reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Alergie

Kuba dostaje jeszcze kaszkę na bebilonie pepti, ale czasami podjada to, na co był uczulony:
- żółty ser
- czekoladki kinderki
- czekoladowe płatki Piotrka na sucho
- pomidorówkę
- od niedawna danio :-)

reklama
Ciągle nie, ale teraz Pola bierze Zyrtec przez m-c, bo ma stały katar- bez żadnych innych objawów od listopada i obawiam się, że to może niestety być alergia

A my walczymy z plamami,Natalka dostale male czerwnone plamki,w srodku soche lekko chropowate.Nigdy jej wczesniej nie wychodzily na ciele,tylko za uszkami.A terz wysypala ja na udach,lytkach i przedramieniach.Podaje jej wapno i samruje kremem E45 i widze,ze nawet schodza,ale za pare dni znowu wychodza i terza niewiem od czego.Co jeszcze poradzicie kobietki???
Mam czutke ze to czekolada,ale na 100 nie jestem pewna. nigdy wczesniej nic jej po niej nie bylo,Fakt ostatnio zjadla dosc duzo,byli goscie wiec kazdy pozwalal jej.
Czy mogla ja uczulic
Juz kiedy pytalm was o testy,myslicie teraz kiedy jest starsza,wyniki beda poprawne i wykarza na co moze byc uczulona???

Wogole ostatnio tez ma podkrazone oczy co mnie marwti,czytam,ze moze to tez byc spowodowane alergia???Jak myslicie

z tymi testami to są różne opinie, ale najcześciej trzeba się wstrzymać do ok. 4 roku zycia, zeby były wiarygodne. Mówię o testach skórnych, bo te z krwi można zrobić juz teraz, ale podobno one tylko wskazują "skłonność" do alergii na dany produkt. No i inna sprawa, są drogie. Teraz jak już dzieciaczki wszystko jedzą to trudno dojść co je uczula. Może ten trop z czekoladą jest słuszny, w koncu to silny alergen, chyba nie pozostaje Ci nic innego maxin, jak odstawić i sprawdzić.:sorry2:

acha, wiem, że to może głupio zabrzmi i jest mało prawdopodobne, ale mi mówiono, że podkrążone oczy mogą świadczyć o owsikach. Nie wiem dlaczego, ale tak zapamiętałam:-(.

Ferula TEZ CZYTALAM ZE MOZE TO BYZ LAMBRIA:crazy:pasozyty,przy tym dziecko nie chce wogole jesc,tylko wlasnie slotkosci.Natus w sumie ostatnio je ok,wiec mam nadzieje,ze to nie owsiki.......Chyba pojde do lekarza i zrobie badnie krwi:baffled:

Maxin, suche za uszami świadczy o alergii (może być po czekoladzie lub z nadmiaru jajek w związku z Wielkanocą).

Kuba nie bierze żadnych leków przeciwalergicznych.

reklama
Do góry