reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
kurde właśnie to Alfa!! Ciekawe co u niej... Nie wiem czemu ubzdurało mi się że to wiolonczela:sorry2::sorry2:
Ciekawe właśnie co z nią...

Kasieńska GRATULACJE!!!!!!! to pomyśl jak ja się męczyłam 18 godzin i to przy trzecim dziecku!!! nastawiałam się góra na 3 godzinki:-)

Aśka powodzenia! wracaj rozpakowana!!!!!!!!!

Cytrynko to pewnie nawał! przystawiaj często i jeszcze jak pełno to odciągaj. przed karmieniem ciepły okład np prysznicem, po karmieniu chłodny- np z kapusty ( wkładasz na 10-15minut liścia kapusty do zamrażalnika, potem dziurkujesz widelcem i wkładasz do stanika. i tak z pół godziny. jak się liść zrobi ciepły to możesz wymienić na nowy). nie martw się że częste ściąganie spowoduje większą produkcję. jak nawał minie to się wszystko uspokoi. a jednak nasza CYTRYNKA mleczna jest aż je się kanaliki zatykają!!!!!!!!!!!!!!:-D

Pola, jeśli Kolorowa nie ma ślubu z ojcem dziecka, to muszą iść razem do usc, bo ona jako matka musi potwierdzić, że jej partner jest ojcem dziecka i muszą się oboje podpisać. Jeśli idą do usc w którym nie byli rejestrowani jako dzieci, muszą mieć swoje akty urodzenia. Nadaję na świeżo, bo w ubiegłym tygodniu byliśmy, a też żyjemy bez ślubu :)))))

Sembo, to Alfa mówiła.

Zapominajka, cała pierś, ale Budda possał porządnie i przeszło trochę ;) Mati zyskał pseudo Budda, bo jak się obeżre jak prosiaczek, to ma minę jak wyżej wymieniony ;D
No to dziwne, bo ja dzwonilam do USC i powiedzieli ze wystarczy ojciec zeby byl z moim aktem urodzenia (jego akt nie jest potrzebny). Kilka razy zadalam pytanie czy na pewno i pani mi potwierdzila ze na 100%. My tez bez slubu jestesmy i chcemy zeby dziecko mialo nazwisko A.
Jutro zadzwonie jeszcze raz zeby sie upewnic.... Ah ci urzednicy!!!

Pola, zobacz na stronie USC, tam jest wszystko fajnie napisane, a zasady przecież w każdym USC takie same :))))

Kartagina Rybko, ja nie dość mleczna... Pomagam sobie mm na zalecenie.pediatry, bo Mati na moim nie przybierał i się nie najadał :((( właśnie wtrąbił z dwóch piersi i dopił 90 ml Nan Pro... Ale przynajmniej teraz wiem, że głodny nie jest :p a pierś bolała przy dotyku i w momencie przyssania, teraz już ciut mniej niż przed karmieniem.

hej Kobietki

chcialam powiedziec dobry wieczor i dobranoc
nie mam sznas byc na bieżąco :(

Kasienka-gratulacje

eklerka-przeczytalam opis porodu...masakra...wspolczuje przezyc. Mam nadzieje, ze szybciutko wrocisz do formy i zapomnisz o trudnych chwilach. Poza tym masz wreszcie malutka obok siebie wiec bedzie latwiej

Zapo-doczytalam, ze u Was skaza bialkowa. U nas chyba jednak ciemieniucha...tylko dlaczego zaczyna sie od brwi, a nie od glowy....dziwne. W srode mamy szczepienie wiec sie upewnie czy mam racje.

Aska- &&&&&&&&&&&&&&&&&

PolaTola ja pytałam urzędniczki 3 razy czy na pewno moje papiery rozwodowe wpłynęły i czy nie będę miała kłopotu z rejestracją dziecka i co?? poszłam zarejetsrowac i doopa... nie było papierów moich i był kłopot, ale ja po porodzie rozstroona nerwowo, powyłam się i powiedziałanze nie wyjde dopóki mi dziecka nie zarejestrują tak jak chce....ostatecznie Asia jets rejestrowana przez samego kierownika,

Hej wam :)
Ale skrobiecie jak szalone:) doczytalam jedynie kilka ostatnich stron. ..
Ktos pytał o laktator. Ja też mam medele mini Electric. I nie narzekam; ) szkoda mi tylko że nie możemy się z małą dogadać żeby prosto z piersi jadła. Wczoraj byłam porozmawiać z położna która przyjdzie w środę na patronaz. Obiecała spróbować pomóc mi przystawiac Matylke -może wreszcie zaskoczy. Bylam też u pediatry po skierowanie na usg brzuszka. Matyluszek ma koło uszka taka maleńka narosl/cypelek/guziczek. Trzeba sprawdzić czy to element jej urody czy ma to związek z układem moczowym (ponoć zaobserwowano że jakiś tam % dzieci chorujacych na choroby związane z układem moczowym ma takie cos koo uszu). Jestem dobrej myśli bo wyniki w szpitalu miała ok, sika normalnie:)
Dobra... kładę się jeszcze póki Matylda śpi....

Nanu, nie wkręcaj sobie niczego na zapas :) Ja miałam taką akcję w ubiegłym tygodniu, że się obsrywałam po pachy, a nie było o co, jak się okazało po fakcie :))0

Ech, Mati zlewej piersi je, aż wydaje odgłosy jak z horroru, a z prawej nie robi tak :/ ssie lepiej lewą, niż prawą, skubany...

reklama
Do góry