reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Brzuch pół roku po CC

przygodka15

Początkująca w BB
Czy ból brzucha pół roku po cc jest normalny? Np po noszeniu obcisłych jeansów, przy rozciąganiu ciała, bądź bez powodu chwilowe uczucie twardości nad blizną. Samo czucie dotyku jest takie nie pełne. To kwestia czasu, czy już coś może być nie tak?

reklama
Byłaś u fizjoterapeuty? Ja jestem 3 miesiące po cc, byłam u fizjo w zeszłym tygodniu. Powiedział, że trochę pozno przychodzę. Jak dotknął blizny to myślałam, że się popłaczę, a ogólnie nie czułam dyskomfortu i poszłam na wizytę kontrolnie, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Może warto się wybrać, zwłaszcza jeśli miewasz takie problemy...

Byłaś u fizjoterapeuty? Ja jestem 3 miesiące po cc, byłam u fizjo w zeszłym tygodniu. Powiedział, że trochę pozno przychodzę. Jak dotknął blizny to myślałam, że się popłaczę, a ogólnie nie czułam dyskomfortu i poszłam na wizytę kontrolnie, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Może warto się wybrać, zwłaszcza jeśli miewasz takie problemy...
Poszłam zaraz po połogu do fizjo na pracę z blizną i parę wizyt dały efekt lepszej pracy mięśni brzucha, pod blizną nie mam żadnych zgrubień i oceniam ją na dobrze zagojoną. Sprawa całej tkliwości tyczy się dolnej partii brzucha, od pępka do linii majtek

Do góry