reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Nie boicie się amnio? Sa po niej jakieś powikłania?

Kurde zaczęły mi wyskakiwać takie okresowy syfy na twarzy 🥹 oby to zwiastowało córkę bo zabiera mi urodę 😆a nie okres
Jejku, właśnie o to miałam pytać, czy was też tak wysypuje, bo ja mam jakąś masakrę na twarzy 😱 A nigdy tak nie miałam, nawet przed okresem.
W dodatku dziś w nocy jak się obudziłam na siku to poczułam takie pełne, ciężkie piersi 🥺
A teraz mnie tak szczypią, jestem przeszczęśliwa 😅

reklama
Jejku, właśnie o to miałam pytać, czy was też tak wysypuje, bo ja mam jakąś masakrę na twarzy 😱 A nigdy tak nie miałam, nawet przed okresem.
W dodatku dziś w nocy jak się obudziłam na siku to poczułam takie pełne, ciężkie piersi 🥺
Mnie nie wysypuje, ale mam ogólnie sucha skórę, za to wczoraj miałam znowu plamienie 😒

Nie boicie się amnio? Sa po niej jakieś powikłania?

Kurde zaczęły mi wyskakiwać takie okresowy syfy na twarzy 🥹 oby to zwiastowało córkę bo zabiera mi urodę 😆a nie okres
Nie. Mój dr robi od bardzo dawna. Nie miał przypadku powikłań. Ale oczywiście uprzedził, że u mnie może być inaczej. Z tego co czytałam to od lat ew powikłania były tylko jak dziecko było chore.
U mnie tezynfekcja brzucha z 3min, reszta już przygotowana, wkłucie i pobranie to jest max 1min.
Po tygodniu kontrolne usg i 10 dni nie wolno dźwigać i uprawiać seksu.
Za to masz 100% pewności. Myślę, że jakby mi nie przysługiwało na nfz to bym zrobiła prywatnie.
Ja w każdej ciąży mam gładką buźkę.

No właśnie dziewczyny jeszcze chciałam napisać odnośnie udzielania się, z czasem zrobimy grupę prywatna tutaj, ale wiadomo, że będą tam dziewczyny które się udzielają 😊 jak ktoś zajrzy raz w miesiącu to nie bardzo, to tak informacyjnie i myślę że się że mną zgodzicie, tam już będziemy się bliżej poznawać i fajnie jakby to była zgrana grupa 😊

No właśnie dziewczyny jeszcze chciałam napisać odnośnie udzielania się, z czasem zrobimy grupę prywatna tutaj, ale wiadomo, że będą tam dziewczyny które się udzielają 😊 jak ktoś zajrzy raz w miesiącu to nie bardzo, to tak informacyjnie i myślę że się że mną zgodzicie, tam już będziemy się bliżej poznawać i fajnie jakby to była zgrana grupa 😊
Zgadzam się w pełni :) później już dojdą zapewne bardziej intymne tematy i fajnie żeby były tam dziewczyny zaufane które się udzielają :)

Ja starszą rodziłam jak miałam 37. Wady sugerujące zd wyszły na polówkowych. Zd nie ma ale ma mikrodelacje w 15 chromosomie. Tej wady żaden nipt nie ma w swoim zakresie. My genowo ok więc jest to denowo ale genetyczka mówiła, że ta wada może być np w moim jajniku który jest jakby odrębną częścią mojego ciała i z krwi tego się nie wykryje. Więc w każdej ciąży powinnam robić amnio.
Ja mam wlasnie 37 lat, pierwsza ciążę mialam jak 33 lata i robiłam nifty, myślałam, żeby teraz też zrobić, taki pakiet poszerzony. Na amnio trzeba dostać skierowanie od gina i to się robi w szpitalu?

reklama
Ja mam wlasnie 37 lat, pierwsza ciążę mialam jak 33 lata i robiłam nifty, myślałam, żeby teraz też zrobić, taki pakiet poszerzony. Na amnio trzeba dostać skierowanie od gina i to się robi w szpitalu?
Można prywatnie lub ze skierowania na nfz. Mój gin robi mi prenatalne i po tych prenatalnych wystawił skierowanie i na drugi dzień mi zrobił normalnie w klinice. To trwa kilka minut na leżance.
W drugiej ciąży wystawił mi skierowanie po 1 prenatalnych ale tu już nie było ryzyk tylko właśnie ze względu na wadę u starszej (miałam 39 lat). Nie pamiętam ale coś ok 20min chyba musiałam poczekać i przyłożył mi w to miejsce głowice od usg jeszcze (tego chyba normalnie się nie praktykuje ale to dla mojej głowy było).
Kolezanka miała że skierowania w szpitalu że względu na wiek 40lat i musiała podpisać że sama chce bo wiek.

Do góry