reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Macie piękne brzuchy. Może też coś wrzucę jak poczuje się lepiej.
Twardnieje mi tylko po prawej stronie oczywiście się stresuje a to potęguje te twardnienia ://
Ja mam czesto twardy brzuch z prawej strony, bo mały go wypycha. Przynajmniej tak sobie to tlumacze.
Moze obejrzyj tv zeby zajac czyms glowe i odwrocic swoja uwage od brzuszka. Ja czasami sprzątam w takich chwilach, uspokaja mnie to.

reklama
Ryż z warzywami :p ale tego nie jadłam od lat :p jakoś tez zaczęło mnie stresować też to że mam rozwarcie i naczytałam się mamy ginekolog niepotrzebnie. Dziecie mam po 2 stronie, to ewidentnie macica mi twardnieje. Muszę się do jutra naprawić bo rodzinka przychodzi na imprezke urodzinowa.

Macie pomysl na to w czym wyjsc ze szpitala po porodzie? Chodzi mi o ubrania, glownie spodnie. Ja nosilam zazwyczaj obcisle rurki, na pewno nie zmieszcze sie w zadne. Nie wiem czy wyjsc w spodniach ciążowych? Chyba, ze dresy z gumka hmm

Ryż z warzywami :p ale tego nie jadłam od lat :p jakoś tez zaczęło mnie stresować też to że mam rozwarcie i naczytałam się mamy ginekolog niepotrzebnie. Dziecie mam po 2 stronie, to ewidentnie macica mi twardnieje. Muszę się do jutra naprawić bo rodzinka przychodzi na imprezke urodzinowa.
Musisz byc w formie masz rację;-)
100 lat, 100 lat i życzę Ci spełnienia tego nsjskrytszego pragnienia, które nosisz gleboko w sercu:-*

Spodnie ciazowe ja wyjde w nich. Brzuch od razu caly nie zejdzie. A po cc tym bardziej by nie uciskac. Troche jeszcze ich pouzywam.

@Zzzzzz tez jadam ryz czy makaron z warzywami. Dzisiaj jadlam danie azjatyckie i nigdy mi to nie zaszkodzilo. Mysle ze bardziej te lody mogły cos spowodowac.
Ja dzisiaj caly dzien na nogach. Wlasnie rozbolal mnie brz8ch jak sprzatalam w kuchni ale na szczescie przeszło jak sie polozylam. Coraz czesciej mam takie bole jak na @ ktore przechodza po położeniu sie. Az siw boje pojsc do lekarza bo cos mi sie wydaje ze juz po mojej szyjce. Tak ostatnio szaleje. Gotuje obiady lekko sprzatam w kuchni. Wczoraj bylam w pepco dzisiaj tez w 2 sklepach. Az sie boje nocy.

@Kleo83 mi Maz dzisiaj zrobil makaron ryzowy z warzywami na patelni w sosie slodko-kwasnym i z kurczakiem. Mniami. Po to właśnie bylam w lidlu. Uwielbiam ich produkty azjatyckie.

Macie pomysl na to w czym wyjsc ze szpitala po porodzie? Chodzi mi o ubrania, glownie spodnie. Ja nosilam zazwyczaj obcisle rurki, na pewno nie zmieszcze sie w zadne. Nie wiem czy wyjsc w spodniach ciążowych? Chyba, ze dresy z gumka hmm
Zdecydowanie ciążowe rzeczy ;) brzuch będzie mniejszy ale nadal jak w ciąży ;)

A u mnie na obiad kurczak z rozna z bulka;-) Ale ja dobrze przyswajam takie posiłki.
Nigdy nie kupowalam żywności w Lidlu z tuch swiatowych tygodni, chyba będę musiała po porodzie sie tym zainteresować. Kiedyś koleżanka poczestowala mnie z kuchni greckiej takimi jakby pasztecikami ze szpinakiem i fetą i tez było smaczne.
Na wychodne ze szpitala polecacie spodnie ciazowe. To moze ja tez nie będę kombinować, żeby sie nie denerwowac

reklama
@Kleo83 dziękuję :)
Ja też planuje zabrać ze sobą legginsy ciążowe i swetr
Zazdroszczę Basia energii i tego, że Cię nie boli. Ja sobie jeszcze poleżę

Do góry