E no co tam zakrywać, widzi to na codzień prawieJa w luxmedzie zapytałam lekarki czy może męża zaprosić na USG i nie było problemówzakryła mnie elegancko, stary traumy nie ma
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
E no co tam zakrywać, widzi to na codzień prawieJa w luxmedzie zapytałam lekarki czy może męża zaprosić na USG i nie było problemówzakryła mnie elegancko, stary traumy nie ma
![]()
Haha ale dopytywał jak to wygląda przedE no co tam zakrywać, widzi to na codzień prawie![]()
Aaaa, bo wczoraj jak ten pusty pęcherzyk był to pomyślałam ze zrobię dzis i za dwa dni, zeby zobaczyć czy to stoi, czy spada, czy cos sie zmieniło od tego 5tc. No ale dzis cos tam w tym pecherzyku było.Ale o chyba nie ma sensu bo ona już dawno zwolniła i wszystko widać na usg
Tak, kawy nie jestem w stanie wypić a herbatę tak ale tak średnio mam ochotęCześć, tak z lżejszych tematów, to jestem bardzo ciekawa waszych jedzeniowych zachcianek i zmian w preferencjach żywieniowych!
Ja jem teraz pewnie kilogramy jogurtu naturalnego. Przed ciążą nie jadłam go kilka lat: miałam COVID, straciłam węch, i jak węch po wielu miesiącach wrócił to jogurt strasznie mnie odrzucał i tak zostało. Teraz jem go codziennie i to mój ulubiony produkt!
Oprócz tego, byłam wegetarianką ponad 10 lat, a w ciąży po raz pierwszy po tylu latach zjadłam mięso, miałam na nie niesamowitą ochotę. Uznałam, że daję sobie prawo robić co tylko chcę w ciąży, bo może organizm np. prosi o białko i żelazo. Wcześniej jak niechcący, nieświadomie zjadłam mięso w jakiejś potrawie to był to dla mnie okropny smak, a teraz jest super
Macie też takie zmiany?
Odpisuje dopiero teraz bo w sumie z tego wszystkiego co się u nas działo przez ostatnie dni, znalazłam chwilę żeby wejść.WspanialeMiłego urlopu i oby maluch dał Ci choć trochę odpocząć
To ja mam tak samo ze słodyczami! Kiedyś wieczorami była obowiązkowo czekoladka, w ciągu dnia też a teraz nawet o tym nie myślęTak, kawy nie jestem w stanie wypić a herbatę tak ale tak średnio mam ochotęuwielbiam brzoskwinie a wcześniej w sumie nie jadłam tak samych owocow tylko do owsianki np
i mam mniej ochotę na słodycze, jak miałam zawsze i w każdych ilościach