reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Allegro i inne aukcje internetowe

reklama
A to nie wiedziałam, przepraszam :)
Ja przeglądam wszystkie od złotówki i jak coś jest BCM i nie będę tego obserwowała to wrzuciłam, a chłopięcych nie kupuję - mam nadzieję, że słusznie hihihi

Poza tym zobaczyłam , że pierwotnie tego posta z linkami wrzuciłam, w temat zakupów a nie allegro i go tu przeniosłam, chyba lepiej nie mieszać, jak mamy wątek allegro to niech spełnia swoją funkcję.

Nie masz za co przepraszać, no chyba że mnie poniesie i przelicytuję :-) Wtedy to mąż zabierze mi kasę albo co byłoby gorsze modem :-) Obserwować tą aukcję zaczęłam dopiero teraz kiedy podałaś adres :-D wcześniej nie widziałam :-D

A oto przykładowe rzeczy

Więcej dla chłopca z wiadomego powodu :-D ale i dla dziewczynek tez sie coś znajdzie :tak:

Załączniki

• 13.jpg
    13.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 38
  • 38.jpg
    38.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 39
Nie masz za co przepraszać, no chyba że mnie poniesie i przelicytuję :-) Wtedy to mąż zabierze mi kasę albo co byłoby gorsze modem :-) Obserwować tą aukcję zaczęłam dopiero teraz kiedy podałaś adres :-D wcześniej nie widziałam :-D
Uff to dobrze, bo w pierwszym momencie zrozumiałam jakbym Ci nieco w paradę weszła podając tę aukcję :) Powodzenia więc i utrzymuj modem jak najdłużej :-):-):-)

No i moje ostatnie dwie aukcje, które zakończyły się na cenie 1 zł i 1,25 - z braku konkurencji w licytacji nie dojdą do skutku, jak mnie to irytuje..:growl::realmad: Ludzie nie rozumieją zasad serwisu aukcyjnego to po pierwsze, a jak już dojdzie do takiej sytuacji to nie potrafią potem otwarcie napisać, że np nie pasuje im cena i nie dojdzie do transakcji tylko wymyślają mnóstwo bzdurnych i dziwnych powodów...:angry::wściekła/y:

No i moje ostatnie dwie aukcje, które zakończyły się na cenie 1 zł i 1,25 - z braku konkurencji w licytacji nie dojdą do skutku, jak mnie to irytuje..:growl::realmad: Ludzie nie rozumieją zasad serwisu aukcyjnego to po pierwsze, a jak już dojdzie do takiej sytuacji to nie potrafią potem otwarcie napisać, że np nie pasuje im cena i nie dojdzie do transakcji tylko wymyślają mnóstwo bzdurnych i dziwnych powodów...:angry::wściekła/y:

A jaki powód Ci napisali?:wściekła/y:
Oczywiście napisałaś im że zakończy się to negatywem?

A jaki powód Ci napisali?:wściekła/y:
Oczywiście napisałaś im że zakończy się to negatywem?

Najpierw napisałam do allegro z pytaniem co zrobić aby w takich sytuacjach nie otrzymać negatywnego komentarza w odpowiedzi na mój negatyw.
A co do powodów to aż zacytuję, przy pierwszej aukcji po 3 prośbie o dane do przelewu dostałam odpowiedź: "piekli sie pani jakby dala za to ze 100 zl a nie na lizaka 1 zl j tak za to moge pani wyslac tylko jedno body bo ja potrzebuje na mleko bo nie mam za co kupic wiec nie bede sie osmieszac i ponad 150 ubranek dawac za 1 zl pani jest po prostun s mieszna niedam pani zadnego nr konta zegnam"
A przy drugiej aukcji przeczytałam: " Nastąpiło tutaj pewne nieporozumienie, gdyż mój mąż zakończył aukcję wcześniej ponieważ kupiec na ubranka znalazł się na miaejscu, a nie odwołał ofert gdyż nie wiedział, że tak trzeba Bardzo przepraszam za pomyłkę oczywiście pieniążki zaraz odsyła z powrotem na konto i proszę o wyrozumiałość." Dziwne zwłaszcza z tym oddawaniem należności kiedy ja czekałam wciąż na nr konta..

Mam już powoli dystans do aukcji BCM, teraz też jedna bardzo mi się podoba i już napisałam maila do sprzedającego z pytaniem o to za ile może tę aukcję zakończyć, bo sądzę, że może być podobnie, znowu jest od 1 zł bcm i nikt się póki co nie interesuje..

Najpierw napisałam do allegro z pytaniem co zrobić aby w takich sytuacjach nie otrzymać negatywnego komentarza w odpowiedzi na mój negatyw.
A co do powodów to aż zacytuję, przy pierwszej aukcji po 3 prośbie o dane do przelewu dostałam odpowiedź: "piekli sie pani jakby dala za to ze 100 zl a nie na lizaka 1 zl j tak za to moge pani wyslac tylko jedno body bo ja potrzebuje na mleko bo nie mam za co kupic wiec nie bede sie osmieszac i ponad 150 ubranek dawac za1 zl pani jest po prostun s mieszna niedam pani zadnego nr konta zegnam"
A przy drugiej aukcji przeczytałam: " Nastąpiło tutaj pewne nieporozumienie, gdyż mój mąż zakończył aukcję wcześniej ponieważ kupiec na ubranka znalazł się na miaejscu, a nie odwołał ofert gdyż nie wiedział, że tak trzeba Bardzo przepraszam za pomyłkę oczywiście pieniążki zaraz odsyła z powrotem na konto i proszę o wyrozumiałość." Dziwne zwłaszcza z tym oddawaniem należności kiedy ja czekałam wciąż na nr konta..

Jak dla mnie to to są oszuści!! Jak nie potrafią wystawiać aukcji to nie powinni tego robić!! A mail z pierwszej aukcji jest po prostu bezczelny!!:wściekła/y::wściekła/y: Ale bym wysmarowała za coś takiego negatywa:wściekła/y::wściekła/y:
A ten drugi ile ma komentarzy?? Że niby masz uwierzyć że to jakiś amator....

Jak dla mnie to to są oszuści!! Jak nie potrafią wystawiać aukcji to nie powinni tego robić!! A mail z pierwszej aukcji jest po prostu bezczelny!!:wściekła/y::wściekła/y: Ale bym wysmarowała za coś takiego negatywa:wściekła/y::wściekła/y:
A ten drugi ile ma komentarzy?? Że niby masz uwierzyć że to jakiś amator....
Uwierz mi, że musiałam się mocno powstrzymać aby od ręki tej pierwszej lasce nie odpisać... Żadna z tych osób nie jest amatorem i w sumie nie ma negatywnych komentarzy póki co ;-)Znalazłam w opcjach allegro, że serwis może dać użytkownikowi ostrzeżenie, a 3 ostrzeżenia = blokada konta, stąd wpierw mój mail do allegro (też zacytowałam w nim te wypowiedzi), a potem jak dostane od nich odpowiedź dopiero wystawię komentarze. Zobaczymy czy ten serwis ma jakąś metodę postępowania w takiej sytuacji, jestem tego bardzo ciekawa.

reklama
Do góry