reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Jesteeeeeeeeeeeem :-D

Właściwie tak. Przebrałam się w seksowną szpitalną koszulkę za tyłek i zawiozły mnie babeczki na salę porodową, bo tam się robi te zabiegi. Przywiązały mi nogi, założyły wenflon, pogadałam trochę z panią anestezjolog. Dostałam relanium, zaczęło mi się robić fajnie. A potem... BACH! No kurna, co to za dragi były, to Wam mówię :-D Ja, skrajna przeciwniczka używek miałam TAKĄ FAZĘ, że obłęd. Jakieś tunele oglądałam pomarańczowo-różowe, czy korytarze, ruchome schody, kuźwa cholera wie, co to było. W pewnym momencie to sobie pomyślałam, że Pan Bóg na mnie czeka :-D :-D :-D I za sekundę widzę nad sobą jakieś Teletubisie, a to anestezjolog i pielęgniarka. Wywieźli mnie z sali, wszyyyyystko mi wirowało w głowie, za chwilę zawieźli na stałą moją salę i zaczęłam mówić do Waldiego jakieś głupie głupoty i każdy się śmiał :-D Mam siebie zaćpaną na filmiku, który nakręcił, buahahahahahah :-D

Aha, no i trochę mnie pobolewa gdzieś tam w szyjce, ale nie mocno. Mam podłączoną pompę z fenoterolem i basenik obok... :-)
Dziękuję dziewczyny za kciuki mocno mocno mocno! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak zwykle mam problem z doczytaniem was:szok:

Fiołkowa - o matko ile kabli!:szok: Musi byc niezle z tym i jeszcze duzym brzuchem:szok:

Kitka - dobrze, ze siostra dostala to wolne - przynajmniej i ty odpoczniesz:tak:

Ewelinkaam - ja tez jestem obolala jak stara babcia;] Chodze juz tempem zolwia, mojego Ł musze upominac, zeby na mnie czekal:-D A bol bioder w nocy - masakra. Ale wole to niz te cholerne zebra, ktore mnie juz 3dzien nie bola i jestem z tego powodu przeszczesliwa!!!!Moze maly sie inaczej ulozyl i daje matce odetchnac:-D

Framama - ja dzieci nie mam, ale z doswiadczenia u otoczenia wiem, ze musisz sie przelamac, bo takie mamusiowanie nic dobrego nie wrozy:no: Musisz zawalczyc ze swoja psychika i nauczyc mala samodzielnosci. Bo pozniej bedzie jeszcze ciezej.

Kartagina - milo czytac wiesci od ciebie;) do srody juz niedaleko!!! Trzymam &&&&;-)

Aśka - u dzieci szybciej wszystko sie goi, lekarze napewno zrobia co tylko sie da, zeby obeszlo sie z jak najmniejsza szkoda. Moj malz tez mial niedawno oparzona lewa dlon po wewnetrznej stronie (chcieli go z tym do szpitala polozyc ale sie nie zgodzil, bo stwierdzil, ze zdrowy jest i nie bedzie tam lezal i w sciane patrzyl:-D). Gojenie trwalo prawie 2 miesiace, ale wyglada to calkiem niezle - ma tylko troszke bardziej rozowa skore w tym miejscu. Wiec trzymam kciuki za twoje dziewczyny - napewno wszystko bedzie dobrze!

Zapo - ale twoj suwak pedzi!:-D Tez chce juz tyle! A album super!! Ja to wogole zadnych zdjec nie wywoluje;/ Ale musze sie za to wziac, bo jednak papierowe to papierowe! A dla Marcelka juz mam album - narazie sa w nim zdjecia z USG;)

nia - tez mialam na poczatku tesciowa na glowie - we wszystkim chcial nam doradzac jak bysmy po 10lat mieli;] Ale na szczescie sie juz to skonczylo, bo czulam sie jak uposledzona jakas:sorry2: Chociaz lubie swoja tesciowa i dobra z niej kobietka;)

Kaja - krówko ty nasza:-D A urzedy wszedzie daja popalic jak widac;]

Citrus - no widzisz i nie bylo tak strasznie;) No i nawet narkoza ci sie widze spodobala:-D To teraz kciuki za pomyslny rozwoj sytuacji i szybkie wyjscie do domku;)

ja wlasnie opedzlowalam pol paczki makaronu z bialym serem na obiad:szok: Zoladek mam zgnieciony a pojemny bardziej niz przed ciaza:-D
Wczoraj zabralam mojego meza do Smyka, zeby rozbudzic w nim ojcowskie uczucia, a skonczylo sie na tym, ze po 5minutach mu sie juz nie chcialo ogladac bo mu goraco:szok: I zrozum tu babo chlopa. Jak ja juz bym pol sklepu wykupila dla malego najchetniej hehehe:-D

Ale naskrobalyscie dzisiaj, w koncu Was doczytalam.
ewelinkaam lenistwo to i mnie teraz straszne ogarnelo a najgorzej to jest mi sie zabrac do odkurzania i mycia podlog a ze troche tego metrazu jest do sprzatania to jak skoncze jestem wykonczona i wsszystko mnie boli.
kartagina szkoda ze nie udalo sie wyjsc dzisiaj ze szpitala, oby badania wyszly dobrze i zeby Cie wypuscili w koncu w srode.
kaja fajowsko ze tyle mleczka udalo Ci sie sciagnac dla maluszków:)
citrus super ze juz jestes po i ze wszystko jest ok!!!

:-d

599955_490733337629602_734090145_n.jpg

ja też obolała, ledwo z domu wyjdę a nie mam siły wózka z młodym pchać, dziś poszłam do lidl do którego mam 10 min w jedną stronę i ledwo wróciłam, w drodze powrotnej chyba brzuch mi stwardniał i taka zgięta szłam ślimaczym tempem, masakra....
Framama a tobie to nie przeszkadza że dziecko tak uzależnione jest? ja to się cieszę jak na chwilę mojego ktoś zabierze i mam spokój :-p znaczy na noc też ciężko by mi było go oddać ale żeby mąż się nie mógł zająć? jak dziewczyny piszą tylko sobie robisz pod górkę, albo wyrośnie z Ciebie potem taka teściowa z dowcipów albo taka z co niektórych opowieści :-p

aneta dokladnie dobrze ze moj malzonek mi pomaga bo by kiepsko bylo,dzisiaj to mam takiego lenia ze niedawno sie ubralam i obiad wstawilam a wcale mi sie nie chcialo.no i 2 pranie wstawilam i to szczyt mojej moznosci na dzisiaj:szok: bo juz mnie tam kluje tam szczyka i ledwo łaze normalnie ryczec mi sie chce z tej bezsilnosci a pomyslec ze pol roku temu po 12 h harowalam w pracy i w domu mialam sile na wszystko:wściekła/y:

reklama
wiem dziewczny ja te wszystkie wasze argumenty rozumiem ,ale jakoś do mojego łba nie dochodzi.

citrus cieszę się ,że już jesteś po .
a filmik musi być świetny. nie bądź samolubem podziel się nim :-p

Do góry