reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Boże co robic?

niuniamilan ale mówiłam ci na innym wątku który sama założyłaś a także i i inne dziewczyny że tak właśnie będzie jezeli wprowadzisz butelkę i z taka częstotliwością będziesz mu ja podawac jeszcze raz powtarzam i myślę że sie wszyscy ze mna zgodza że podaz czyni popyt jak nie dostawiasz małego do skąd to mleko ma sie brać twój mózg nie otrzymuje informacji o takiej potrzebie w tej chwili możesz to jeszcze odwrócić ale potrzeba na to cierpiliwości i czasu dostawiaj go jak najcześciej nawet co 15 20 min i tak przez kilka dni nawet nawet jakby miał się najeśc tylko na 10 min to co 10 min musisz go karmić a na noc CZYTAJ UwAŻNIE NAJPIERW CYCEK POTEM BUTELKA może się uda

reklama
Ja bym ci proponaował jednak karmić malucha w nocy, może przez sen jak podasz pierś to da się namówić, a potem już i w dzień będzie łatwiej. Ja taż miałam problem taki, bo przez jakiś czas Łukasz wolał butelkę bo nie musiał się wysilać przy ssaniu, ale ja nie dałam za wygraną i karmiłam go w nocy też ile chciał, jeszcze pare dni temu budził mi się po 6 razy ale nie tylko na jedzenie, a od trzech dni budzi się 2 -3 razy. Może ty nie jestes pewna tego czy chcesz karmić. Moze czujesz jakiś nacisk ze strony rodziny że powinnaś karmić a podświadomie czujesz, że to ogranicza twoją wolność?

Ja bym ci proponaował jednak karmić malucha w nocy, może przez sen jak podasz pierś to da się namówić, a potem już i w dzień będzie łatwiej. Ja taż miałam problem taki, bo przez jakiś czas Łukasz wolał butelkę bo nie musiał się wysilać przy ssaniu, ale ja nie dałam za wygraną i karmiłam go w nocy też ile chciał, jeszcze pare dni temu budził mi się po 6 razy ale nie tylko na jedzenie, a od trzech dni budzi się 2 -3 razy. Może ty nie jestes pewna tego czy chcesz karmić. Moze czujesz jakiś nacisk ze strony rodziny że powinnaś karmić a podświadomie czujesz, że to ogranicza twoją wolność?

Nie ma rodziny ze mna poniewaz mieszkam za granica,ale jezeli chodzi o karmienie malego w nocy to probowalam i nic z tego nie bedzie,plakal odwracal glowe,myslisz ze nie probowalam,poprostu krzyczal w nieboglosy a cyca nie chcial i juz,a ja bardzo bym chciala karmic piersia

niuniamilan ale mówiłam ci na innym wątku który sama założyłaś a także i i inne dziewczyny że tak właśnie będzie jezeli wprowadzisz butelkę i z taka częstotliwością będziesz mu ja podawac jeszcze raz powtarzam i myślę że sie wszyscy ze mna zgodza że podaz czyni popyt jak nie dostawiasz małego do skąd to mleko ma sie brać twój mózg nie otrzymuje informacji o takiej potrzebie w tej chwili możesz to jeszcze odwrócić ale potrzeba na to cierpiliwości i czasu dostawiaj go jak najcześciej nawet co 15 20 min i tak przez kilka dni nawet nawet jakby miał się najeśc tylko na 10 min to co 10 min musisz go karmić a na noc CZYTAJ UwAŻNIE NAJPIERW CYCEK POTEM BUTELKA może się uda
Sluchaj on poprostu sie na niego obrazil,nie ma mowy na to zeby zlapal piers,wogole nie lapie i nie ssie,wiec to nic nie da jak go caly czas przystawiam,od 3 dni przystawiam go i nie zlapal ani razu

przykro mi, wydaje mi się że rozumiem co czujesz, mimo wszystko próbuj a nuz to tylko jakiś kryzys,a jeżeli nie to nie obwiniaj się butelkę też można dziecku podawać z miłością. To że nie będziesz karmić piersią przecież nie znaczy że nie kochasz swojego dziecka. pamiętaj że jak będziesz zestresowana to nic z tego nie wyjdzie, a wiem z własnego doświadczenia że jak dziecko nie chce ssać to jest to stresujące. Będę trzymać kciuki żeby ci się jednak udało:tak::tak::tak::tak:

niuniamilan a próbowalas karmic przez nakladki, tak jak pisalam wczesniej u nas to sie sprawdzilo. Mozna maluszka w ten sposob oszukac:)

I nie stresuj sie tym, no najwyzej nie bedziesz karmila, ja bylam na piersi do 4 miesiaca i wszystko gra:tak:;-):-)

reklama
W tej sytuacji chyba najlepiej odciągać mleko ręcznie lub laktatorem. Mały pewnie dlatego nie chce jeść z piersi, bo przy butelce nie musi tak intensywnie ssać. Pierś produkuje tyle mleka ile potrzeba więc jeśli zaczniesz odciągać mleko to wszystko powinno wrócić do normy. Odciągnięte mleko możesz podawać małemu w butelce i wszyscy będziecie zadowoleni.

Do góry