Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
rozumiem, czasem niestety tak bywa. Nie chcę brać ze sobą do spzitala 2 wielkich walizek. Teraz mimo zakazu odwiedzin nie robia problemów z tym, żeby mąż dostarczył paczkę więc jak nam bedzie czegos brakować to nam doniosąTeż miałam rodzic naturalnie a wyszła cesarka
Pewnie ze tak ja akurat zdążyłam przed wirusem i mąż był ze mną cały czasrozumiem, czasem niestety tak bywa. Nie chcę brać ze sobą do spzitala 2 wielkich walizek. Teraz mimo zakazu odwiedzin nie robia problemów z tym, żeby mąż dostarczył paczkę więc jak nam bedzie czegos brakować to nam doniosą![]()
teraz zalezy duzo od szpitala. w tym w ktorym ja planuje rodzic porody rodzinne dzialaja normalnie ale mąż musi wyjsc 2 godziny po porodzie. szpital tez daje duzo rzeczy, nie potrzeba ubranek dla maluszka ani mm w razie problemow z laktacja.Pewnie ze tak ja akurat zdążyłam przed wirusem i mąż był ze mną cały czas
U nas to wszystko trzeba mieć swoje ubranka pieluchy podkłady jedynie mleko dają i tyle. Sale miałam prywatną to mąż spał z namiteraz zalezy duzo od szpitala. w tym w ktorym ja planuje rodzic porody rodzinne dzialaja normalnie ale mąż musi wyjsc 2 godziny po porodzie. szpital tez daje duzo rzeczy, nie potrzeba ubranek dla maluszka ani mm w razie problemow z laktacja.
Ja również będę rodzic w lipcu. Walizkę mam już spakowaną:
Koszula do porodu
2x koszula do karmienia
Szlafrok
Biustonosz do karmienia
Majtki poporodowe Tena/siateczka 2+2
5x podkłady poporodowe na łóżko
Maść na sutki
Osłonki na sutki
4x Wkładki laktacyjne
Klapki pod prysznic
Kapcie zwykłe
2x zwykłe majtki
Tantum Rosa (4 saszetki)
Kosmetyki (szczotka do włosów, szczoteczka do zębów, pasta do zębów, lactacyd (użyję również jako żel pod prysznic)
Papier toaletowy/ręcznik papierowy
Woda mineralna z dzióbkiem (później służy do rozrobienia tantum rosa)
Biszkopty/sucharki
Pieluchy Pampers 20szt.
Chusteczki nawilżane 1opakowanie
Maść do pupy
Kocyk
Rękawiczki niedrapki
Pieluszki tetrowe 5szt.
Podkład higieniczny poporodowy bella 10szt.
Czapeczka
Ciuszki na wypis
Laktator
Woda mineralna/butelka filtrujaca
Butelka do karmienia i mleko modyfikowane na wszelki wypadek (jeśli szpital nie oferuje)
Kubek
Sztućce
Ładowarke do telefonu
Słuchawki
Czopki glicerynowe
kochana rękawiczki niedrapki są na liście rzeczy, którą udostępnia szpital więc je wezmę choć po powrocie do domu nie zamierzam ich używaćRękawiczki niedrapki obecnie juz nie są zalecane, żeby nie zaburzać rozwoju dziecka, podobnie całodniowe zakładanie dziecku czapeczki. Czopków bym nie proponowała używać na początku na własną rękę.
U mnie świetnie sprawdził się zestaw wyprawkowy od nikitoys.pl.Dzień dobry. Rodzę w lipcu, jest to moja pierwsza ciąża. Chcę się dowiedzieć, co należy zabrać ze sobą dla mamy i dziecka do szpitala do porodu i na czas pobytu w szpitalu.![]()