• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześnioweczki 2026, przyszłe mamusie.

Jak za mało? Dobrze!!!!;) spokojnie, kalkulator mówi, że jest ok. A progesteron ładny więc nie ma co się czepiać.
Kamień z serca. Sprawdzałam tez na kalkulatorze i wyszło ponad 100%, ale po moich przejściach z pozamaciczną mam różne obawy, tam tez mi wzrastała prawidłowo, jedyne co to progesteron wtedy spadł z 20 do 15, a tu wzrost o 5, mam nadzieję, że dobrze mi to wróży :)

reklama
Cześć Dziewczyny :) i ja się nieśmiało melduję z moim Cudem Bożonarodzeniowym.

Pozytywna beta 23.12, przyrost na dzień dzisiejszy dobry, prog też, dzis na USG zobaczyłam pęcherzyk w macicy i zalążki pęcherzyka żółtkowego.

Jestem równo w 5 tyg.

Apka poród wylicza na 5.09

Kolejna wizyta 7.01 oraz 21.01

Jestem po dwóch stratach we wczesnych ciążach…, więc przychodzę również z całym bagażem niepokoju.

Samopoczucie bardzo dobre, zero objawów oprócz sikania częstszego i braku okresu :D
Cześć :) super że do nas dołączasz. Życzę duuużo cierpliwości i spokojnych 9 miesięcy :D

Kamień z serca. Sprawdzałam tez na kalkulatorze i wyszło ponad 100%, ale po moich przejściach z pozamaciczną mam różne obawy, tam tez mi wzrastała prawidłowo, jedyne co to progesteron wtedy spadł z 20 do 15, a tu wzrost o 5, mam nadzieję, że dobrze mi to wróży :)
No pewnie, trzeba byc dobrej myśli, zwłaszcza, że naprawdę nie mamy wpływu na to co się tam dzieje. Oczywscie bierzemy witaminki i unikamy wszystkiego co zakazane, ale na sam proces nie mamy więc mamy jeden wybór: wierzyć, że będzie dobrze.

Dzień dobry;) jak się dziś czujecie? U mnie jakby lepiej ze wzdęciem, huura! Ale (.)(.) delikatne. @paula54321 widziałam gdzieś, że masz delikatne problemy z cukrem? Badalas na czczo, przypadkiem czy lekarz zlecił? Kiedy robisz krzywa?
Tak, w sumie nie wiem czy delikatne, bo jednak 105 to sporo powyżej normy 😒 badałam na czczo, bo lekarz zlecił razem z tsh i ft4, tarczyca ok, ale glukoza za wysoka. Glukoze robilam kilka miesięcy temu i byla ok, a tutaj nagle 😐 krzywa będę pewnie robic po wizycie, ogranicze teraz cukry i zobaczymy co wyjdzie 😊

Tak, w sumie nie wiem czy delikatne, bo jednak 105 to sporo powyżej normy 😒 badałam na czczo, bo lekarz zlecił razem z tsh i ft4, tarczyca ok, ale glukoza za wysoka. Glukoze robilam kilka miesięcy temu i byla ok, a tutaj nagle 😐 krzywa będę pewnie robic po wizycie, ogranicze teraz cukry i zobaczymy co wyjdzie 😊
Ale za to z ciekawości zrobilam tez bete przy okazji i 6500, wiec chociaż taki plus 😅 więcej juz nie robię.

Jeszcze wczoraj zrobilam super zdrowe zakupy, koniec z białym pieczywem, makaronem, słodyczami i chipsami, zobaczymy czy to cos pomoże 😁

@paula54321 to jeszcze nie jest bardzo duzo, napewno trzeba diagnozować dalej ale nie panikować. Ja też mam super zdrowe jedzonko kupione bo mi cholesterol wywaliło dwukrotnie poza normę;p pójdę za tydzień sprawdzić czy coś spada, fakt, nie byłam na badaniach na czczo ale tyle pożywek to nie kwestia jednej kanapki, ciekawe bo może super szczupła nie jestem ale BMI jeszcze w normie mam. No ale spokojnie, powtórzę wynik i się będę zastanawiać co dalej, a dokładnie to niech lekarz myśli. Tyle zgarnia za wizytę to niech kombinuje co z tym fanem zrobić. A jak tam Twoje ciążowe zachcianki? Ja mam ciągle ochotę na pomarańcze ale niestety nie mogę przesadzać bo to sam cukier, ale ochota jest 24h/dobę. ;p nawet mi się dziś śniły...

@paula54321 to jeszcze nie jest bardzo duzo, napewno trzeba diagnozować dalej ale nie panikować. Ja też mam super zdrowe jedzonko kupione bo mi cholesterol wywaliło dwukrotnie poza normę;p pójdę za tydzień sprawdzić czy coś spada, fakt, nie byłam na badaniach na czczo ale tyle pożywek to nie kwestia jednej kanapki, ciekawe bo może super szczupła nie jestem ale BMI jeszcze w normie mam. No ale spokojnie, powtórzę wynik i się będę zastanawiać co dalej, a dokładnie to niech lekarz myśli. Tyle zgarnia za wizytę to niech kombinuje co z tym fanem zrobić. A jak tam Twoje ciążowe zachcianki? Ja mam ciągle ochotę na pomarańcze ale niestety nie mogę przesadzać bo to sam cukier, ale ochota jest 24h/dobę. ;p nawet mi się dziś śniły...
Ja to wlasnie panikara jestem, ale staram sie troche to hamować 😄 co do zachcianek to właśnie nie mam za bardzo na razie jakichś konkretnych, czasem sie zastanawiam czy ja na pewno w tej ciazy jestem, bo cos malo tych objawow 😅 pomarańcze zdrowe, witamina C i mają kwas foliowy!

A ja dzisiaj spalam z 11 h, trochę sobie odbiłam poprzednie nocki. Zasnęłam wczoraj na kanapie juz po 21..

reklama
Ja to wlasnie panikara jestem, ale staram sie troche to hamować 😄 co do zachcianek to właśnie nie mam za bardzo na razie jakichś konkretnych, czasem sie zastanawiam czy ja na pewno w tej ciazy jestem, bo cos malo tych objawow 😅 pomarańcze zdrowe, witamina C i mają kwas foliowy!

A ja dzisiaj spalam z 11 h, trochę sobie odbiłam poprzednie nocki. Zasnęłam wczoraj na kanapie juz po 21..
Kwas foliowy mam ponad normę więc nie ma co przesadzać, Wit. C biorę w tabletkach.;p Samych pomarańczy nie mogę bo niestety są tak wypsikane chemia, że zaraz się duszę po kilku cząstkach. Jem żurawinę ale to raczej z rozsądku niżeli chęci;p o z planów jakie na dziś mam to sprzątane dom trochę i może zrobię paznokcie. Dziś spałam naprawdę niedługo ale obudziłam się wyspana więc muszę skorzystać z tego dobrodziejstwa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry