• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

reklama
Swoją drogą to ja tutaj jestem najstarsza jak widzę I sobie się nie dziwię że mi nie wychodzi z tą ciążą bo jestem już stara😉
Ale jak posłucham czasami wypowiedź zwolenniczek aborcji że po gwałcie dziewczyny w ciążę zachodzą itp to myślę sobie ALE K.. JAK?. Ja po transferach mam nakazane odpoczywać, zero seksu , stresu i broń Boże zdenerwować się. Czasami jeszcze ziółka na uspokojenie każą podpisać.
To jak można zajść w ciążę w tak ogromnym stresie i trafić w okienko implantacyjne.
A u nas próby latami .🥶🥶🥶

Oczywiście wiem że są wpadki po jednorazowym stosunku.
Takie czasem mam rozkminy.
Zwłaszcza ostatnio jak transfer nie wyszedł to miałam wyrzuty sumienia że raz się zdenerwowałam.
Ja jestem przykładem z zajsciem w ciążę z jednego, dosłownie jednego stosunku rok temu w kwietniu. W 6 tygodniu ją straciłam, ale rzeczywiście to bylo niewiarygodne, zwłaszcza, że w innych cyklach seks co dwa dni i nie wychodzi..

Nie chodzi o ten temat. Tylko doszukuję się i ja czasami powodu niepowodzenia a później uświadamiam sobie że nie wszystko ma tak duży wpływ jakmi się wydaje.
Głównie chodzi o zachowanie spokoju i niestresowanie się.
Dzieci poczynają się też w stresie.
Zgodzę się, gdyby to chodziło o dbanie o siebie to każda z nas już by w ciąży była 🙈 Ale nie ma sprawiedliwości i w pewnym momencie trzeba się z tym pogodzić i przyjmować to co nam daje los 😕 I trzeba z tym działać.

Mi terapeuta polecał zanurzać nadgarstki w zimnej wodzie albo się poszczypac czymś ukłuć zęby przekierować uwagę 🙂
Ja wstrzymuje wtedy oddech, w sensie zatykam usta, sciskam nos i czekam az zaczyna mnie odcinac, wtedy momentalnie wracam do siebie, ale ja jestem nienormalna i takie drastyczne kroki to raczej sredni wybor :D
@Kaalaa @zielonapac94 dajcie znać czy będziecie widziały efekty po odstawieniu inozytolu 😁

Ogólnie w każdym cyklu jest około 22-33% szans na ciążę. Więc nie zawsze coś musi być nie tak, po prostu akurat się nie udało...
A jeszcze wspominając statystykę, to jeżeli kobieta współżyje tylko raz w cyklu w okresie okołoowulacyjnym to szansa na ciążę to 7%.
Dlatego według WHO zajście w ciążę może zająć 12 miesięcy, mówimy tu oczywiście o zdrowej parze.

Ja dzisiaj wypiłam już ponad 4 l wody i staram się "uspokoić", mimo że dalej odczuwam pragnienie. Coś czuje, że wszystkiego nie wsikuje, czyli pewnie zatrzyma mi się woda w organizmie. Ahh ta stymulacja 😁
Przestan, jak my cos powiemy to Ty juz bedziesz w dwupaku!
A no jesli wspolzyje dwa razy w okresie okoloowulacyjnym np pik i dzien po to juz szanse rosna i dalej dupa :D statystyki sa powalone
Ja min ten INOZYTOL w saszetkach brałam rok temu i popsuł mi i cykle i endometrium. Nie wezmę tego więcej.
Chcialam powiedziec - powiedz wiecej, ale juz doczytalam
No i cykl wydłużył mi także z 28 dniowych cykli wskoczyły nawet do 34.
Jak odrzucilas wrocilo do normy? Po jakim czasue?

Dzisiaj zmaltretuje meza przed 5 dniowa stypa do poniedzialku, dobrze, ze @ przyjdzie pewnie jutro, bo by sam sobie musial radzic 😎
Kurde termin sobie wybralam.. dzien przed urodzinami.. jak wyniki przyjda to mam nadzieje, ze nie bedzie to prezent z tych zlych..

Dzisiaj zmaltretuje meza przed 5 dniowa stypa do poniedzialku, dobrze, ze @ przyjdzie pewnie jutro, bo by sam sobie musial radzic 😎
Kurde termin sobie wybralam.. dzien przed urodzinami.. jak wyniki przyjda to mam nadzieje, ze nie bedzie to prezent z tych zlych..
Najbardziej optymalny czas wstrzemięźliwości przed badaniami nasienia to 3-5 dni. Mojemu K ostatnio wychodziło lekko ponad 3 dni i się tego trzymamy 😁

reklama
Ja wstrzymuje wtedy oddech, w sensie zatykam usta, sciskam nos i czekam az zaczyna mnie odcinac, wtedy momentalnie wracam do siebie, ale ja jestem nienormalna i takie drastyczne kroki to raczej sredni wybor :D

Przestan, jak my cos powiemy to Ty juz bedziesz w dwupaku!
A no jesli wspolzyje dwa razy w okresie okoloowulacyjnym np pik i dzien po to juz szanse rosna i dalej dupa :D statystyki sa powalone

Chcialam powiedziec - powiedz wiecej, ale juz doczytalam

Jak odrzucilas wrocilo do normy? Po jakim czasue?
Miałam po izytolu dobre 6 cykli rozregulowanych i takich długich. W międzyczasie te zabiegi też nie wiem jaki mają wpływ.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry