reklama

Beta słaby przyrost

Tymczasowa28

Fanka BB :)
Hej, oznaczalam betę 18.08 i wynosiła 375, 16.08 miała 104.
ginekolog powiedziała ze w dniu 24.08 beta powinna wynosić Ok. 5tys, a otrzymałam wyniki na których jest wartość 653,50.. czyli przyrost prawie żaden .. moja ginekolog nie odpowiada na smsy i nie odbiera tel. Jutro mam umowiona do niej wizytę wiec to skonsultuje. Od tygodnia biorę luteinę dopochwowo i zastanawiam się czy dlatego jeszcze nie krwawię .. Czy miała z Was któraś podobna sytuacje i ciąża rozwijała się prawidłowo ..? Jestem załamana, to by była moja kolejna strata ...

reklama
reklama
Kurczę wiem co czujesz ja przeżyłam stratę prawie w 9tyg :( a beta pięknie rosła serduszko przestało bić miałam łyżeczkowanie w lutym..a dziś jestem w ciąży. 7tyd i boje się chodzić do toalety że będzie powtórka. Trzymaj się jeszcze będzie dobrze ❤️
Dziękuje Ci :) wiem tez co przezywasz, każda wizyta w toalecie to wielka niewiadoma czy jest coś na bieliźnie czy nie ... trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje, ze bedziecie zdrowo rosnąć :) ❤️🤞

Siemka. 14 grudnia OM, 20 stycznia testy pozytywne, 25 stycznia pierwsza wizyta, lekarz stwierdził, że chyba widzi pęcherzyk ale jakieś 4 mm ale nie jest pewien czy w macicy, endometrium 2,4cm, zalecił luteinę i kontrolę. Poszłam drugiego lekarza dzień później ten nie widział nic poza endometrium 2,5cm i zlecił betę. Zrobiłam bete 27 stycznia wynosiła 5555, powtórzyłam 29 stycznia beta 8335. Miała któraś z was tak?

Siemka. 14 grudnia OM, 20 stycznia testy pozytywne, 25 stycznia pierwsza wizyta, lekarz stwierdził, że chyba widzi pęcherzyk ale jakieś 4 mm ale nie jest pewien czy w macicy, endometrium 2,4cm, zalecił luteinę i kontrolę. Poszłam drugiego lekarza dzień później ten nie widział nic poza endometrium 2,5cm i zlecił betę. Zrobiłam bete 27 stycznia wynosiła 5555, powtórzyłam 29 stycznia beta 8335. Miała któraś z was tak?
Hej niestety wg mnie dość niski przyrost bety. Przy takiej już powinno coś być pęcherzyk i serduszko. Ja miałam słaby przyrost bety i nie skończyło się to dobrze. Ale trzymam kciuki żeby u ciebie było lepiej

Hej niestety wg mnie dość niski przyrost bety. Przy takiej już powinno coś być pęcherzyk i serduszko. Ja miałam słaby przyrost bety i nie skończyło się to dobrze. Ale trzymam kciuki żeby u ciebie było lepiej
przy takich wartościach beta nie rośnie 66% tylko mniej więc przyrost jest.

Wg OM 1.02. jest to 7 tydzień, mozliwe ze mialas pozniej owulacje i zagnieżdżenie doszło pozniej. Powinnaś pojsc teraz na kontrole jeszcze raz do tego pierwszego czy drugiego. @Kasiulka169

Nie stresuj się. W pierwszej ciąży pęcherzyk był widoczny przy becie 12tys. dopiero. Doktorka chciała mnie na stół wziąć bo ciąża pozamaciczna. Mam z tej ciąży synka 14 miesięcy.

reklama
U mnie przy becie 3598 nie było widać nic (3 dni później beta 8389). Dostałam luteinę I wizytę kontrolna po 2 tygodniach - wtedy był już pęcherzyk z zarodkiem i bijącym sercem. Obecnie kończymy 35 tc.
Kiedy masz wizytę kontrolna? Przy becie powyżej 6000 najlepszą metodą sprawdzenia ciąży jest usg. Nie ma sensu sprawdzać dalej bety.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry