reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

opieka dziadka nad 1 roczną wnuczką

witam
mam nielada problem synowa chce wrócić do pracy i w związku z tym (padło na mnie ,gdyż mam czas) mam opiekować się roczną wnuczką ,co sądzicie o tym pomyśle?
wypada dziadkowi zostać nianią ? w końcu jest równouprawnienie ...
chciałbym poznać wasze opinnie i czy praktykuje się taki układ
pozdrawiam

reklama
Jak najbardziej wypada i warto spróbować :) Ja bardzo ciepło wspominam moich dziadków, którzy mną się opiekowali. Bardzo byłam do nich przywiązana.

Pewnie,ze tak. A jaka roznica,czy dziadek czy babcia,wazne,zeby dobrze sie zajmowac dzieckiem :) do tego sama znam z widzenia dziadka,ktory zajmuje sie 1,5 rocznym wnukiem od przynajmniej pòł roku. Powodzenia!:)

Może zanim synowa wróci do pracy niech dziadek bierze wnuczkę na parę godzina na próbę i sam się przekona :)
Jestem na Tak, choć znam niemiły przypadek takiej opieki, ale nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.

Ja nie widzę żadnego problemu. Zwłaszcza, że sama wypowiedź wskazuje na kogoś świadomego a nie zniedołężniałego:) Kwestia chęci, reszta ,( jak obycie) przydzie z czasem. Szybko przypomną się czasy zajmowania się własnym dzieckiem.

dziękuję wszyskim paniom za odpowiedź,chciałem zobaczyć jak to wygląda z drugiej strony
czyli nie jest to nic nienormalnego ,ba a nawet praktykuje się w życiu
czyli dziadek może zostać nianią i nie ma w tym nic nadzwyczajnego
więc pod koniec stycznia zaczynamy ,a teraz trzeba się przygotowywać do ważnej roli życiowej
pozdrawiam

reklama
reklama
Do góry