• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Beta hcg w 23dc

milena28

Zaciekawiona BB
Hej,
Dziś 23dc zrobiłam betę hcg i wynik <0,10, staramy się od 6 miesięcy i niestety nic, raz doświadczyłam ciąży biochemicznej. Czy ten wynik w 23dc jest wiarygodny? Cykle ostatnio miały 28 dni, 26 dni, 25dni. W tym miesiącu zauważyłam śluz owulacyjny późno bo 28-30 września (okres 10 wrzesnia)
Strasznie mi przykro z powodu takiego wyniku :( Czekam jeszcze na wynik progesteronu..

reklama
Hej,
Dziś 23dc zrobiłam betę hcg i wynik <0,10, staramy się od 6 miesięcy i niestety nic, raz doświadczyłam ciąży biochemicznej. Czy ten wynik w 23dc jest wiarygodny? Cykle ostatnio miały 28 dni, 26 dni, 25dni. W tym miesiącu zauważyłam śluz owulacyjny późno bo 28-30 września (okres 10 wrzesnia)
Strasznie mi przykro z powodu takiego wyniku :( Czekam jeszcze na wynik progesteronu..
Nie jest. 🙂 Bez owulacji potwierdzonej monitoringiem można tak naprawdę tylko spekulować kiedy ona była. Najwcześniej badałabym betę 10dpo. Za wcześnie zbadałaś.

Ok, tu się dzieją same dziwne rzeczy. Do brzegu:
- nie sugerujemy się śluzem jako wyznacznikiem czegokolwiek (ja śluz jak białko jaja miałam nawet w dzień okresu);
- nawet jeśli by to coś oznaczało to to, że robisz betę 3 dni od tego czyli... bez jakiegokolwiek sensu;
- jesteś pewna, że mogłaś mieć nawet tę owulację w 20dc? Jeśli masz cykle 25, 26 i 28 dniowe? To znaczy, że masz fazę lutealną jaką? Max 10-dniową...?

Ok, tu się dzieją same dziwne rzeczy. Do brzegu:
- nie sugerujemy się śluzem jako wyznacznikiem czegokolwiek (ja śluz jak białko jaja miałam nawet w dzień okresu);
- nawet jeśli by to coś oznaczało to to, że robisz betę 3 dni od tego czyli... bez jakiegokolwiek sensu;
- jesteś pewna, że mogłaś mieć nawet tę owulację w 20dc? Jeśli masz cykle 25, 26 i 28 dniowe? To znaczy, że masz fazę lutealną jaką? Max 10-dniową...?
Mogłam mieć owulację tradycyjnie około 14 dnia cyklu bez objawów stąd badania dzisiaj

Mogłam mieć owulację tradycyjnie około 14 dnia cyklu bez objawów stąd badania dzisiaj
No jak Ty zakladasz kiedy moglaś miec, to równie dobrze moglas miec w 18dc, 20dc czy 10dc 🤷‍♀️ a nawet jezeli mialaś w 14dc to na betę 9dpo jest za wcześnie.
Tak z obserwacji wynika ze mam krótka fazę lutealna poprzednio okres 16 sierpnia 28 sierpnia pozytywny test owulacyjny a okres przyszedl 10 września

Przepraszam, że powiem wprost, ale guzik wynika 🤷‍♀️ obserwacje samych objawów jezeli nie mierzysz temperatury, nie byłaś na monitoringu i nie robisz testów owulacyjnych to są o kant d. rozbić.

reklama
No nie każdy pracując na etacie na zmiany jest w stanie codziennie biegać do ginekologa na monitoring 🙄 Przed rozpoczeciem starań byłam przebadana i wszystko dobrze włącznie z cytologią

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry