reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

A moja nadal ma katarek i pokasłuje i zaczęło jej jedno oczko łzawić- chyba przemyję jej rumiankiem.

A co do Cebionu- to mamy go brać teraz jak jest chora 2 razy po 5 kropel, ale odstawić na ten czas Cebion multi (normalnie brałyśmy go 1 raz po 3krople), chodzi o to, żeby dziecko dostało więcej Vit.C, ale nie przedawkowało innych Vit. w Cebionie Multi- tak mi w aptece powiedzieli.

reklama
Judi o 9 miala 36.8 a teraz ma 37.1 to juz temp prawda? powiedzcie bo sie strasznie schizuje jaka temp jest grozna i od kiedy ja obnizac? czy mam sie martwic? bidulka jak ja przytulam jest taka rozpalona....ale ma dobry humor....jej ale mam schizy...

a to ze jest taka cioeplutka na glowce to normalne? tzn zawsze jest ale nie az tak...wiecie wlasnie przypomnialo mi sie jaks ie martwilysmy w ciazy a teraz juz sie martwimy o dzieciatka:)

Lilith tem. u dziecka jest dopiero około 38st. Mi też się wydaje, że główka Poli jest ciepła, ale jak mierzę okazuje się, że jest nor,malnie. A gdzie mierzyłaś??? Mi lekarz powiedział, że najlepiej w pupie, tylko trzeba odjąć 5 kresek.

no jak ma 37 stopni to główka będzie ciepła, musisz tylko kontrolować czy nie ma więcej.

Normalnie ma 36.6-8 ale jak teraz zobaczylam ze jest 37.1 to spanikowalam strasznie:( co zreszta widac...mezus mowi ze temp taka co trza zbic u dzidzia to jest jak ma 2 kreski wiecej niz zawsze czyli cos kolo38.6 np...
czyli mowicie ze jak bedzie 38 to juz jest tem wiec czy to zbic nie liczac kapieli chlodniejszej i kladow? paracetamolem dla dzieci?

Mierzylam teraz pod pacha(juz zawsze tak mierze bo jakbym w pupie chciala to odrazu by kupke zrobila)

reklama
Biedactwa te dzieciatka, qrcze dzieci nie powinny chorowac :(!
Ja tez sie martwiłam ze mały ma katar i czasem zakaszle ale lekarka go zbadała i nic...powiedziała ze to od ulewania a dzis mu takie babole z nosa wyciagnełam ze hej ::) :laugh:
W piatek za to jedziemy do centrum zdrowia dziecka na to badanie uszka i juz mam kolejnego stresa ::) mam nadzieje ze okaze sie ze wszystko w pozadku.

Do góry