Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Umów się do laryngologa, który będzie mógł wykonać badanie słuchu. Przyczyna może leżeć w tym ze dziecko niedosłyszy i nie umie naśladować dźwięków zwierząt albo nie słyszy co do niego mówisz i nie umie powtórzyćWitam mam problem z synem ma 2 latka a nawet nie umie naśladować zwierząt. Chodzimy do logopedy. Sama się teraz obwiniam o to. Czy któraś mama też tak miała ?
U mnie młody zaczal mówić jak miał 4,5 roku.
Proszę się udać do poradni psychologiczno-pedagogicznej. Jeśli mowa nie została wywołana, to logopeda niewiele pomoże. Raczej będą potrzebne zajęcia z psychologiem.
To jest różnie. Jedno będzie darmowe, inne będzie kosztować 300 zł, a inne 700, a kolejne 1200. Musisz konkretnie tam się dowiedzieć.Właśnie zapisałam syna do poradni psychologiczno pedagogicznej a potem do terapeutycznego przedszkola gdzie są zajęcia z wczesnego wspomagania. A wiecie ile może może kosztuje takie przedszkole wiem że w każdym mieście jest inna cena ale pytam tak orientacyjnie bo tu na stronie przedszkola nic nie jest napisane. A przez telefon nic mi pani nie powiedziała
Ty mówisz o subwencji, którą należy się na dziecko z orzeczeniem o kształceniu specjalnym. A autorka będzie miała póki co tylko opinie o wwr (KS jest od 2.5 roku życia), a wtedy to są małe pieniążki jakieś.Niestety nie pomogę. Jedno jest pewne, że jak będziesz miała orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego, to jest inna subwencja. Za moich czasów na dziecko ze stwierdzonym autyzmem placówka dostała 4200zł/m-c. I u nas z tego były pokrywane wszelkie terapie. To było przedszkole niepubliczne i w związku z posiadanym orzeczeniem byliśmy także zwolnieni z opłat.