reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chłopiec czy dziewczynka?

Hej dziewczyny! Czy Wy coś tutaj widzicie by można już zasugerować płeć dzieciątka? Lekarz stwierdził że już widzi i to mnie zdziwiło bo ja totalnie nie wiem co tam może być 🙉

Załączniki

• IMG_20220219_123030_edit_28587452775845.jpg
    IMG_20220219_123030_edit_28587452775845.jpg
    548,9 KB · Wyświetleń: 326
reklama
Hej dziewczyny! Czy Wy coś tutaj widzicie by można już zasugerować płeć dzieciątka? Lekarz stwierdził że już widzi i to mnie zdziwiło bo ja totalnie nie wiem co tam może być 🙉
Tylko że to zdj nie określa płci.. Na takim etapie określa się plec na podstawie wyroska plciowego.. W późniejszych tygodniach można zobaczyć co ma między nogami.

Tylko że to zdj nie określa płci.. Na takim etapie określa się plec na podstawie wyroska plciowego.. W późniejszych tygodniach można zobaczyć co ma między nogami.
To też się zastanawiam jakim cudem lekarz powiedział że już widzi co tam jest a jak zapytałam na jakiej podstawie to się uśmiechnął i stwierdził że tajemnica lekarska, powiedzieć też nie powiedział co niby tam zobaczył.. Dziwak trochę :o

Hmm no może i w ten sposób doktorek pomyślał :d
ale właśnie, na tym etapie to jest takie gdybanie jeszcze. Na dwoje babka wróżyła.
No ja stawiam na dziewczynkę ALE nie uważam tu siebie za eksperta w tej kwestii , a jak każda z nas wie : nieeeraz przewidziana płeć w późniejszych tygodniach okazuje się być tą drugą płcią.

To też się zastanawiam jakim cudem lekarz powiedział że już widzi co tam jest a jak zapytałam na jakiej podstawie to się uśmiechnął i stwierdził że tajemnica lekarska, powiedzieć też nie powiedział co niby tam zobaczył.. Dziwak trochę :o
Mógł zobaczyć ten wyrostek płciowy.. I dlatego wie.. Ja miałam prenatalne w12tyg doktorka zasugerowana płeć na podstawie tego wyrostka.. Nie na podstawie tego co ma dziecko między nogami.. Później byłam w20tyg na połówkowy USG. I już potwierdzila na 100% bo mała ładnie pokazała 😅

reklama
Teoretycznie dziewczynka bo wyrostek jest ułożony płasko, ale mogła też pępowiną tak się ułożyć. U mnie na początku miał być chłopak bo wyrostek podniesiony ku górze. Okazało się potem, że pępowiną podeszła i w 17 tygodniu była już dziewczynka.

reklama
Do góry