• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Brak cukrzycy ciążowej a wysoki cukier.

kamiliszek

Aktywna w BB
Hej. Miesiąc temu robiłam krzywa cukrowa. Wyszło że cukrzycy ciążowej nie mam. Jednak od 2 dni, mierząc cukier z rana na czczo, wynik mam powyżej normy tj, 93, albo 95 gdzie normą jest do 90. Czy to możliwe że jednak mam cukrzycę? Jestem w 7 miesiącu ciąży

reklama
Możliwe,ale też dużo zależy co jadłaś dzień wcześniej, o której godzinie , czy cukier mierzony jest od razu czy najpierw trochę chodzisz po domu.
Oznacza sobie glukoze z krwi i hemoglobinę glikowaną.
Oczywiście poinformuj lekarza.
Dieta cukrzycowa nie zaszkodzi.

Mi wychodził wyższy cukier jak miałam za długa przerwe nocna między posiłkami.
Robiłam krzywa i też niby cukrzycy nie mam ale jednak gdzieś z tyłu głowy jest obawa że w każdej chwili może się "zrobić".

reklama
Hej. Miesiąc temu robiłam krzywa cukrowa. Wyszło że cukrzycy ciążowej nie mam. Jednak od 2 dni, mierząc cukier z rana na czczo, wynik mam powyżej normy tj, 93, albo 95 gdzie normą jest do 90. Czy to możliwe że jednak mam cukrzycę? Jestem w 7 miesiącu ciąży

Wyniki z glukometru moga być też zawyżone o kilka jednostek u mnie zawsze tak jest.
Do tego może być zbyt długa przerwa między posiłkami zwłaszcza ostatnim a pierwszym.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry