reklama

BetaHcg

Witam.Potrzebuje porady pomocy bo oszaleje.Jestem mamą 10letniej corki.We wrześniu poroniłam dziecko samoistnie.Teraz jestem w 7.5tyg i od 5 nie widać zarodka.Robiłam betę 11maja 7979 i 13 mają 8340 lekarza powiedział że ciaza nie rozwija się😭😭czekac mam na poronienie...Czy ktoś miał taką sytuację??? Co.dalej

reklama
Kiedy teraz masz usg?
Beta przy takich wartościach się niw podwaja i jest bardzo słabym narzędziem diagnostycznym.
Oczywiście tak niski przyrost może oznaczać zatrzymanie rozwoju ciąży, ale nie musi.
Najważniejsze w tej chwili jest usg.
Usg miałaś w 5 tygodniu tak? Wtedy jeszcze lekarz miał pełne prawo nie widzieć nic.
Kiedy było kolejne usg?
Witam.Potrzebuje porady pomocy bo oszaleje.Jestem mamą 10letniej corki.We wrześniu poroniłam dziecko samoistnie.Teraz jestem w 7.5tyg i od 5 nie widać zarodka.Robiłam betę 11maja 7979 i 13 mają 8340 lekarza powiedział że ciaza nie rozwija się[emoji24][emoji24]czekac mam na poronienie...Czy ktoś miał taką sytuację??? Co.dalej

Kiedy teraz masz usg?
Beta przy takich wartościach się niw podwaja i jest bardzo słabym narzędziem diagnostycznym.
Oczywiście tak niski przyrost może oznaczać zatrzymanie rozwoju ciąży, ale nie musi.
Usg miałaś w 5 tygodniu tak? Wtedy jeszcze lekarz miał pełne prawo nie widzieć nic.
Kiedy było kolejne usg?
Zgadzam się z Zazuu. Kiedy miałaś ostatnie USG, na którym lekarz stwierdził, że ciąża się nie rozwija?
Bo przy tak dużej becie ona się raczej już nie podwaja, z tego, co ja wiem. Przy takiej becie to się już tylko na USG chodzi, bety się nie robi. Beta jest diagnostyczna tylko na początku... A przy takim wyniku to już tylko USG. Kiedy będziesz miała kolejne USG?

Kiedy teraz masz usg?
Kiedy było kolejne usg?

Zgadzam się z Zazuu. Kiedy miałaś ostatnie USG, na którym lekarz stwierdził, że ciąża się nie rozwija?
Bo przy tak dużej becie ona się raczej już nie podwaja, z tego, co ja wiem. Przy takiej becie to się już tylko na USG chodzi, bety się nie robi. Beta jest diagnostyczna tylko na początku... A przy takim wyniku to już tylko USG. Kiedy będziesz miała kolejne USG?
Usg miałam 27kwietnia i 11 maja.11 tez nie był widoczny zarodek.Teraz mam przyjść 28maja i do tego dnia niby dojdzie do poronienia.
Na usg lekarz nic nie mówił że ciaza się nie rozwija tylko ze jest pęcherzyk a nie ma zarodka...Zrobiłam badanie krwi i telefonicznie powiedział mi że ciaza się nie rozwija..Z krwi stwierdził.Powiedzial że powinna wzrosnąć 70%

Na usg lekarz nic nie mówił że ciaza się nie rozwija tylko ze jest pęcherzyk a nie ma zarodka...Zrobiłam badanie krwi i telefonicznie powiedział mi że ciaza się nie rozwija..Z krwi stwierdził.Powiedzial że powinna wzrosnąć 70%
Myślę, że poczekaj spokojnie do 28-ego do kolejnego USG. Wszystko się wtedy wyjaśni. Ja wiem, że łatwo pisać. :( Może być tak, że ciąża teoretycznie jest młodsza niż powinna i dlatego 11-ego był pęcherzyk, a zarodka nie było, ale na kolejnym USG już będzie. Choć rzeczywiście beta troszkę jakby wolno rośnie, ale nie martw się na zapas. I tak nic nie możesz zrobić...
A czy lekarz ma dobry sprzęt, dobre USG? Bo to też może mieć znaczenie, czy widział zarodek czy nie :)

11 maja który miałaś dokładnie tydzień i dzień ciąży? Czy lekarz mówił jakiej wielkości jest pęcherzyk ciążowy? I któremu tygodniowi odpowiada?
Lekarz nie może wyliczyć tygodnia ciazy.Poniewaz miałam nieregularne miesiączki...Ostatni okres 28luty owulacja była pozniej tak mowi i że nie jest w stanie powiedzieć który tydzień.Z krwi wyszlo 6 7

reklama
Myślę, że poczekaj spokojnie do 28-ego do kolejnego USG. Wszystko się wtedy wyjaśni. Ja wiem, że łatwo pisać. :( Może być tak, że ciąża teoretycznie jest młodsza niż powinna i dlatego 11-ego był pęcherzyk, a zarodka nie było, ale na kolejnym USG już będzie. Choć rzeczywiście beta troszkę jakby wolno rośnie, ale nie martw się na zapas. I tak nic nie możesz zrobić...
A czy lekarz ma dobry sprzęt, dobre USG? Bo to też może mieć znaczenie, czy widział zarodek czy nie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry