że nie była u spowiedzi, a ta znajoma, no przecież wyznałaś grzechy w trakcie mszy św.

Ostatnia edycja:
Liljana, ja sie za bardzo nie wypowiem, bo nigdy tu w kosciele nie bylam, nie znam sie za bardzo, widze tylko jak ida do kosciola w tych kapeluszach i wychodza, a dzieci do kosciola niosa chipsy i w polowie mszy maja przerwe :-p o, tyle co wiem, i ze sie nie spowiadaja jak w Polsce.

Co kraj to obyczaj i to interesujace jak sie praktykuje ta sama religie w kilku odlamach.

reklama
My chrzcimy na Wielkanoc i oboje nie mozemy przyjac komunii bo ZYJEMY W GRZECHUUUU:tak::tak::tak::tak:Ja po rozwodzie, slubu jeszcze ni ma a i tak bedzie cywilny. Nie wiedzialam, ze mozna miec dwoch chrzestnych tej samej plci. To ciekawe. Szkoda, ze wczesniej o tym nie wiedzialam, bo pewnie bylaby inna opcja jednego z chrzestnych.Ale sie juz poprosilo to sie nie odprosi.:baffled:
Bebe loz ci chlop dowalil prezent:-D:-D:-D:-DPewnie chcial dobrze tylko nie przemyslal sprawy.. Ja sie zawsze gryze jak mam mamie kupic krem jakis dobry na zmarszki. Wiem, ze chce, ale nie chce by bylo jej przykro. Do tej pory nie wiem, co tak naprawde mysli:dry:
Co do rodzenstwa-moja siostra mlodsza o 17 lat. Jak mi mamcia powiedziala, ze bede miala siostrunie to sie wscieklam, bo balam sie, ze ludzie beda plotkowac, ze to moje. Pierwsze miesiace byly ciezkie, zreszta doszedl bunt mlodzienczy, ale pozniej juz bylo ok. Nawet to wykorzystywanie przez mamunie-no zajmij sie Daria, no zrob cos z Daria...A teraz malpiszon taki niewdzieczny:angry::angry::-D:-D
Patrysia kciukaski za spokojne szczepionkowanie:-)

A mi sie ryczec chce. Malutka zainfekowana na dobre. Od 1 nie spala, oddychac nie mogla, kaszlala az sie dusila, od 5 juz tak plakala, ze ani cyc ani raczki nie mogly jej uspokoic. rano dzwonilam do przychodni a tam zero miejsc na dzisiaj. Wizyta dopiero jutro o 10.30. Jest inna przychodnia ale tam doktorka a bardziej jakas szamanka, totalne zero kompetencji, wszystko by paracetamolem leczyla-oskrzela, nogi, alergie, uszy, wszystko. Olivcia w koncu teraz zasnela z glowa wyzej. A dzis bidulka skonczyla wlasnie swoje 5 miesiaczkow.....

Do góry