reklama

Beta hcg 20 mlu a test z jasna kreska

Witam, mam duży dylemat, zrobiłam 4 dni temu test beta hcg I wyszło 20,09. Trzy dni później zrobiłam test i wyszła blada kreska, dziś w dniu spodziewanej miesiączki też wyszła blada. Jutro będę musiała powtórzyć beta hcg żeby się upewnić czy wszystko ok. Czy ktoś z was tak miał?

reklama
Blada. Ale czy ciemniejsza niż ostatnio ?
Betę należy powtórzyć po 48h od poprzedniej by sprawdzić przyrosty.
Test ciazowy powinien ciemniec wraz z rosnąca beta, choć przypadki sa różne i nie jest to miarodajne by ocenić czy to jest ok.

Witam, mam duży dylemat, zrobiłam 4 dni temu test beta hcg I wyszło 20,09. Trzy dni później zrobiłam test i wyszła blada kreska, dziś w dniu spodziewanej miesiączki też wyszła blada. Jutro będę musiała powtórzyć beta hcg żeby się upewnić czy wszystko ok. Czy ktoś z was tak miał?
Beta pozytywna, więc po co robisz kolejne testy? Przyrost sprawdza się co 48h, więc zrób jutro i w czwartek. Jak przyrost będzie ok, to tylko zostaje czekać na wizytę u lekarza.

Teraz są święta więc nie moglam powtórzyć testu po 48h, jutro to zrobię. Miałam testy w domu i z ciekawości je zrobiłam, zaskoczona byłam bardzo że nie wyszło zarówno w czoraj jak i dziś, kreska dalej taka sama... i teraz się obawiam że mogło dojść do obumarcia zarodka ;(

Teraz są święta więc nie moglam powtórzyć testu po 48h, jutro to zrobię. Miałam testy w domu i z ciekawości je zrobiłam, zaskoczona byłam bardzo że nie wyszło zarówno w czoraj jak i dziś, kreska dalej taka sama... i teraz się obawiam że mogło dojść do obumarcia zarodka ;(
Ale ta kreska nie ma znaczenia.
U mnie kreska nie wyszła, a następnego dnia miałam betę 126.
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła :P jak Ci beta wyszła pozytywna to ciąża jest. Nie krwawisz, to dalej jest. Weź kilka głębokich oddechów i zbadaj bete z przyrostem na spokojnie.

Kreska kresce nierówna.
W wynik 20 wskazuje bardzo wczesną ciążę 😊
Ja np robiłam drugą betę po kilku dniach- prawie po tygodniu, bo nie miałam możliwości powtórzenia po 48h ( nie wszędzie możliwości robienia badań są takie super )
Grunt że będzie przyrost 😉
A potem za jakies 2-3 tygodnie do lekarza.

reklama
To że kreska nieciemnieje to nie znaczy że ciąża obumarła. Ważne są przyrosty beta hcg. Więc jutro i w czwartek zrób 😊

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry