reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja jeszcze nic nie wiem. Na razie podchodzę do tej ciąży z dużym dystansem. Cieszę się ogromnie, ale boję się, że wydarzy się coś złego. Póki nie dowiem się od lekarza, że wszystko wygląda dobrze to muszę na chłodno podejść. Za to mąż już wszystkie podcasty o ciąży słucha, jak pomoc przyszłej matce, jak on ma się zachowywać. No nieźle mu odwaliło 😂 nie spodziewałam się, że aż tak będzie sie wczytywał.
No totalnie to rozumiem. Ja byłam powiem szczerze trochę zaskoczona, bo akurat staraliśmy się na pół gwizdka. Tzn nie pilnowaliśmy się ale też nie sprawdzaliśmy wedle zasady „co ma być to będzie może się uda” więc pozytywny test wywołał u mnie i tak lekki szok. To moja pierwsza ciąża wiec czuje się trochę nieprzygotowana. Nawet na betę poszlam dopiero jak dziewczyny zapytały bo jakoś do głowy mi nie przyszło 🙄. Teraz też się staram na chłodno podejść chociaż powiem Wam że hormony chyba robią swoje bo już jest mega nadzieja że będzie wszystko ok i lekki stres.
Mój mąż natomiast pełen luz, jak zwykle.

reklama
Ja nawet nie wiem co to jest te nifty pro 🫣
Ale chyba poczytam, bo już mam też swoje lata, a poprzednia ciąża 9 lat temu kiedy byłam sporo młodsza.
Moja teściowa już od dawna pytała kiedy dziecko i doczekać się nie umiała. To jej pierwszy wnuk, a pierwsze dziecko mojego męża. Moje dzieciaczki są z poprzedniego związku

Ja nawet nie wiem co to jest te nifty pro 🫣
Ale chyba poczytam, bo już mam też swoje lata, a poprzednia ciąża 9 lat temu kiedy byłam sporo młodsza.
Moja teściowa już od dawna pytała kiedy dziecko i doczekać się nie umiała. To jej pierwszy wnuk, a pierwsze dziecko mojego męża. Moje dzieciaczki są z poprzedniego związku
No mi wczoraj gdzieś wyskoczył filmik o nifty pro, pewnie od sprawdzania tej bety wszędzie, więc powiązane treści.
Trochę poczytałam, fajnie że można od 10 tyg robić. Gdzieś czytałam że dziewczynom źle wychodzi ten test pappa a okazuje się że wszystko jest git i to nifty „uspokaja”
Nie wiem dokładnie jak wygląda amniopunkcja bo kojarzę tylko scenę z dziennik Bridget Jones z wielką igłą więc się troche tego boję, ale też poczytam.

Ja też muszę tak ściemniać ostatnio że masakra. Dobrze że lecimy na wakacje, to trochę odetchne. Najgorzej było jak dopadło mnie zapalenie l5z rwą kulszową, zero tabletek, musiałam powiedzieć tylko fizjo że słuchaj "może" coś będzie i musimy być ostrożni. Uratował mnie, bo nie wiem jakbym się dziś ruszyła, ale rodzina wypchnęła mnie do rodzinnego po zastrzyki i leki przeciwzapalne, kupiłam receptę a na drugi dzień wyszła beta. Całe szczęście że się z wszystkim wstrzymałam...

No mi wczoraj gdzieś wyskoczył filmik o nifty pro, pewnie od sprawdzania tej bety wszędzie, więc powiązane treści.
Trochę poczytałam, fajnie że można od 10 tyg robić. Gdzieś czytałam że dziewczynom źle wychodzi ten test pappa a okazuje się że wszystko jest git i to nifty „uspokaja”
Nie wiem dokładnie jak wygląda amniopunkcja bo kojarzę tylko scenę z dziennik Bridget Jones z wielką igłą więc się troche tego boję, ale też poczytam.
Nifty to takie samo przesiewowe badanie jak pappa, tyle tylko że skupia się na głównych 3 trisomiach, dla przykładu na insta jest babeczka której nifty pokazało zdrowe dziecko a mała urodziła się z trisomia 18 🤐 więc dla mnie jedynym badaniem słusznym jest amniopunkcja.

No i amniopunkcja jest wskazana jak właśnie pappa wyjdzie źle, żaden porządny ginekolog wtedy nie powinien naciągać na nifty a na darmowa w takim przypadku amniopunkcję, ja już mam jedną za sobą.

reklama
Do góry