Mój Oli też miał ten problem.
Więc proszek używam Fairy , płynów do płukania żadnych bo moga podrażnic, daje pralke na ekstra płukanie.
I tak jak dziewczyny pisze Silkokbase i zmiekczacz wody do kapiali Oilatum. Używałam Hydrokortyzon cream (mocniejszy) i oint (słabszy )ale nie wolno tego długo stoswać bo osłabia skóre bardzo efekty sa dobre ale chwilowo bo potem znów wraca. U nas to trwało kilka lat wkurzałam sie na maksa dostałam sie w końcu do dermatologa w szpitalu i przepisali mi masci Epaderm i silkok base i taki szampon po tym mial super głowe nie drapał sie tak bardzo Capasal Shampo w brązowym opakowaniu. Dali mi tez próbki kremów przeciwsłonecznych nie pamietam nazwy.
Lekarze mówili że to na jedzenie alergia, itp ale ja wiedzialam że to od wody i Oli sie drapal do kwri spac nie mogł płakał.
W polsce byłam u dermatologa i zalecił szampon Mediket (i też go polecam. dobry też na łupież

Po czym w zeszłe wakacje poleciał do PL na 2 mies i wrócił z czysta skóra byłam w szoku , mama używala tych kosmetykow co z tad wziela ale to woda poprawila tak jego skóre i klimat(słońce). I odpukać problem nie wrócił!!
Więc życze wytrwałości, metodą prób i błędów (bo ja testowala mnóstwo kosmetyków co było mega wkurzające bo żadne nie pomagały). Tylko nie radze używać oliwek itp bo zatykaja pory skóry i ona nie oddycha, kremy lub balsamy dla starszych dzieci.
i co ważne nie dopuszczać u dzieci do przegrzania sie np w nocy podczas snu dzeci sie pocą i bardzo drapią na zgięcic nóg łokci szyi. W lecie osłaniać skóre i chronic filtrami.
Powodzenia