reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

A mój partner z jakiegoś powodu tego zmęczenia nie rozumie i trochę to smutne albo na serio nie wie że to z powodu ciąży? I jakoś tak nie wiem...

Myślę, że to ciężko zrozumieć ☺️ Nie wiem, co dokładnie miałaś na myśli, ale mogę odpowiedzieć jak było u mnie, bo przez jakiś czas miałam też takie odczucie. Mój starał się długo mnie z tego stanu "wyciągać", tak jak próbuje mnie zwykle ożywić jak jestem bardziej smutna, i trochę się wkurzał jak nie chciałam "dać sobie pomóc". Jak to porównam na spokojnie to przecież to co robię teraz wygląda podobnie do tego co w przeszłości pewnie robiłam jak miałam beznadziejny humor, byłam jakaś bardziej depresyjna: cały dzień spałam i ledwo wychodziłam z łóżka, nie miałam siły i ochoty się przebierać z piżamy, rezygnowałam ze spotkań towarzyskich itp. I w sumie nic dziwnego że teraz go przejęło że te same "techniki" nie działają. Wtedy wciągnięcie mnie we wspólne gotowanie, wyciągnięcie mnie na spacer czy kawę na mieście często pomagało. Teraz to nie działa, bo ja na tym spacerze to najwyżej będę wymiotować w krzakach a na kawie prawie zasnę na stoliku 🫣 Plus nie czuję się depresyjnie, tylko to jest taki zupełnie dla mnie nowy rodzaj zmęczenia. I chyba tak powoli musieliśmy się w tym we dwoje odnaleźć, myślę, że on głównie z poczuciem braku sprawczości i że już nie wie jak mi pomóc.

reklama
A ja w końcu się dzisiaj można powiedzieć wyspałam 🙈 tak to od paru dni nie mogłam sobie znaleźć miejsca kręciłam się prawie cała noc , może dlatego że zawsze zasypiałam na brzuchu a teraz sprawia mi to lekki dyskomfort i zauważyłam że teraz to musze na plecach ,bo jak próbuje na boku to się budzę ciągle 😅

Dziewczyny, a planuje któraś z Was testy genetyczne z krwi? Jakie konkretnie? Albo moze robiłyście w poprzedniej ciazy? Mozna je zrobic od 10 tygodnia i korci mnie zrobic wczesniej, ale znowu ginekolog mowi ze, a może w 12 tyg, bo moze wiarygnodnejsze, ale nie ma sztywnych argumentów, a skoro laboratorium pozwala od 10 to juz sama nie wiem. Waham sie tez między Sanco i Nifty.

Dziewczyny, a planuje któraś z Was testy genetyczne z krwi? Jakie konkretnie? Albo moze robiłyście w poprzedniej ciazy? Mozna je zrobic od 10 tygodnia i korci mnie zrobic wczesniej, ale znowu ginekolog mowi ze, a może w 12 tyg, bo moze wiarygnodnejsze, ale nie ma sztywnych argumentów, a skoro laboratorium pozwala od 10 to juz sama nie wiem. Waham sie tez między Sanco i Nifty.
Ja amniopunkcję będę robić

Ja mie planuje, raz że to nadal statystyka, dwa i tak pewnie będę miała amniopunkcję, a to w sumie badanie któremu ufam w 100%.

Ja robilam Panorame i teraz tez bede. Ją chyba mozna nawet od 9 tc. Ja robilam w 10+1

reklama
A ja w końcu się dzisiaj można powiedzieć wyspałam 🙈 tak to od paru dni nie mogłam sobie znaleźć miejsca kręciłam się prawie cała noc , może dlatego że zawsze zasypiałam na brzuchu a teraz sprawia mi to lekki dyskomfort i zauważyłam że teraz to musze na plecach ,bo jak próbuje na boku to się budzę ciągle 😅
A ja właśnie uwielbiam na plecach, ale dziwnie się wtedy czuję, tak jakoś ciągnie mnie dół brzucha

Do góry