white_lotus
Fanka BB :)
Mi wczoraj przyszedl Femibion i Pueria. Koncze prenatal
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O ja Cieee <3 super to jest szansa że mi też zrobi przez brzuch już w poniedziałek bo to będzie 8+4No mi zrobił wczoraj, 8+0od razu jak przyłożył glowice to się dzidzius pokazał.
Wiesz co by Ci powiedziala moja babcia?Ja już mam wyrzuty sumienia bo się zakręciłam i na jeden dzień nie starczy mi witamin chyba że jutro wybiorę się w czasie pracy do aptekimoże uda mi się na chwilę wyskoczyć, ale chyba jeden dzień bez tych różnych witamin źle nie wpłynie na płód, co?
Co?Wiesz co by Ci powiedziala moja babcia?![]()
W pierwszej ciąży miałam 20 lat i nie znalam tych wszystkich zaleceń witaminowych, badań itp i chyba to lepsze było. Bo ja byłam zdrowa, ciąża też była zdrowa i była wolna głowa od tych wszystkich zmartwień na zapas. Chodziłam na wizyty jak lekarz powiedział, badania tylko te co chciał.Ja już mam wyrzuty sumienia bo się zakręciłam i na jeden dzień nie starczy mi witamin chyba że jutro wybiorę się w czasie pracy do aptekimoże uda mi się na chwilę wyskoczyć, ale chyba jeden dzień bez tych różnych witamin źle nie wpłynie na płód, co?
Ze dupy Ci nie rozerwie
Cześć, ja po wizycie, była... tragiczna. Z ciążą wszystko OK, morfologia (chyba) OK, bo niekomentowana, ale to co mówił ten lekarz... To moja pierwsza ciąża więc powiecie mi proszę, co jest normalne, a co to osobiste zdanie lekarza, bo wyszłam z niesmakiem?
1) Czy ważenie się codziennie i notowanie tego jest normą? Ten lekarz ma obsesję na punkcie tycia w ciąży. Ja w ciąży schudłam, a przed ciążą miałam niedowagę. Usłyszałam milion razy ile kilogramów mogę przytyć do końca ciąży (max. 8,5-10), wszystkie moje pytania o to że mam odwrotny problem były zbywane tym że "mam się zmuszać do jedzenia"
2) Lekarz nie wierzy w suplementy ciążowe i mam się "nie truć chemią". Witaminy D mam nie brać, tylko iść na słońce. Tylko kwas foliowy
3) Mam jeść tylko czerwone mięso. Kurczak to nie mięso i szkodzi płodowi (?), mam o nim zapomnieć do końca ciąży
4) W psychologów ten pan nie wierzy, mam spojrzeć w lustro, powiedzieć sobie: to nie ja, to moje hormony, i "dam sobie sama radę", "do 13 tygodnia minie", "stany depresyjne na początku ciąży są zupełną normą, psycholog tu nic nie pomoże"
1. Nie waz się codziennie. Staraj się jeść regularnie i rozsądnie.5) Zakazał mi zupełnie wszystkiego co zawiera cukier (pokreślone dwieście razy że zero ciastek, zero lodów, zero ciast, bo to szkodzi dziecku), wszystkiego co słone (3 razy powtarzał że nie mogę ogórków kiszonych), wszystkiego co ostre, połowy owoców. Cukier mam w normie, wyniki mam w normie... On to przedstawił jako normalną dietę ciążową.
Myślę, że mnie nie ale mogę się mylić
NIE PODPUSZCZAJ MNIE1. Nie waz się codziennie. Staraj się jeść regularnie i rozsądnie.
2. Suple nie musisz ale np Wit d warto bo nie wierzę że w południe jesteś godzinę na słońcu z odsłonięty mi ramionami.
Ja biorę różne witaminy ale patrzę też często czy jest to lek czy suplement.
3. Jeśli jesz mięso to jedz jakie chcesz byle po obróbce termicznej i ogranicz podróby bo mają dużo Wit A.
4. On to powinien iść do psychiatry.
Skoro tobie pomaga to jak najbardziej korzystaj z psychologów.
5. Kiszonki w ciąży są zdrowe. Cukier no nie na każdy posiłek ale jak masz ochotę to jedz. Jedynie jeśli byś miała cukrzycę ciążową tfu tfu to odstaw.
Twój szaman lepszy od tego
@white_lotus
Myślę, że mnie nie ale mogę się mylić![]()