reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drastyczny spadek poziomu beta-hcg

Hej wszystkim. Piszę z pytaniem czy ktoś tak miał. Moja 3 ciąża. Dziecko mam 1
Ostatnia miesiączka 1.9
Jedyny stosunek 10.9
20.9 pozytywny test z moczu.
27.9 beta 548, 29.9 889 przyrost na granicy 62 procent.
3.10 na USG pęcherzyk ciążowy widoczny 0,58 cm. Zaczęłam w ten dzień delikatnie krwawić ale na USG nie było widać .
W nocy krawienie nasiliło się. Bez boli
Dziś poziom beta-hcg zaledwie 429.
Wiem że to poronienie, ale czy ktoś miał tak drastyczny spadek? Nie robiłam poziomu bety w piątek ale pęcherzyk widoczny jest przy jakimś poziomie. A w poniedziałek było 889. W piątek pęcherzyk a dziś już 429…

Czy ktoś miał tak drastyczny spadek?

reklama
Licząc nawet ten kiepski przyrost 62 procent to w piątek powinno być około 2300 … a dziś po 3 dniach 429…
Nie no w piątek równie dobrze mogło być 1000. Zwłaszcza, że zaczęlaś już wtedy krwawić, to ja bym obstawiala, że ona już wtedy spadała.

Tak czy inaczej to nie jest drastyczny spadek i nie jest dziwny ani niepokojący.

Kazał brać do dziś powtórzyć betę. I tak zrobilam. Spodziewałam się po tym przyroście na granicy ze z tego nic nie będzie ale dziś ten wynik mnie zszokował.

Kazał brać do dziś powtórzyć betę. I tak zrobilam. Spodziewałam się po tym przyroście na granicy ze z tego nic nie będzie ale dziś ten wynik mnie zszokował.
No ale tu nie ma nic szokującego. Beta na początku szybko spada, to końcówka potrafi się wlec i wlec, a u Ciebie nie było jakiegoś super wysokiego wyniku. Tak naprawdę gdyby nie duphaston to ten spadek mógłby być jeszcze większy. I to wcale nie jest źle.

reklama
reklama
Do góry