reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja zamierzam znowu karmic piersia..i zadnych butelek nie kupuje nie chce przyzwyczaic do butelki. 1 szt jak cos to mam dostalam z paczka od ginekologa niebieskie pudelko. Wlasnie przy porannej kawie z Mezem zrobiliśmy liste imion i spr znaczenie. I wybralismy Patryk!

reklama
Ale straszną miałam noc:( tak mnie zgaga męczyła, że nie mogłam zasnąć. Spałam na pół siedząco na kanapie z nogami w górze- tylko wtedy nie czułam palenia i nie dźwigało mi się :/ a teraz tak mnie wszystko boli :( jestem wykończona eh

Ja wczoraj zamówiłam łóżeczko i materac z woodies, nie chciałabym sama spać na cudzym łóżku więc synkowi też nie kupowałam używki, ale wzięłam pod uwagę fakt drugiego dziecka, wtedy będzie dla niego :)
Butelki, smoczki, proszki i płyny mam z głowy- mama mi przywiezie z niemiec
Nie wiem tylko jaki wózek i fotelik
No i te wszystkie gadżety późniejsze :o
No i wyprawka dla mnie do szpitala .:)
Ostatnio mi się śnił już poród :o

Mi też się sni ze rodze :) cały czas jestem zdania ze porod to pikuś w porównaniu z tym co przeszłam i przechodzę. Juz nie moge się doczekc tego 37 tygodnia.

@olamakota ale ja biorę pod uwagę zostawianie malej czasem z rodzicami czy mężem. Wtedy butelki i sterylizator będa im potrzebne.
A ok, strasznie dużo zabawy z tymi butelkami było- ciągłe mycie i wyparzanie. Ja dużo korzystałam z laktatora bo dziecko na początku chciało tylko z butelki. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej

Ja też mialam ciężka noc że zgaga. Ostatnio coraz częściej się zdarza. Ani Rennie, ani migdały czy mleko nawet na chwilę nie pomaga :( od dziś zmiana diety

reklama
Ojej, dziewczyny, Wy już wszystkie przy wyprawce! Dobrze, dobrze, sprawdzicie na sobie, co jest dobre,to może potem będziecie służyć radą :D

Raz w Dębski Clinic słyszałam taką rozmowę położnych, że jak taka mocna zgaga jest, to dziecko będzie bardzo włochate:) Pewnie sobie robiły jaja.

W każdym razie, ja po wizycie i wg. lekarza wszystko jest ok, dziecko waży 673g, jest o tydzień większe niż wiek ciążowy. Stwierdził, że szyjka "na tym pęcherzu" ma 4cm. Nie wiem - najwyraźniej u niego zależy to do wypełnienia pęcherza. Zaniepokoiło mnie, że jest prawie 3 tygodnie różnicy pomiędzy niektórymi częściami ciała dziecka, lekarz stwierdził, ze do 3 tyg. jest norma, ale powiedział, że jeśli mnie to niepokoi, to żebym sprawdziła u innego lekarza. Chyba się przyzwyczaił do moich dodatkowych wizyt w innych placówkach. Ogólnie był jakiś taki strasznie zmęczony, jakby nie spał od tygodnia, więc chyba faktycznie dla pewności pójdę jeszcze za tydzień zrobić usg gdzieś indziej.

Do góry