reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Najbardziej bym chciała w Bogucicach, ale dochodzę powoli do wniosku że wszystko mi jedno. Jeszcze nie byłam oglądać oddziału w Bogucicach, w Bytomiu widziałam i wyglądało ok. Są tylko 2 położne na wszystkie rodzące, ale prawde mówiąc to w pierwszym okresie porodu nawet mi pasuje żeby mnie zostawili sama w spokoju :D
Hmm ja chyba dalej zostaje przy Rudzie... Nie wiem sama. A kiedy masz posiew kontrolny?
Ja dzisiaj mialam wizytę. Gin zrobila mi posiew na gbsa. Zuza 2300 gram, wiec git. W przyszły piatek mam mieć ściągnięty pessar :O A i moge juz chodzic także chciałabym codziennie zaliczać spacer :)

reklama
@Zzzzzz o mamusiu, kawał kobitki z Zuzanki [emoji173] który to już tydzień? Napisz mi proszę jeszcze raz przy jakiej długości szyjki i w którym tygodniu miałaś zakładany pessar i jak często robisz posiewy [emoji8] z niecierpliwością czekam na wizytę u mojego gin i będę go o to prosić.

Cześć dziewczyny, z moim szwem trafiłam do szpitala bo nie podobał się mojemu lekarzowi prowadzącemu. W szpitalu dowiedziałam się ze szew był zakładany jak ja miałam już rozwarcie,... był plan żeby teraz założyć drugi, wyżej. Okazuje się ze prawdopodobnie jest jakaś infekcja bakteryjna i czekam na wyniki posiewu. Ordynator ogolnie powiedział ze szew delikatnie zsunął się z prawej strony i tam jest troszkę luzu, ale z tym szwem powinnam wytrwać. Bardzie mi martwi go ta infekcja. Jeśli faktycznie coś będzie to raczej odpuszcza zakładanie szwu a zajmą się infekcja...

@Audia20, @Wiewióreczka87 miałyście u siebie wrażenie, że im wyższa ciąża, tym twardnieje silniej? Ja już nie wiem, ostatnio mój brzuch jest jak skała, a jeszcze kilka tygodni temu raczej bym tego w ten sposób nie ujęła, choć też się macica stawiała i robiła z niej taka kopułka.

Ja dziś nie spałam do 7:00 rano, bo wczoraj odebrałam wyniki krzywej i były tak dobre, że od razu zjadłam z radości 2 pączki na raz, efekt - rozstrojone jelita :(

Hmm ja chyba dalej zostaje przy Rudzie... Nie wiem sama. A kiedy masz posiew kontrolny?
Ja dzisiaj mialam wizytę. Gin zrobila mi posiew na gbsa. Zuza 2300 gram, wiec git. W przyszły piatek mam mieć ściągnięty pessar :O A i moge juz chodzic także chciałabym codziennie zaliczać spacer :)
Dla mnie Ruda jest troszkę za daleko. Wolę zeby też mąz miał bliżej zeby do mnie jeździć.
W szpitalu nic mi nie mówili o kontrolnym posiewie, ale zrobię go i tak za 2 tyg na wizycie. GBS pobrali już w szpitalu i będę musiała podjechać tam po wynik. U mnie młoda 24.01 miała 1940gram, także jest bardzo mała. Ale za każdym razem tętno i przepływy są zupełnie ok. Po prostu będzie miała :) Muszę dokupić ciuszki w małych rozmiarach.

Ja też już chodzę, odpoczywam w dzień, ale normalnie gotuję, coś lekkiego w domu porobię. W najbliższych 2ch tyg często będziemy wychodzić gdzieś z mężem, bo potem to będzie różnie. Już mam dość siedzenia w domu i ciągnie mnie wszędzie mimo pogody ;)
W 35 jak będziesz miała zdjęty pessar to już bezpiecznie, a pewnie nie urodzisz od razu :)
Fajnie ze to wszystko zmierza ku końcowi.

@olaa90 u mnie 34 tc skończony. Mi zakładali na wszelki wu pessar bo miałam bóle brzucha w 14tc na twarda szyjke o dlugosci ok 34mm. Taka miałam od początku.
Później szyjka zrobila się miękka i zaczela skracac ale pessar się zassał i szyjka trzyma juz od dłuższego czasu 25mm. Mam tez rozwarcie zewn 1cm, które zrobilo sie w okolicy 31tc.
@Ola124 lepiej wyleczyć infekcję i dopiero cos założyć. Wyniki przyjdą szybko a antybiotyki dożylne szybciej działają. Myślę że wkrótce założą Ci szew po zaleczeniu. Do tej pory leż, leż, leż.
@Naysan to before przed czwartkiem widze ;)
@Wiewióreczka87 wagę mamy podobną. Zuza w 25 centylu więc mam pare ubranek w rozm 50 na wszelki wu.

@Zzzzzz oj fantazjowałam o tych pączkach od dawna, ale teraz jest naprawdę źle, już sama nie wiem czy to pączki winne czy znowu coś się dzieje, ech

@Naysan u mnie im ciąża starsza tym twardnienia intensywniejsze, częstsze i dłużej trzymające.

Wczoraj miałam wizytę u profesora w Poznaniu, mały waży 1670g, szyjka bez zmian od 3 tygodniach. Tak jak pisze Basia, leżenie działa cuda :)

reklama
Tam było dużo pomiarów zapisane przy przyjęciu do szpitala... Długość szyjki 28mm a echo cześć zamkniętej podajrze 14mm. Ale na zabieg czekałam tydzień i tam podobno jeszcze krótsza się zrobiła ale szew założyli

Do góry