Dokładnie ☺ wiadomo, że najlepiej urodzić w terminie, bo po coś natura nas tak stworzyła, ale czasem bywa różnie. Różne też są podejścia lekarzy-moj panikuje na krótką szyjkę i twardnienia u dziewczyn w 35 tyg. a mojej kolezance jej prowadzący w 35 powiedział zupelnie spokojnie , że szyjka zgladzona zupełnie wiec jeszcze pewnie z tydzien i urodzi. I że ok ☺ ale chodzi nadal choc to już 40
reklama
Kathleen006
Fanka BB :)
Skoro wiemy co nam dolega i tego pilnujemy to musimy leżeć leżeć i jeszcze raz spokojnie leżeć oraz przyjmować leki, słuchać intuicji i lekarzy, jesli nawet mówią ze można chodzić lepiej dmuchać na zimne i leżeć jak najwiecej ...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kathleen006
Hej Nygusku,
Ja na szczęście psychicznie dużo lepiej, leżę cały czas wstaje tylko do toalety. Nie mogę się doczekać idę jutro na usg połówkowe i będzie chwila prawdy
co tam i jak sytuacja wyglada..
Mi mały od 3 miesiąca leży mega nisko a dopiero 21tc a jak fikołki robi to az przy spojeniu łonowym czasami czuje jak chodzę to próbuje podnosić trzymać brzuch bo az chodzić nie mogę ...
Ale u Ciebie to już końcówka Wiec mała nieporównywalnie cięższa jest współczuje
jutro tez idziesz na usg dobrze pamietam?
Ja na szczęście psychicznie dużo lepiej, leżę cały czas wstaje tylko do toalety. Nie mogę się doczekać idę jutro na usg połówkowe i będzie chwila prawdy
Mi mały od 3 miesiąca leży mega nisko a dopiero 21tc a jak fikołki robi to az przy spojeniu łonowym czasami czuje jak chodzę to próbuje podnosić trzymać brzuch bo az chodzić nie mogę ...
Ale u Ciebie to już końcówka Wiec mała nieporównywalnie cięższa jest współczuje
Nygusek
Niee, ja już jestem po ostatnim usg prenatalnymHej Nygusku,
Ja na szczęście psychicznie dużo lepiej, leżę cały czas wstaje tylko do toalety. Nie mogę się doczekać idę jutro na usg połówkowe i będzie chwila prawdyco tam i jak sytuacja wyglada..
Ale u Ciebie to już końcówka Wiec mała nieporównywalnie cięższa jest współczujejutro tez idziesz na usg dobrze pamietam?
Kathleen006
Aj to masz wesoło
Ale już końcówka ostatnie dni w dwupaku
Nygusek
Nie takie ostatnie dni, bo to dopiero 31 tydzień skończony ;pAj to masz wesołoAle już końcówka ostatnie dni w dwupaku
Kathleen006
Hihi No to ładnie Ci dodałam tygodni ... dobra już zapamiętałam 10 tyg różnicy
ale 3 z przodu to prawie jak końcówka przynajmniej ostatni odcinek
Wyprawkę już masz ?
Wyprawkę już masz ?
Nygusek
Dopinam na ostatni guzik
ja z tych, co wola byc przygotowani
zaczęłam kupować koło 27 tygodnia... najpotrzebniejsze rzeczy mam, reszta po porodzie 
Mam nadzieje, ze już ostatnich kilka tygodni leżę i za jakiś czas będę mogła już wstać się rozruszać...
Mam nadzieje, ze już ostatnich kilka tygodni leżę i za jakiś czas będę mogła już wstać się rozruszać...
reklama
ani_anita
@Nygusek, to że mała jest nisko nie znaczy, że tak zostanie już do końca. U mnie młody odkąd się odwrócił głową w dół, był bardzo nisko, tak, że każdy krok był bolesny, a ostatnio tak się rozpychał, że dostawałam z główki w szyjkę albo pęcherz i kopniaki w żebra, nawet siedzieć za bardzo nie mogłam. Od paru dni przesunął się trochę w górę i bóle w miednicy zniknęły. Także nie musisz się nastawiać na cierpienia do końca 
Ja jestem po wizycie, lekarz zapowiedział, że za miesiąc zdejmie pessar. Młody waży 2400 i mam przeczucie, że ten miesiąc jeszcze spokojnie posiedzi.
Ja jestem po wizycie, lekarz zapowiedział, że za miesiąc zdejmie pessar. Młody waży 2400 i mam przeczucie, że ten miesiąc jeszcze spokojnie posiedzi.
Podziel się: