reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Ja, nie miałam, problemów z zajęciem w ciążę w tych 2 ciążach. Problem to 25% szans na chore dziecko.
Źle zadałam pytanie... chodzi mi o to ile procent szans na zdrowe dziecko dał wam genetyk po przebadaniu ewentualnych zarodków przy in vitro?
Z tego co czytałam jest to 98-99% jeśli chodzi o konkretną chorobe

reklama
Źle zadałam pytanie... chodzi mi o to ile procent szans na zdrowe dziecko dał wam genetyk po przebadaniu ewentualnych zarodków przy in vitro?
Z tego co czytałam jest to 98-99% jeśli chodzi o konkretną chorobe
Mówili tylko, że nie dają gwarancji, że zarodek bd bez tej konkretnej wady. Dla Nas musi być pewność braku wady, więc o % sama siebie także nie dopytywałam. Dzieci, z "nasza" wada jest w Pl 16, a w USA 1000, stąd każdy % ryzyka, u nas wystarczy, by czekać na jakąś lepsza metodę badań zarodkow.

Mówili tylko, że nie dają gwarancji, że zarodek bd bez tej konkretnej wady. Dla Nas musi być pewność braku wady, więc o % sama siebie także nie dopytywałam. Dzieci, z "nasza" wada jest w Pl 16, a w USA 1000, stąd każdy % ryzyka, u nas wystarczy, by czekać na jakąś lepsza metodę badań zarodkow.
Z naszą wada jest 115 przypadków opisanych w literaturze. W Polsce byly tylko 2 dziewczynki i mój syn był trzecim przypadkiem.
Ja dopiero bede rozmawiac z genetykiem, zobaczymy co mi powie.

reklama
Do góry