madziq23
Fanka BB :)
Dziś 35+1Przypomnij który masz tc?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziś 35+1Przypomnij który masz tc?
Zwariować można. Od piątku mam zatkany nos. Dziś mam wizytę u lekarza ale pewnie nic konkretnego mi nie da teraz w ciąży. O tej maści majerankowej słyszałam, już męża wysłałam do apteki żeby mi kupić. Żadnych konkretnych leków nie brałaś? Tylko tak naturalnie się leczyłaś?Inhalacje solą fizjologiczną (warto zakupić nebulizator), olejek eukaliptusowy - kilka kropelek na chusteczkę i wdychac lub majeranek, rumianek zalać goraca wodą i to wdychac![]()
Inhalacje z soli fizjologicznej i krople do nosa pre nalen, na noc bardzo pomagała mi maść majerankowa.Dziewczyny co polecacie na zatkany nos? Stosuje sól morską ale średnio pomaga. W nocy wszystko mam zatkane aż nie można oddychać
Ale to masz zatkany nos od kataru czy po prostu zatkany? Bo to drugie w ciąży zdarza się często, ja z tym żyję gdzieś od 20tc i no generalnie... poddałam się i przyzwyczaiłamZwariować można. Od piątku mam zatkany nos. Dziś mam wizytę u lekarza ale pewnie nic konkretnego mi nie da teraz w ciąży. O tej maści majerankowej słyszałam, już męża wysłałam do apteki żeby mi kupić. Żadnych konkretnych leków nie brałaś? Tylko tak naturalnie się leczyłaś?
Spróbuje jeszcze. Najgorsze to jest mieć katar i zatkany nos podczas przeziębienia.Chyba pre nalen ma te krople dla kobiet w ciąży. Ja tą wodę morską brałam ale tak mega pukałam ten nos i zatoki. Najpierw trza przechylić głowę na lewo i psiknac w prawa dziurkę a później odwrotnie. Ale wiesz tak zdrowo psiknac.
Właśnie moim zdaniem mam tak po prostu zatkany. Nie mam co wydmuchnąć. Wcześniej od jakiś 2 mies. miałam zatkany nos ale nie aż tak. A teraz od piątku to się nasiliło. I w nocy jest masakrycznie bo spać nie mogę. Muszę oddychać przez buzię co mnie denerwujeAle to masz zatkany nos od kataru czy po prostu zatkany? Bo to drugie w ciąży zdarza się często, ja z tym żyję gdzieś od 20tc i no generalnie... poddałam się i przyzwyczaiłam
No jest to uciążliwe ... ale teraz już prawie nie zwracam na to uwagiWłaśnie moim zdaniem mam tak po prostu zatkany. Nie mam co wydmuchnąć. Wcześniej od jakiś 2 mies. miałam zatkany nos ale nie aż tak. A teraz od piątku to się nasiliło. I w nocy jest masakrycznie bo spać nie mogę. Muszę oddychać przez buzię co mnie denerwuje![]()
Masakra jakaś. Ciąża to nie choroba a jednak ciągle mnie zaskakuje czymś nowym i to nie fajnym. O połowie rzeczy np. takim kataru w ogóle się nie mówi, przynajmniej ja nic o nim wcześniej nie słyszałam.No jest to uciążliwe ... ale teraz już prawie nie zwracam na to uwagito tzw katar ciężarnych