• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Antybiotyk a pappa

Edyta835

Fanka BB :)
Od kilku dni jestem przeziębiona, dziś byłam u lekarza bo już sobie nie radzę, od wczoraj mam strasznie suchy kaszel ☹️ dostałam antybiotyk amotax. w poniedziałek mam zaplanowany test pappa i USG prenatalne, czy mogę je zrobić podczas przyjmowania tego antybiotyku? Macie jakieś doświadczenie? Nie wiem co robić przekładać o kilka dni czy mogę spokojnie zrobić?

reklama
Moim zdaniem akurat ten antybiotyk nie powinien mieć wpływu na badanie, ale lepiej się upewnić.
Ewentualnie można zadzwonić do laboratorium i spytać.
Na samo USG na pewno nie będzie miało wpływu.

A warto robić Pappe? Masz jakieś wskazania?

Moim zdaniem akurat ten antybiotyk nie powinien mieć wpływu na badanie, ale lepiej się upewnić.
Ewentualnie można zadzwonić do laboratorium i spytać.
Na samo USG na pewno nie będzie miało wpływu.

A warto robić Pappe? Masz jakieś wskazania?
To chyba tak bardziej z automatu, mam powyżej 35 lat. Lekarz u którego prowadzę ciążę zlecił to badanie więc robię, w zależności od tego co wyjdzie będę myślała co dalej ( czy robić jeszcze jakieś dodatkowe).
Najważniejsze jest żeby USG i paapa były zrobione w tym samym dniu. Opinie są różne, ale słyszałam, że tak jest najlepiej.
No nic, będę dzwonić do prowadzącego, może coś podpowie

Rozumiem. Pamiętaj, że to tylko statystyka, którą zaburzy chociażby Twój wiek.
Jeśli USG wyjdzie w porządku, to bym na spokojnie podeszła do wyników z krwi.
Mam nadzieję, że wynik Cię nie zestresuje. Daj znać jak będziesz już po.

reklama
Rozumiem. Pamiętaj, że to tylko statystyka, którą zaburzy chociażby Twój wiek.
Jeśli USG wyjdzie w porządku, to bym na spokojnie podeszła do wyników z krwi.
Mam nadzieję, że wynik Cię nie zestresuje. Daj znać jak będziesz już po.
Wszystko wiem, raczej jestem z tych spokojnych, nie panikuję i nie mam zamiaru się stresować, nie warto, chociażby dla tego małego człowieczka, który zamieszkał w brzuchu 😉.
Jutro będę pisała do mojego gina, zobaczymy co powie, więc badania w poniedziałek lub jak zaleci przesunąć to postaram się zmienić termin.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry