reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Butelki i smoczki do mleka

Udało mi się wreszcie znaleźć buteleczkę, która jest i wygodna dla nas- mieści się w niej nawet nie mało mleczka-150 ml jest lekka i szeroka, bardzo chwytna-maly od razu chwycił sobie ją do rączki i pił sam (oczywiście pod moim nadzorem:) bo jest taka lekka że szok:-). No a przede wszystkim odpowiada mojemu synkowi, smoczek nie upuszcza płynu, dopiero przy ssaniu w buzi, bo synek nią się bawił i ani kropelka nie spadła:-). To buteleczka Balonik z Cannpola. Smoczek antykolkowy, szerokie dno, wygoda mycia i w ogóle same pozytywy! U nas się sprawdza:)
http://www.bangla.pl/dla-dzieci/kar.../canpol-butelka-balonik-125-i-250-ml-p404.htm

Ostatnia edycja:
reklama
Mój synek w ogóle nie jest wybredny i akceptuje każdą butelkę i smoczek, bo używałam różnych. Ale generalnie dostałam od lekarza w jakichś gratisach te małe butelki Avent, potem dokupiłam laktator i tak utknęłam w tym Avencie;-)

Na typowej butelce antykolkowej mi nie zależało, bo karmiłam piersią, butelki używałam tylko sporadycznie, poza tym mały nie miał kolek, a teraz ma 7 miesięcy, więc ewentualny okres kolkowy za nami.

Zalety tych butelek są takie, że stanowią komplet z odciągaczem - można odciągać wprost do butli. Mozna wrzucić na leżąco do torby, bo są tak zrobione, że nie cieknie ze smoczka, mozna też przygotowywać mieszankę od razu ze smoczkiem i nakrętką - nie używam w ogóle tego kółeczka/kapsla - no wiecie o co chodzi;-). Wygodne do mycia, bo są szerokie i smoczek trójprzepłowy jest bardzo fajny dla straszego dziecka do podawania gęstych rzeczy.

Niestety są dość drogie, choć wiem, że są i droższe butle na rynku. Podstawową wadą jest dla mnie to, że nie wchodzą do żadnej zwykłej torby izolacyjnej, pewnie podobnie jak inne szerokie butelki, jedynie do oryginalnej torby Avent, która kosztuje 100zł:wściekła/y:

Ja tez uzywam butelki z aventu i zakupilam takie kwadratowe styropianowe termosiki w Realu i do nich wlasnie spokojne sie mieszcza;-)

Niestety są dość drogie, choć wiem, że są i droższe butle na rynku. Podstawową wadą jest dla mnie to, że nie wchodzą do żadnej zwykłej torby izolacyjnej, pewnie podobnie jak inne szerokie butelki, jedynie do oryginalnej torby Avent, która kosztuje 100zł:wściekła/y:

Mi butelki avent wchodzą do termoopakowania babyono fakt, że nie ma luzu, ale wchodzą te 250ml. A smoczek trójprzepływowy jest rewelacyjny. Kiedyś użyłam raz butelki babyono to maluszek nie chciał pić bo był taki dziwny smoczek, że jak się źle włożyło to nie leciało nic :baffled:

Do góry