reklama

Alergolog czy dermatolog?

Witam wszystkich! To mój pierwszy post na tym forum. Proszę mi doradzić do kogo się udać. Moja córka ma skazę białkową (tak przynajmniej twierdzi nasz pediatra) od 2 miesiąca życia pije Nutramigen. Oczywiście teraz dieta jest o wiele bogatsza. Mała ma już 10 m-cy. Unikamy tych najbardziej alergizujących produktów. Jednak od czasu do czasu Małej pojawiają się takie suche plamki zazwyczaj w tych samych miejscach: na karku, na jednej rączce tuż pod szczepionką i na drugiej w okolicy łokcia, oraz na nóżkach dokładnie na udach. Bywają lekko czerwone. Mam pytanie. Do kogo się z tym udać, do dermatologa czy alergologa? A może tu i tu? Czy to jest AZS? Prosze o radę.

reklama
Mamelka - musisz "odwiedzić" alergologa .Twój pediatra powinien was juz dawno do niego skierować :tak::tak::tak:.Z tego co piszesz - Twoja córeczka ma skazę białkową a może sie okazac,że jest jeszcze na coś uczulona.Alergolog pomoze Ci walczyć z tym paskudztwem.Głowa do góry ,dzieci z alergią jest już chyba więcej niż tych bez alergii:tak::tak::tak:.Życzę wytrwałości i pozdrawiam :-)

Hej.Mój synek też ma AZS.Od drugiego miesiąca życia leczę go u alergologa.Jego pediatra niestety sama nie była pewna co to jest,a jak się wybrałam do dermatologa to również nie potrafił postawić diagnozy(ale pomimo to leki przepisał:baffled:)Także ja również radzę ci wybrać się do alergologa.

Mamelka - musisz "odwiedzić" alergologa .Twój pediatra powinien was juz dawno do niego skierować :tak::tak::tak:.Z tego co piszesz - Twoja córeczka ma skazę białkową a może sie okazac,że jest jeszcze na coś uczulona.Alergolog pomoze Ci walczyć z tym paskudztwem.Głowa do góry ,dzieci z alergią jest już chyba więcej niż tych bez alergii:tak::tak::tak:.Życzę wytrwałości i pozdrawiam :-)

Cześć,
popieram w 100% - jak najszybciej do alergologa i to dobrego alergologa :tak::tak:popytaj na forum na pewno kogoś znajdziesz bo niestety alergolog nie zawsze = specjalista pierwszej klasy :no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry