Mimo wszystko, tyle już wytrzymała, byłoby dobrze dotrwać ten jeden tydzień jeszcze. Ja leżę od 10 tygodni, wstaję tylko do toalety, kuchni i lekarza36t to już rewelacja

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mimo wszystko, tyle już wytrzymała, byłoby dobrze dotrwać ten jeden tydzień jeszcze. Ja leżę od 10 tygodni, wstaję tylko do toalety, kuchni i lekarza36t to już rewelacja
I tylko luteine mialas?Ja nie mam żadnego zabezpieczenia typu pessar czy szewteż ostatnio troszkę stresów przeszłam i czuję, że szyjka już poleciała do zera
także cieszę się z każdego dnia w dwupaku. Jutro (36+0) mam odstawić luteinę i już jestem przerażona
od kilku dni też czuję ciągłe napinania, aż można zwariować czasami. Byle do przodu …
2x100 luteina i 4x dziennie magnezI tylko luteine mialas?
Ooo bez nospy...i tez działało...a ja biore tą nospę 3x1 jutro mam nadzieję ze dowiem sie ze ok...2x100 luteina i 4x dziennie magnezrazem z leżeniem utrzymały szyjkę w stanie niemal nienaruszonym do 31 tc. później zaczęła się powolutku skracać.
Brałam nospę doraźnie tylko jak czułam dziwny ból w podbrzuszu i zaczynało mnie to niepokoić, ale starałam się jej brać jak najmniej… tyle tych leków w siebie ładujemyOoo bez nospy...i tez działało...a ja biore tą nospę 3x1 jutro mam nadzieję ze dowiem sie ze ok...
Ja mam pessar założony od 2 tygodni. Luteina 2x1 i magnez (400-600).2x100 luteina i 4x dziennie magnezrazem z leżeniem utrzymały szyjkę w stanie niemal nienaruszonym do 31 tc. później zaczęła się powolutku skracać.
To nic nie bierzesz? Luteina, nospa, magnez?Ja jutro znów idę na oddział z powodu twardniejacego brzuchaz szyjką ok, ale lekarz stwierdził, że jak się brzuch tak często stawia to to się rozkręci i urodzę wcześniej, a fajnie byłoby dotrwać do tego 38tc. Ech, mam nadzieję, że rzeczywiście tylko na 3 dni, bo nie cierpię tego leżenia pod kroplówkami
![]()
A który teraz masz tydzień?Ja jutro znów idę na oddział z powodu twardniejacego brzuchaz szyjką ok, ale lekarz stwierdził, że jak się brzuch tak często stawia to to się rozkręci i urodzę wcześniej, a fajnie byłoby dotrwać do tego 38tc. Ech, mam nadzieję, że rzeczywiście tylko na 3 dni, bo nie cierpię tego leżenia pod kroplówkami
![]()
Jak często stawia Ci się brzuch że na oddzial muszą Cie kłaść? Kilka razy na godzinę czy częściej?Ja jutro znów idę na oddział z powodu twardniejacego brzuchaz szyjką ok, ale lekarz stwierdził, że jak się brzuch tak często stawia to to się rozkręci i urodzę wcześniej, a fajnie byłoby dotrwać do tego 38tc. Ech, mam nadzieję, że rzeczywiście tylko na 3 dni, bo nie cierpię tego leżenia pod kroplówkami
![]()