• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Dzięki dziewczyny! Właśnie zauważyłam, że większość zaczyna od 3 dc, też sobie zacznę od jutra, bo standardowo zaczynam w 4 dc, ale jadę na urlop i zależy mi, żeby skończyć tabletki jak naszybciej 😁
Ja w przyszłym cyklu w razie czego mam stylumacje 3-7dc, po miesiączce drożność. 10dc monitoring 🙂 jakby coś pomogło

Hej. Ja ten sam rocznik, tez mam w glowie co chwila myśli, że za pozno juz na ciążę a potem ze tyle kobiet jeszcze rodzi w tym wieku. Jutro 8dpo i sobie zatestuje z ciekawości.
Ja pamiętam zrobiłam sobie statystkę w szpitalu ile kobiet rodzi w podobnym wieku i starsze i uff dużo 😁 do tego dużo w gabinecie mam takich kobiet i normalnie, że nawet 40-42 lata pierwsze dziecko 😁 a wieloródka to już w ogóle.

Zrobiłam drugi test i buzia mi się nie przestaje uśmiechać. 🙈 Że ja nie muszę doszukiwać się duszków.😅Zobacz załącznik 1737779
No piękne te kreski 🥰 bito jest konkret bez dopatrywania się dlatego choćby skały srały wcześniej niż 13dpo testu nie zrobię 😎

Czy ja dzisiaj zrobiłam z ciekawości położniczej test ciążowy i owulacyjny po Ovitralle? No oczywiście 😅
Niech taki ciążowy wyjdzie za 2 tygodnie 🙏

reklama
We wczesnym testowaniu jest też plus, zawsze pozostaje trochę nadziei że jutro może biel zmienić się w krechę;) a jak się testuje 13/14 dpo to już żałoba murowana hehe chociaż to też nie zawsze się sprawdza
@Kaalaa jak się czujesz? Trzymasz się jakoś? Jak przeszłam pierwszy biochem to lekarz mi powiedział że to bardzo dobry znak. Bo to znaczy że mam większe szanse w kolejnych miesiącach na ciążę. I faktycznie po kolejnych dwóch cyklach zaś się pojawiła. Akurat u mnie niepowodzenie kolejne ale ja mam swoje powody wiekowe i jakość jajeczek. Ale dalej próbuje bo może w końcu trafi się jakieś dobrze zachowane;) także ten biochem potraktuj jako sygnał że może się w końcu udać.

We wczesnym testowaniu jest też plus, zawsze pozostaje trochę nadziei że jutro może biel zmienić się w krechę;) a jak się testuje 13/14 dpo to już żałoba murowana hehe chociaż to też nie zawsze się sprawdza
@Kaalaa jak się czujesz? Trzymasz się jakoś? Jak przeszłam pierwszy biochem to lekarz mi powiedział że to bardzo dobry znak. Bo to znaczy że mam większe szanse w kolejnych miesiącach na ciążę. I faktycznie po kolejnych dwóch cyklach zaś się pojawiła. Akurat u mnie niepowodzenie kolejne ale ja mam swoje powody wiekowe i jakość jajeczek. Ale dalej próbuje bo może w końcu trafi się jakieś dobrze zachowane;) także ten biochem potraktuj jako sygnał że może się w końcu udać.
Dziekuje, ciezko mi strasznie.. nie potrafie sie jeszcze dzisiaj dopatrywac plusow..

Dzisiaj jeszcze kreska jest.. mam wrazenie, ze ciagle taka sama.. przeciez to jest mala wartosc, kiedy ona spadnie, kiedy przyjdzie okres?

Dziewczyny, pół roku temu odstawiłam tabletki anty i zaczęłam starania o dziecko. Pierwszy cykl trwał 70 dni, drugi 53 dni, trzeci 42 dni i teraz jestem w 23dniu czwartego cyklu. Dziś jestem 3 dni po owulacji- potwierdzona przedwczoraj na USG. Ogólnie to moja 3 owulacja pod rząd. Mój ostatni wynik progesteronu 7 dni przed miesiączką to 21,09ng.

Ginekolog chce skrócić moje cykle i dostałam receptę na duphaston. Mam brać go od 16 do 25 dnia cyklu. Słyszałam że może on blokować owulację. W tym cyklu miałam owulację w 20 dniu..
Mam brać tak przez 2 cykle i w 3 cyklu zgłosić się na USG, wtedy zaczniemy monitoring. Boję się że stracę te 2 miesiące niepotrzebnie. Moje cykle same ładnie się skracają.
Macie jakieś doświadczenia z duphastonem?

Dziekuje, ciezko mi strasznie.. nie potrafie sie jeszcze dzisiaj dopatrywac plusow..

Dzisiaj jeszcze kreska jest.. mam wrazenie, ze ciagle taka sama.. przeciez to jest mala wartosc, kiedy ona spadnie, kiedy przyjdzie okres?
Mi też lekarz to powiedział, że plusy są tego takie że po pierwsze : dochodzi do zapłodnienia, po drugie : mam drożny przynajmniej jeden jajowod i po trzecie że szanse po ciąży biochemicznej są często wyższe na kolejne zapłodnienie ❤️ i ja też byłam w ciąży w kolejnym cyklu po biochemie 💜 wiem kochana że serce pęka ale teraz konsultacja z lekarzem, jakiś plan działania i głowa do góry 🌷

Niunia 🥺 trzymaj sie.
Patrząc na spadek progesteronu to w ciągu 2-3 dni powinna miesiączka przyjść.
Może pomyśl też o jakiejś konsultacji z dobrym lekarzem? Owulacja i progesteron po owulacji, idealne endometrium w usg to nie wszystko. Wiem to z doświadczenia.

Dziewczyny, pół roku temu odstawiłam tabletki anty i zaczęłam starania o dziecko. Pierwszy cykl trwał 70 dni, drugi 53 dni, trzeci 42 dni i teraz jestem w 23dniu czwartego cyklu. Dziś jestem 3 dni po owulacji- potwierdzona przedwczoraj na USG. Ogólnie to moja 3 owulacja pod rząd. Mój ostatni wynik progesteronu 7 dni przed miesiączką to 21,09ng.

Ginekolog chce skrócić moje cykle i dostałam receptę na duphaston. Mam brać go od 16 do 25 dnia cyklu. Słyszałam że może on blokować owulację. W tym cyklu miałam owulację w 20 dniu..
Mam brać tak przez 2 cykle i w 3 cyklu zgłosić się na USG, wtedy zaczniemy monitoring. Boję się że stracę te 2 miesiące niepotrzebnie. Moje cykle same ładnie się skracają.
Macie jakieś doświadczenia z duphastonem?
Robisz testy owulacyjne? Jeżeli tak to kontroluj kiedy owulacja i 2-3 dni po owulacji wlacz progesteron 🙂

reklama
Niunia 🥺 trzymaj sie.
Patrząc na spadek progesteronu to w ciągu 2-3 dni powinna miesiączka przyjść.
Może pomyśl też o jakiejś konsultacji z dobrym lekarzem? Owulacja i progesteron po owulacji, idealne endometrium w usg to nie wszystko. Wiem to z doświadczenia.

Robisz testy owulacyjne? Jeżeli tak to kontroluj kiedy owulacja i 2-3 dni po owulacji wlacz progesteron 🙂
Robię, ale ciągle wychodzą negatywne 🫣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry