reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Ja zaliczyłam wieczorne zyganko, dobrze, że nie zdążyłam wziąć tabletek...zawsze po jestem wykończona 😏 więc zaraz idę spać.
Tak się chciałam wyżalić, dni spoko ale wieczory....😵‍💫😵

Cześć, tak z lżejszych tematów, to jestem bardzo ciekawa waszych jedzeniowych zachcianek i zmian w preferencjach żywieniowych!

Ja jem teraz pewnie kilogramy jogurtu naturalnego. Przed ciążą nie jadłam go kilka lat: miałam COVID, straciłam węch, i jak węch po wielu miesiącach wrócił to jogurt strasznie mnie odrzucał i tak zostało. Teraz jem go codziennie i to mój ulubiony produkt! 😅

Oprócz tego, byłam wegetarianką ponad 10 lat, a w ciąży po raz pierwszy po tylu latach zjadłam mięso, miałam na nie niesamowitą ochotę. Uznałam, że daję sobie prawo robić co tylko chcę w ciąży, bo może organizm np. prosi o białko i żelazo. Wcześniej jak niechcący, nieświadomie zjadłam mięso w jakiejś potrawie to był to dla mnie okropny smak, a teraz jest super 🤭

Macie też takie zmiany?

Mamy serduszko :) ciąża wyszła młodsza tym razem o 5 dni co mnie martwi, bo tydzień temu było młodsza o 3… ale wszystko urosło, serduszko bije więc chyba jest dobrze? Pani doktor powiedziała że nie mam się czym martwić, ale mam przyjść za 2 tygodnie na kontrolę i wtedy założymy kartę ciąży. Więc trochę (bardzo) się martwię 🥲 że ten rozwój się zatrzyma skoro ta ciąża “cofa” się wiekiem. Ale też się bardzo cieszę że to serduszko jest 😍 od jutro już leżę w domu na l4.

Cześć, tak z lżejszych tematów, to jestem bardzo ciekawa waszych jedzeniowych zachcianek i zmian w preferencjach żywieniowych!

Ja jem teraz pewnie kilogramy jogurtu naturalnego. Przed ciążą nie jadłam go kilka lat: miałam COVID, straciłam węch, i jak węch po wielu miesiącach wrócił to jogurt strasznie mnie odrzucał i tak zostało. Teraz jem go codziennie i to mój ulubiony produkt! 😅

Oprócz tego, byłam wegetarianką ponad 10 lat, a w ciąży po raz pierwszy po tylu latach zjadłam mięso, miałam na nie niesamowitą ochotę. Uznałam, że daję sobie prawo robić co tylko chcę w ciąży, bo może organizm np. prosi o białko i żelazo. Wcześniej jak niechcący, nieświadomie zjadłam mięso w jakiejś potrawie to był to dla mnie okropny smak, a teraz jest super 🤭

Macie też takie zmiany?
Tak, kawy nie jestem w stanie wypić a herbatę tak ale tak średnio mam ochotę :D uwielbiam brzoskwinie a wcześniej w sumie nie jadłam tak samych owocow tylko do owsianki np :D i mam mniej ochotę na słodycze, jak miałam zawsze i w każdych ilościach

Wspaniale :) Miłego urlopu i oby maluch dał Ci choć trochę odpocząć
Odpisuje dopiero teraz bo w sumie z tego wszystkiego co się u nas działo przez ostatnie dni, znalazłam chwilę żeby wejść.
Słuchajcie, jesteśmy sobie na tych wakacjach na 12 dni na wyspach i od wczoraj mały ma gorączkę 39-40st dziś zrobili mu test i ma covid więc jest ciekawie. Mąż ma katar i trochę kaszlu a ja się normalnie porzygam w wolnej chwili…
Wywołałam sobie mdłości trasa krętymi drogami w górach i tak zostało.. oby to tylko ciążowe bo powiem wam że chętnie wróciłabym już do domu😪

Tak, kawy nie jestem w stanie wypić a herbatę tak ale tak średnio mam ochotę :D uwielbiam brzoskwinie a wcześniej w sumie nie jadłam tak samych owocow tylko do owsianki np :D i mam mniej ochotę na słodycze, jak miałam zawsze i w każdych ilościach
To ja mam tak samo ze słodyczami! Kiedyś wieczorami była obowiązkowo czekoladka, w ciągu dnia też a teraz nawet o tym nie myślę 😆

reklama
U mnie smaki na cytrusy, pomarańcze, mandarynki, jogurty, warzywa typu ogórek, pomidor mogę jeść i jesc..odrzuciło mnie od mięsa, wędlin, jakiś kiełbas.
Preferuje zupy w każdej postaci 😄

Do góry