• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Nie chce się wtrącać ale lekarz nie przepisze progesteronu. Jest po prostu za mały.
Pamiętajcie dziewczyny, progesteron musi mieć powyżej 10, żeby się ciąża rozwijała. Progesteron dostają kobiety co mają np niedomogą lutealną

Pamiętacie jak @Kejti9247 mówiłyście, że będzie dobrze bo beta wysoko a progesteron miała poniżej normy ? Nic nie da suplementacja wtedy, serio.
I nie pisze tego bo mi się chce, często a nawet bardzo często robimy sobie tym krzywdę, przedłużając okres itd.

I @Kaalaa przytulam 🫂
Od siebie jeszcze mogę powiedzieć, że 3 tabletki utrogestanu dopochwowo podniosły mi proga z 5 do 12 w dobę, wiadomo, że niewiele to wniosło bo beta spadła, ale dobrze wiedzieć, że szybko działa w razie w 😁

reklama
Hej, po ostatniej wizycie u ginekologa (pierwsza wizyta podczas starań) gdzie Pani doktor zaproponowała mi duphaston od 16 dnia cyklu gdzie moja owulacja jest w ok 20 dniu, zapisałam się do innego ginekologa. Mam cykle ok 35-40 dni, ale mam owulacje potwierdzone progesteronem i ostatnią owulację potwierdziłam na usg. Na wizytę do innego ginekologa planuję iść z kompletem badań i zamierzam zbadać:
prolatyne, testosteron, androstendion, krzywą cukrową i insulinową, dhea, amh, tsh, ft3 i ft4, Wit d3. Morfologię robiłam niedawno i mam wyniki.
Mąż do tego czasu zrobi badanie nasienia.

Co jeszcze mogę zbadać żeby przyspieszyć diagnostykę?
Jeżeli będziesz robiła badania w 2-5 dniu cyklu, to brakuje mi tu estradiolu, FSH i LH

Ja się melduję w 4 dc, zaczęłam 7 cykl stymulacji Lamettą 🥲 powiem Wam, że ja już chyba powoli nie widzę szans na powodzenie tej misji, umówiłam się dzisiaj w akcie desperacji do innej lekarki na końcówkę kwietnia, żeby na mnie spojrzała świeżym okiem, nie przez pryzmat bycia położną i znajomą.
Przy życiu trzyma mnie myśl że w czwartek wylatuje do Włoch - w styczniu przyniosły mi szczęście, może i tym razem się uda i nie będę musiała zaliczać kolejnego ginekologa 🥹

Hej, po ostatniej wizycie u ginekologa (pierwsza wizyta podczas starań) gdzie Pani doktor zaproponowała mi duphaston od 16 dnia cyklu gdzie moja owulacja jest w ok 20 dniu, zapisałam się do innego ginekologa. Mam cykle ok 35-40 dni, ale mam owulacje potwierdzone progesteronem i ostatnią owulację potwierdziłam na usg. Na wizytę do innego ginekologa planuję iść z kompletem badań i zamierzam zbadać:
prolatyne, testosteron, androstendion, krzywą cukrową i insulinową, dhea, amh, tsh, ft3 i ft4, Wit d3. Morfologię robiłam niedawno i mam wyniki.
Mąż do tego czasu zrobi badanie nasienia.

Co jeszcze mogę zbadać żeby przyspieszyć diagnostykę?
Myślę że to bardzo solidny plan! 👌❤️

Ja się melduję w 4 dc, zaczęłam 7 cykl stymulacji Lamettą 🥲 powiem Wam, że ja już chyba powoli nie widzę szans na powodzenie tej misji, umówiłam się dzisiaj w akcie desperacji do innej lekarki na końcówkę kwietnia, żeby na mnie spojrzała świeżym okiem, nie przez pryzmat bycia położną i znajomą.
Przy życiu trzyma mnie myśl że w czwartek wylatuje do Włoch - w styczniu przyniosły mi szczęście, może i tym razem się uda i nie będę musiała zaliczać kolejnego ginekologa 🥹
Nie dziwię Ci się że masz już tego serdecznie dość, dobrze robisz szukając innego lekarza, a nóż widelec będzie miał na Ciebie inny plan 🌈🤞

Od siebie jeszcze mogę powiedzieć, że 3 tabletki utrogestanu dopochwowo podniosły mi proga z 5 do 12 w dobę, wiadomo, że niewiele to wniosło bo beta spadła, ale dobrze wiedzieć, że szybko działa w razie w 😁
No to super, że tak działa :) .
Tylko Ty wiesz dobrze, że progesteron,żeby był rokujący dla kobiety która nie ma problemów powinien być wyższy niż 10 a co innego kiedy ma niedomogę, wtedy trzeba nawet sztuczny suplementować

Dzięki że się odezwałaś ❤️ bardzo doceniam rady "tych mądrzejszych" bardziej doświadczonych 🌈
To nie o to chodzi czy ktoś jest mądrzejszy czy nie.
Mi zajęło 70 cykli zanim zaszłam w drugą ciążę - jak słyszałam za każdym razem cp i poronienia,że będzie dobrze to szlak mnie później trafiał jasny. Mimo, że ktoś chciał dać otuchy to nie nie dał bo miałam niedomogę lutealna, całą drugą ciążę plamilam mimo, że brałam dupshaton i luteinę.
Przy staraniach warto badać też inne choroby. U mnie niepowodzenia wynikały również z powodu chorej wątroby. Jak ją wyleczyłam to zaszłam w ciąże donoszoną - no ale jak wspomniałam na wspomagaczach.
Na prawdę przez ten czas dużo się nauczyłam, czytałam i analizowałam wszystko.

reklama
Na strumieniowym u mnie nie ma nawet ducha, pierdziele dla pewności jadę na betę.

Załączniki

• IMG_0898.jpeg
    IMG_0898.jpeg
    2,4 MB · Wyświetleń: 94

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry