reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mitaginka dzisiaj lekarz stwierdził żebym poszła do swojej gin, bo za kilka dni to już będzie widać czy te enzymy zmieniają się na cholestazowe ;-) inna rzecz jest taka, że jeśli to nie cholestaza to zapewne alergia, ale każdy z lekarzy boi się wziąć na siebie odpowiedzialność za podanie mi leków antyhistaminowych przy jedynie domysłach...

Monisiap takie wymiary to chyba kojec jest ;-) a tak poważnie to jakiego rozmiaru szukasz?

reklama
Martha jakieś jaja sobie robią :/. Jak może nie być nożyczek w szpitalu?
Agatka ciekawe co zrobią ... a ponoc jest jakis odpowiednik fenoterolu, który można przyjmowac w domu, tak slyszalam?
Mitaginka mi babki w sklepie ze stanikami mówily, że po porodzie, przez 3 miesiace piersi ciągle zmieniają rozmiar zanim unormuje się laktacja. Ja dziś tez moj stanik odebralam :)

Jup, kolejny tydzień za Tobą ;-) ja już czekam na jutro ;-)

Melomanka, to może mój biust akurat się zmniejszy ;-) nie mam chyba ochoty bawić się w wymianę, jeszcze buty Martynkowe muszę wymienić :-/

Martha, opadła Ci złosc?

Ewelina, co u Was?

Diuśka, wyzdrowiałas?

Auralka, nie zadrapałas się mam nadzieję? :-)

Agatka, jak twardnienia? Co mówią lekarze?

Dzastina, szykujesz coś Idze na urodzinki? :-) my oglądałyśmy z Martynką torty online i zapadła decyzja o Krainie lodu of course :-)

Monisiap, pochwal się pościelą :-)

Malinova, kupiłas córci kwiatuszki? :-D

Dziewczynki ja tylko chcialam poinformowac, ze jestem w domu, nadal ze szwem. Na pytanie dlaczego mi nie zdjeli, odpowiedz brzmi: bo nie bylo nozyczek:baffled:
Oprocz tego dowiedzialam sie, ze to za wczesniej. W gabinecie inna gadka, w szpitalu inna. Myslalam, ze cos mnie trafi:( i jestem dzisiaj przez to taka przybita. Do tego mialam badanie na fotelu, z bolu az mnie pot zalal. Zastanawiam sie czy to nie bylo cos na wzor masazu szyjki, bo pobolewa po tym brzuch i jest brazowe plamienie. Miala ktoras z Was tez caly masaz?

ja miałam kilka razy masaż szyjki i ten ból jest przeokropny;/ myślę jednak, że w Twoim przypadku było to jedynie bolesne badanie bo masaż jest po to by szyjka zaczęła się rozwierać co u mnie trwało całą noc i pół dnia;/ co do akcji z nożyczkami..jestem w szoku.

Dziewczyny pomocy:( mialam przez te dwa dni fenoterol dożylnie... dzisiaj rano go odstawili:( a po 4 h znowu brzuch ciagle twardnial:(:( i lekarz dal mi jeszcze do jutra ten fenoterol...a później ze on sam nie wie. .bo na magnez bardzo zle reaguje, innych lekow nie ma a fenoterolu nie moga mi dawać caly czas;( co ja mam robić; ( w niedzielę zacznie się dopiero 23 tydzień

kochana a te twardnienia są regularne? jak to wygląda u Ciebie i jak długo trwają? bo moje ciąże mają taki urok, że brzuch stawia mi się często, trwa to zwykle ok pół minuty i czasami jest bolesne, na etapie 20-27tc nie bolało w ogóle, teraz czuję pieczenie i leki ból jak brzuch twarnieje. Biorę tylko magnez i doraźnie nospę. W poprzedniej ciąży z takim twardnieniem leżałam na obserwacji i na ktg nie było widać skurczy a mnie np bolało i miałam kamień.

Mitaginka może wymień sobie ten staniczek na inny skoro za mały? no chyba, że będzie pasował jak zakończysz laktację. Ja zamiast kupować staniki na okres karmienia kupiłam już 4 na okres pociążowy;ddd
Auralka oby to nie było to paskudztwo. ajć aż mnie zaczęło wszystko swędzieć;/

dziewczynki miłego weekendu:*

Largo 6 el. Pościel dziecięca 120x90 do łóżeczka (5138835646) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tu chyba wybiore pościel
Przedmioty użytkownika Babylovesklep - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a tu bardzo mi się podoba ta poduszka klin z Natalia nie miałam ale teraz chyba sie skuszę, na kołderce mi nie zależy bo wczoraj Tomek kupił mi śliczny kocyk i on mi ją zastąpi

Moja Natalia też mi wczoraj truła o tort z krainą lodu, wybrała taki https://www.youtube.com/watch?v=LH4ZNxjmp_g, babcia będzie miała dużo roboty

Dzień dobry:)

Jup, gratuluję kolejnego tygodnia:))) to już zaczynasz 33 brawo!!!! Jak samopoczucie?

Mitaginka, urodzinki pewnie będą, ale pewnie tylko dla rodzinki:) u nas z tortem nie ma problemu, rodzice mają cukiernie:)))) zobaczymy co sobie w tym roku zażyczy:)

Auralka, jak tam noc? Bardzo Ci dało popalić?

Ja póki co pościeli nie kupuję, mam po Idze, może skuszę się na śpiworek. Zresztą każde dziecko jest inne, Iga od urodzenia do perfekcji miała opanowane odkopywanie się i nie było siły by pospała choć chwilkę czymś przykryta, zresztą tak jest do tej pory:)

Przymierzyłam raz jeszcze staniki i będę ten jeden odsyłać. Jest ewidentnie za mały i nie ma sensu łudzenie się, że jest inaczej ;-)

reklama
Ale tu cisza:)

Mitaginka, a kupowałaś te staniki z usztywnianymi miseczkami? Podobne modele, czy zupełnie różne. Pytam, bo też chce sobie kupić, ale boję się że właśnie nie trafię w rozmiar:/

Do góry